• Latest
σπιτια αυθαιρετα

Αναδρομικό χαράτσι στα ακίνητα

2 Ιουλίου 2020
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο  «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

13 Οκτωβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

13 Οκτωβρίου 2025
Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το Λιάπειο για τις ώρες κοινού από 20:30 με 22:30 την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου λόγω επίσκεψης κλιμακίου της ΚΟΕ

13 Οκτωβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Να παρέμβει η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας για την παραμονή του καταστήματος της Εθνικής στα Σέρβια»

13 Οκτωβρίου 2025
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

13 Οκτωβρίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

13 Οκτωβρίου 2025
νερο

Νερό, καφές, τσάι: Ο καθημερινός συνδυασμός που φέρνει μακροζωία

13 Οκτωβρίου 2025
Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

13 Οκτωβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΕ ΠΕ Κοζάνης: Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία την Τρίτη 14/10

13 Οκτωβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καστοριά: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ποδηλάτη

13 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αναδρομικό χαράτσι στα ακίνητα

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια αυθαιρετα
3
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα μέχρι και μιας 20ετίας απειλούνται οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων σε όλη τη χώρα. Οσοι δεν το δηλώσουν στους δήμους έως τις 31 Αυγούστου 2020 θα βρεθούν αντιμέτωποι με κρυφό χαράτσι από υπέρογκες χρεώσεις για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα τα ακίνητά τους δεν χρησιμοποιούνταν, ήταν δηλαδή κενά και δεν ρευματοδοτούνταν.

Στην παγίδα των αναδρομικών δημοτικών τελών κινδυνεύει να πιαστεί λόγω άγνοιας νόμου ένας τεράστιος αριθμός ιδιοκτητών κενών κατοικιών και κάθε είδους επαγγελματικών ακινήτων (γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών κ.λπ.) από όλη τη χώρα, των οποίων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όχι λόγω οφειλών στη ΔΕΗ αλλά επειδή παραμένουν αχρησιμοποίητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αυτό θα συμβεί γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που διέκοψαν το ρεύμα σε κάποιο ακίνητο που χρησιμοποιούσαν ή ενοικίαζαν αλλά στη συνέχεια έμεινε κενό θεωρούν ότι αφού δεν εκδίδεται λογαριασμός ρεύματος δεν υπάρχουν και δημοτικά τέλη. Οχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά δεν υποψιάζονται καν ότι τα τέλη συνεχίζουν να «τρέχουν» και για να τα σταματήσουν θα πρέπει να καταθέσουν στον δήμο όπου βρίσκεται το ακίνητο υπεύθυνη δήλωση ότι είναι κενό, μαζί με τη σχετική βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ περί διακοπής της ηλεκτροδότησης, για να διακοπεί και η χρέωση δημοτικών τελών. Αλλοι πάλι θεωρούν, αδίκως βέβαια, ότι ο δήμος θα ενημερωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως έχει υποχρέωση.

Ετσι οι δήμοι εξακολουθούν να χρεώνουν υπέρογκα ποσά για δημοτικά τέλη και ΤΑΠ στους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες των κενών ακινήτων, με χειρόγραφες βεβαιώσεις δημοτικών τελών, συχνά ύστερα από μία πενταετία από τη διακοπή του ρεύματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο για τους ιδιοκτήτες κενών και ξενοίκιαστων επαγγελματικών ακινήτων, όπου τα δημοτικά τέλη είναι περίπου πενταπλάσια σε σχέση με τις κατοικίες, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην περίπτωση μη πληρωμής δημοτικών τελών είναι διπλάσια.

Για παράδειγμα, στον Δήμο Αθηναίων τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας μιας κατοικίας 100 τ.μ. ανέρχονται σε 165 ευρώ τον χρόνο, ενώ για ένα κατάστημα ή αποθήκη ίδιας επιφάνειας τα δημοτικά τέλη φθάνουν τα 650 ευρώ τον χρόνο. Τα πρόστιμα είναι διπλάσια για μη καταβολή των τελών, που σημαίνει ότι για το κατάστημα το χαράτσι φθάνει τα 1.300 ευρώ τον χρόνο και για την κατοικία τα 330 ευρώ τον χρόνο.

Ετσι αν κάποιος έχει μια υπόγεια αποθήκη 250 τ.μ. ξενοίκιαστη για μία πενταετία, δηλαδή ουσιαστικά άνευ αξίας, θα του ζητήσουν να πληρώσει δημοτικά τέλη 1.625 ευρώ x 5 = 8.125 ευρώ συν το πρόστιμο, τα οποία φυσικά ουδέποτε θα μπορέσει να πληρώσει.

Πηγή:cnn.gr

Tags: Χαρατσι
Previous Post

Βάσεις 2020: Ποιοί παράγοντες θα ορίσουν τις βάσεις

Next Post

10 οφέλη του Κρόκου Κοζάνης που ίσως δε γνωρίζεις

Next Post
ΚΡΟΚΟΣ

10 οφέλη του Κρόκου Κοζάνης που ίσως δε γνωρίζεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”
  • «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!
  • Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών
  • Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το Λιάπειο για τις ώρες κοινού από 20:30 με 22:30 την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου λόγω επίσκεψης κλιμακίου της ΚΟΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr