• Latest
εργατικο κεντρο

Ανακοίνωση ΤΑΞ.ΕΝ για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη.

26 Μαρτίου 2018
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

8 Νοεμβρίου 2025
Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

8 Νοεμβρίου 2025

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση ΤΑΞ.ΕΝ για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη.

sierafm by sierafm
26 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
εργατικο κεντρο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη.

Το επαναληπτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 243/2018 ήταν ένα συνέδριο παρωδία με ευθύνη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ήταν συνέχεια της εκφυλιστικής κατάστασης που προσπάθησαν να επιβάλουν το προηγούμενο διάστημα με την γιγάντωση της νοθείας με στόχο το έλεγχο του Εργατικού Κέντρου.

Έφεραν 3000 ψηφίσαντες μέσα σε 3 μήνες πριν το συνέδριο με καραμπινάτες περιπτώσεις νοθείας. Στο συνέδριο του Σαββάτου νομιμοποίησαν 25 συνέδρους από σωματεία σφραγίδες όπως το 1.Σωματειο Ανέργων και Απασχολούμενων όπου ψήφισαν μόνιμοι της ΔΕΗ ,το Σωματείο Μετάλλου που προχώρησε καθυστερημένα 3 μήνες τις αρχαιρεσίες χωρίς να οριστεί διοικούσα, το Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας που ενώ το καταστατικό του ορίζει ότι μπορούν να συμμετέχουν μόνο τεχνίτες συμμετείχαν από διάφορες ειδικότητες.

Απέδειξαν ότι δεν τους καίγεται καρφί για τις όποιες διαδικασίες και το καταστατικό του Ε.Κ. που μονίμως επικαλούνται. Ενώ το καταστατικό προβλέπει όποιο σωματείο θέλει να συμμετέχει στο συνέδριο πρέπει να καταθέσει το μητρώο ψηφισάντων 5 ημέρες πριν το συνέδριο και ενώ υπήρξε γραπτή αίτηση από την Ταξική Ενότητα, το σωματείο Σπάρτακος έφερε το μητρώο την ημέρα του συνεδρίου με στόχο να μην υπάρξει η δυνατότητα για έλεγχο διπλοψηφισάντων. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν έδωσαν το δικαίωμα στην Ταξική Ενότητα να επιχειρηματολογήσει για κάθε ένα σωματείο ξεχωριστά με συγκεκριμένα στοιχεία για τη νοθεία, αφού έβαλαν σε ψήφιση το σύνολο των αντιπροσώπων από όλα τα σωματεία.

Αμέσως μόλις τέλειωσαν τη δουλειά με την εκλογή εφορευτικής η αίθουσα του συνεδρίου άδειασε αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να τελειώσουν στα γρήγορα χωρίς να δώσουν την δυνατότητα να γίνει συζήτηση πάνω στα προβλήματα της εργατικής τάξης. Για την πώληση μονάδων και ορυχείων που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, τα μεροκάματα πείνας, τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, τους πλειστηριασμούς εργατικών λαϊκών κατοικιών, τα νέα 88 προαπαιτούμενα μπροστά στην 4η αξιολόγηση. Οι αντιπρόσωποι τους δεν άκουσαν ούτε τον απολογισμό τους.

Δεν τους καίγεται καρφί για την αποστροφή που προκαλούν στους εργαζόμενους όλα αυτά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους για να προσδέσουν το κίνημα στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Θέλουν ένα κίνημα μακριά από τους χώρους δουλειάς, με καμπάνιες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινωνικό εταίρο που θα υπογράφει ότι του ζητήσουν τα αφεντικά. Γι’αυτό δηλώνουν ότι η απεργία «έφαγε τα ψωμιά της», γι’αυτό έτρεξαν να υπογράψουν την επέκταση του κατάπτυστου μισθού των 586 και 511 μικτά την στιγμή που αναπτύσσονται αγώνες για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, γι’αυτό δημιουργούν επαγγελματικά ταμεία την ώρα που κυβέρνηση και ΣΕΒ θέλουν να μετατρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε χρηματοδότες των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε αυτή τη γραμμή κινούνται οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΑΚΕ και την εξειδικεύουν στην περιοχή μας. Είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση από την σκοπιά υπεράσπισης του εργοδότη τους. Είναι υπέρ της αξιολόγησης στη ΔΕΗ που στόχο έχει την εντατικοποίηση της εργασίας και τις μειώσεις μισθών, υποστηρίζουν το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης της κυβέρνησης πανηγυρίζοντας σαν γραφείο τύπου της επιχείρησης για αυξήσεις στους οκταμηνίτες την στιγμή που είναι καραμπινάτες μειώσεις  κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Ότι μπροστά στις εξελίξεις που φέρνουν νέα δεινά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ο μόνος τρόπος να έχουμε θετικές εξελίξεις προς όφελος μας είναι να κάνουμε πέρα από τα σωματεία τα τσιμπούρια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και να τα μετατρέψουμε από άνδρα νοθείας και εκφυλισμού σε κάστρα αγώνα. Αυτό προϋποθέτει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία, την συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις.

Καλούμε τους αντιπρόσωπους του συνεδρίου που προβληματίζονται, που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας αλλά νιώθουν αποστροφή γι’αυτην την κατάσταση να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στις εκλογές την 1η Απριλίου.

Previous Post

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 27/3/2018

Next Post

Έχασαν οι παγκορασίδες του ΓΣ Σιάτιστας

Next Post
γυμναστικος

Έχασαν οι παγκορασίδες του ΓΣ Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο
  • Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη
  • Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο
  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr