ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα εργατικά ατυχήματα στο ορυχείο Μαυροπηγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα εργατικά ατυχήματα στο ορυχείο Μαυροπηγής

Συνάδελφοι-σες.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μέσα σε ένα μήνα έχουν προκληθεί 3 εργοδοτικά εγκλήματα(ατυχήματα) στο ορυχείο Μαυροπηγής.

Το τελευταίο την Πέμπτη 7-3-2018,όταν συνάδελφοι στην προσπάθεια τους να τοποθετήσουν μπουκάλα λαδιού στην πορεία του αποθέτη Α2,αυτή ξεκόλλησε και χτύπησε δυο εργαζόμενους που εργάζονταν στην εργολαβία του ΔΑΦΚΑ. Οι εργασίες γίνονταν εν λειτουργία του αποθέτη μέσα σε θόρυβο και σκόνη. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας εργαζόμενος να χτυπήσει σε σημείο του σώματος του που μπορούσε να του κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά και ο άλλος συνάδελφος να κόψει τένοντα δακτύλου και ο οποίος θα εισαχθεί για χειρουργείο.

Η συχνότητα των ατυχημάτων δεν είναι τυχαία και οφείλονται στις γενικότερες εξελίξεις που συντελούνται στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στα πλαίσια της απελευθέρωσης (ιδιωτικοποίηση) αλλά και στα ειδικότερα που επικρατούν στο ορυχείο Μαυροπηγής.

Η μείωση του προσωπικού με τις απανωτές συνταξιοδοτήσεις στα πλαίσια της μείωσης του μισθολογικού κόστους δημιούργησε συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης εντατικοποίησης. Η κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργούνται λόγω μη πρόσληψης τακτικού προσωπικού, αναπληρώνονται από εργολαβίες με το γνωστό καθεστώς του δουλεμπορίου με ότι συνεπάγεται αυτό ( απλήρωτοι, τρομοκρατημένοι κ.α.)

Τα γενικότερα ζητήματα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση που επικρατεί σε χώρους δουλειάς, όμως στο ορυχείο Μαυροπηγής γίνεται προσπάθεια από την διεύθυνση ώστε να επικρατήσει καθεστώς τρομοκρατίας και αυταρχισμού.

Δεν είναι τυχαία η στάση του διευθυντή στην πρόσφατη κινητοποίηση του ΣΟΠ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τα παλιά UNIMOG, οπού με απειλές προσπάθησε να σπάσει την κινητοποίηση.

Δεν είναι τυχαία η στάση του απέναντι στα συνδικάτα. Δεν τα θέλει στους χώρους δουλειάς η και αν υπάρχουν να είναι «ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ». Θέλουμε να ακούσουμε τι ρόλο παίζει η επιτροπή για την Υ.Α.Ε. που εκλεγούν οι εργαζόμενοι, όταν είναι πλήρως  χειραγωγημένη.

Θα συνιστούσαμε τους συναδέλφους εργοδηγούς και αρχιτεχνίτες που δέχονται πίεση από τα πάνω να αφήσουν κατά μέρους τον υπερβάλλον ζήλο γιατί σε κάθε περίπτωση «αυτός που πληρώνει τη νύφη είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης».

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παλέψουνε για  μόνιμη σταθερή δουλειά, τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και κατάργηση του δουλεμπορίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 8:00πμ στα γραφεία του ορυχείου Μαυροπηγής.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Σεεν

Άλλες ειδήσεις

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» και ο Σύλλογος για τη Διαφύλαξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Μακρυγιάννης» σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Οι νέοι και το Άγιο Όρος»

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» και ο Σύλλογος για τη Διαφύλαξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Μακρυγιάννης» σας προσκαλούν

Ημέρα της Γυναίκας – Τι έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 και γιατί γιορτάζουμε

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος γι΄αυτό. Μπορεί, λοιπόν,

Οι Επισκέψεις του Υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ, Ν. Κοζάνης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, θα

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.