Ανασκαφές με αρχαιολογικά ευρήματα στο Άσκιο

Ανασκαφές με αρχαιολογικά ευρήματα στο Άσκιο

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Αιολικό Πάρκο Ανατολικό και Δυτικό Άσκιο», εντοπίστηκαν κατά την επίβλεψη των εργασιών τρία σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία στη συνέχεια διερευνήθηκαν ανασκαφικά.

Τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν είναι:

Α) Σε ορεινό σημείο της όδευσης των καλωδίων του έργου, στην κοινότητα Ανθότοπου εντοπίστηκε αρχαιολογικό στρώμα της ελληνιστικής περιόδου, χωρίς να αποκαλυφθούν σταθερά ευρήματα.

Β) Στην περιοχή κατασκευής του Υποσταθμού ανύψωσης, στη θέση Γρατσιάνη Ανθότοπου, αποκαλύφθηκαν δύο κλίβανοι της βυζαντινής εποχής, ένας εκ των οποίων διατηρεί και την εσχάρα του. Φαίνεται να ανήκουν σε κάποιο εργαστηριακό συγκρότημα.

Γ) Στην κοινότητα Μαυροδενδρίου, σε σημείο της όδευσης των καλωδίων του έργου, αποκαλύφθηκε επίμηκες οίκημα, της ύστερης εποχής του χαλκού, και εξωτερικά του έξι πίθοι, κάποιοι καλυμμένοι με λίθινα καπάκια, και μία ταφή της περιόδου.

Η Εφορεία μας σκοπεύει να ενημερώσει σχετικά το κοινό, παρουσιάζοντας τα ευρήματα στα τοπικά ΜΜΕ, από κοινού με την Εταιρεία, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, και ώρα 13:00.

Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη, Δρ Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη ΕΦΑ Κοζάνης


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Άλλες ειδήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Κοζάνης: Ο Δήμος Κοζάνης σε ρόλο ξεπλύματος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Ο Δήμος Κοζανης σε ρόλο ξεπλύματος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. (ή αλλιώς «καλώς τα αμερικανάκια τα ζουμπουρλούδικα») Το κατάπτυστο πρόγραμμα Flexible

Ο Συνδυασμός «Κοζάνη η πόλη μας» με 10.818 85% καταλαμβάνει 9 έδρες – Πρόεδρος ο Γιάννης Γρηγοριάδης

Ο Συνδυασμός «Κοζάνη η πόλη μας» με 10.818 85% καταλαμβάνει 9 έδρες. Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Κοζάνης εκλέγεται ο Γιάννης Γρηγοριάδης.

Όλοι στην Πανοικοδομική απεργία στις 14 Νοέμβρη συγκέντρωση 10:30 πεζόδρομος Κοζάνης

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, Τα 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης μάτωσαν την εργατική τάξη της χώρας μας, για να

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.