• Latest
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Ανατροπή καιρού: Έρχεται η «φονική ψυχρή λίμνη» -Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

17 Ιουλίου 2021
ηλικιωμένοι

13χρονος έκλεψε 7.000 ευρώ από τη γιαγιά του!

24 Οκτωβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 16χρονης έξω από μπαρ – Τι είπαν οι φίλοι της

24 Οκτωβρίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ. Κοκκώνη Δημήτριο και στον κ. Αθανάσιο Κοκολάκη

24 Οκτωβρίου 2025
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Ρεύμα: Το νέο χειμερινό (νυχτερινό) ωράριο

24 Οκτωβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνέλαβαν 62χρονο επειδή έκοψε κλωνάρι δεντρολίβανου σε νοσοκομείο

24 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση λόγω  διαρροής, μέχρι αύριο αργά το μεσημέρι.    

24 Οκτωβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Κουκουλόπουλος: «Η προστιμολαγνεία της Κυβέρνησης σπάει τα όρια αντοχής λογιστών και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

24 Οκτωβρίου 2025
Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Απεργία για τους μηχανικούς του Δημοσίου

24 Οκτωβρίου 2025
Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

23 Οκτωβρίου 2025
αλογα

Χάθηκαν 3 άλογα από το Χρώμιο

23 Οκτωβρίου 2025
Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

23 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

23 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή καιρού: Έρχεται η «φονική ψυχρή λίμνη» -Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

sierafm by sierafm
17 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά από το κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του από την επόμενη εβδομάδα το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης», το πέρασμα του οποίου αποδείχτηκε φονικό σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο!

Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με το ertnews.gr, ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η ‘ψυχρή λίμνη’ κατεβαίνει νοτιότερα και θα επηρεάσει τις περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα στο Σαββατοκύριακο, κυρίως Κροατία, Σλοβενία και κομμάτια της Ιταλίας. Ένα τμήμα, από ό,τι φαίνεται, θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αστάθεια από την Κυριακή και μετά και, κυρίως, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη», ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος.

Και προσέθεσε: «Θα περάσουμε σε ένα μοτίβο καιρού, όπου δεν θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά αστάθεια. Δηλαδή, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την επόμενη εβδομάδα, κυρίως μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Εν μέρει, θα οφείλονται σε αυτή τη γενικευμένη αστάθεια που προκαλεί αυτή η κίνηση της ψυχρής λίμνης», εξήγησε ο μετεωρολόγος.

Όπως είπε, η «ψυχρή λίμνη» δίνει έντονα φαινόμενα το καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη, υπενθυμίζοντας ότι το έχουμε ζήσει αυτό και στη χώρα μας και, συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική, τον Ιούλιο του 2019.

«Μία από τις συνθήκες για να δημιουργούνται καταιγίδες το καλοκαίρι, είναι να έχουμε ψυχρές αέριες μάζες ψηλά μέσα στην ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία» όπως είπε, αναλύοντας το φαινόμενο.

Ο μετεωρολόγος πρόσθεσε ότι δεν συνδέεται απαραίτητα με την κλιματική αλλαγή, «αλλά έχουμε τέτοια φαινόμενα το καλοκαίρι στην κεντρική Ευρώπη, στα βόρεια Βαλκάνια και στα βόρεια της χώρας μας, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο».

Ωστόσο, όπως δήλωσε, το φαινόμενο ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πολιτική Προστασία και σε άλλες χώρες.

Πού θα «χτυπήσει» η ψυχρή λίμνη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι θα έχουν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τα νησιά – κατά πάσα πιθανότητα – δεν θα έχουν προβλήματα.

«Θα έχουμε όμως αρκετά φαινόμενα σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Θα ξεκινήσουν κάποιες καταιγίδες την Κυριακή από τα βορειοδυτικά και πιθανότατα θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, από τη Δευτέρα και μετά. Θέλει προσοχή, θα το παρακολουθήσουμε», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Τι αναμένεται το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Το Σάββατο οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα φτάσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα, που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Previous Post

Δείτε τα κρούσματα της Παρασκευής 16/7 στη Δυτική Μακεδονία – 2691 κρούσματα στη χώρα

Next Post

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται διάταξη «πιλότος» για το Δημόσιο, τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται διάταξη «πιλότος» για το Δημόσιο, τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 13χρονος έκλεψε 7.000 ευρώ από τη γιαγιά του!
  • Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 16χρονης έξω από μπαρ – Τι είπαν οι φίλοι της
  • Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ. Κοκκώνη Δημήτριο και στον κ. Αθανάσιο Κοκολάκη
  • Ρεύμα: Το νέο χειμερινό (νυχτερινό) ωράριο
  • Συνέλαβαν 62χρονο επειδή έκοψε κλωνάρι δεντρολίβανου σε νοσοκομείο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr