• Latest

Ανδρέας Πάτσης: Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση του προϋπολογισμού για την κάλυψη ξυλείας ατομικών αναγκών των κατοίκων του Νομού Γρεβενών

12 Ιουνίου 2020
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Πάτσης: Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση του προϋπολογισμού για την κάλυψη ξυλείας ατομικών αναγκών των κατοίκων του Νομού Γρεβενών

sierafm by sierafm
12 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή προς τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειο Μιχελάκη απέστειλε την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση του προϋπολογισμού για την κάλυψη ξυλείας ατομικών αναγκών των κατοίκων του Νομού Γρεβενών.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειο Μιχελάκη

Κοινοποίηση:Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Κασαπίδη

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ιωάννη Γιάτσιο

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, κα Αικατερίνη Λάντζα

Θέμα: «Προϋπολογισμός για την κάλυψη αναγκών ατομικής ξυλείας των κατοίκων του Νομού Γρεβενών»

Κύριε Μιχελάκη,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ζήτημα της κάλυψης αναγκών ατομικής ξυλείας είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του Νομού Γρεβενών. Σε ένα Νομό κατά κύριο λόγο ορεινό και κατά συνέπεια με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης που φτάνουν σχεδόν τους εννέα μήνες τον χρόνο και με κατοίκους οι οποίοι δυστυχώς διαθέτουν έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους εισοδήματος στην ελληνική Επικράτεια, η προμήθεια καυσόξυλων δεν αποτελεί απλά ζήτημα διαβίωσης αλλά επιβίωσης.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη χρονιά και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι των ορεινών περιοχών να μην λάβουν τα καυσόξυλα που τους αναλογούσαν, αν και τα δικαιούνταν, δυστυχώς το «πάθημα δεν έγινε μάθημα» και όπως αποδεικνύεται αν δεν κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την πλευρά σας, οι Γρεβενιώτες θα έρθουν αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με την ίδια κατάσταση, αν όχι με χειρότερη.

Όπως πληροφορήθηκα, μετά από επικοινωνία που είχα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το οικονομικό έτος 2020 έχει ήδη εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 193201  απόφαση από τις 19.12.2019 για την «Κατανομή Πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας έτους 2020», σύμφωνα με την οποία επιμερίστηκε το ποσό των €468.500 στον ΑΛΕ 2420989001. Παρόλα αυτά, έχουν ήδη παρέλθει έξι μήνες και ακόμα δεν έχει εγκριθεί οποιοσδήποτε προϋπολογισμός από την πλευρά σας προς τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της υλοτομίας. Άλλωστε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες υπάγονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι αρμοδιότητες για την κατάρτιση και εκτέλεση του τακτικού προϋπολογισμού τους ασκούνται από την Διεύθυνση Οικονομικού, της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας των οικείων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Μάλιστα, για το τρέχον έτος έχουν ήδη εκπονηθεί δύο επιπλέον διαχειριστικές μελέτες εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους όλοι οι κάτοικοι των περιοχών του Νομού μας που καλύπτουν τις ανάγκες τους για ατομική ξυλεία από τα δημόσια δάση.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις την διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού προς τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες και προκειμένου να μην υπάρξουν εκ νέου οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που σημειώθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Επιπλέον, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας κατά την κατανομή του προϋπολογισμού προς τον Νομό μας, καθώς είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψιν τόσο ο παράγοντας των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών συνθήκων που επικρατούν στα Γρεβενά σε σύγκριση με άλλους Νομούς της αρμοδιότητας σας, όσο και ο εισοδηματικός παράγοντας που αφορά τους κατοίκους της περιοχής μας, κριτήρια που θα πρέπει να αξιολογηθούν με την δέουσα βαρύτητα και να αποτυπωθούν αντίστοιχα στον προϋπολογισμό που τελικά θα εγκρίνετε.

Η προμήθεια καυσόξυλων μέσω αυτής της διαδικασίας για πολλούς Γρεβενιώτες είναι η μοναδική διέξοδος θέρμανσης για όλη τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα της περιοχής μας και γι’ αυτό δεν μπορεί πια να γίνει αποδεκτό έστω και ένας κάτοικος των ορεινών χωριών μας να μείνει χωρίς ξύλα.  

 

Ανδρέας Πάτσης,

Βουλευτής Ν. Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

Tags: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ
Previous Post

Δυο νέες δράσεις από τους Έλληνες Οδυσσείς στη Σιάτιστα

Next Post

Γυμνάσιο Λύκειο Τσοτυλίου: Λήξη Σχολικής Χρονιάς 2019-2020

Next Post

Γυμνάσιο Λύκειο Τσοτυλίου: Λήξη Σχολικής Χρονιάς 2019-2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr