• Latest

Ανδρέας Πάτσης: Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση του προϋπολογισμού για την κάλυψη ξυλείας ατομικών αναγκών των κατοίκων του Νομού Γρεβενών

12 Ιουνίου 2020
Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου

Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου

10 Ιουλίου 2025
Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής.  Βίντεο

Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής. Βίντεο

9 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Ανεπιτυχής η μεταμόσχευση νεφρών της 62χρονης που πέθανε από λάθος μετάγγιση

9 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Εντοπίστηκε σορός ηλικιωμένου ύστερα από πυρκαγιά

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εράτυρα Κοζάνης – Φωτιά και στα Κοίλα (βίντεο)

9 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο Π. Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής για την απώλεια του Δ. Πιπεργιά

9 Ιουλίου 2025
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση στέγης στην Εκκλησία Τετραλόφου

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση στέγης στην Εκκλησία Τετραλόφου

9 Ιουλίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση για τη στερέωση της Εκκλησίας στο Σπάρτο

Προγραμματική Σύμβαση για τη στερέωση της Εκκλησίας στο Σπάρτο

9 Ιουλίου 2025
ζευγαρι Βιασμός

15χρονη στη Ρόδο έδωσε 2.000 ευρώ σε νεαρό για να βιντεοσκοπήσει σεξ με 13χρονη και ύστερα μοίρασε το υλικό σε συμμαθητές τους

9 Ιουλίου 2025
Αμαλιάδα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά βρέφη – Κατεπείγουσα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου

Αμαλιάδα: Η σοκαριστική ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου – «Μου μιλούσαν οι δαίμονες, δεν όριζα τα χέρια μου»

9 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

9 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

Απαράδεκτη η καταδίκη των αγροτοκτηνοτρόφων Καστοριάς ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων

9 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει τον τορπιλισμό των εργασιακών σχέσεων και στον τουρισμό, επιχειρηματολογώντας ότι όλα γίνονται για το καλό των εργαζόμενων!»

9 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Πάτσης: Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση του προϋπολογισμού για την κάλυψη ξυλείας ατομικών αναγκών των κατοίκων του Νομού Γρεβενών

sierafm by sierafm
12 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή προς τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειο Μιχελάκη απέστειλε την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση του προϋπολογισμού για την κάλυψη ξυλείας ατομικών αναγκών των κατοίκων του Νομού Γρεβενών.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειο Μιχελάκη

Κοινοποίηση:Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Κασαπίδη

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ιωάννη Γιάτσιο

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, κα Αικατερίνη Λάντζα

Θέμα: «Προϋπολογισμός για την κάλυψη αναγκών ατομικής ξυλείας των κατοίκων του Νομού Γρεβενών»

Κύριε Μιχελάκη,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ζήτημα της κάλυψης αναγκών ατομικής ξυλείας είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του Νομού Γρεβενών. Σε ένα Νομό κατά κύριο λόγο ορεινό και κατά συνέπεια με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης που φτάνουν σχεδόν τους εννέα μήνες τον χρόνο και με κατοίκους οι οποίοι δυστυχώς διαθέτουν έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους εισοδήματος στην ελληνική Επικράτεια, η προμήθεια καυσόξυλων δεν αποτελεί απλά ζήτημα διαβίωσης αλλά επιβίωσης.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη χρονιά και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι των ορεινών περιοχών να μην λάβουν τα καυσόξυλα που τους αναλογούσαν, αν και τα δικαιούνταν, δυστυχώς το «πάθημα δεν έγινε μάθημα» και όπως αποδεικνύεται αν δεν κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την πλευρά σας, οι Γρεβενιώτες θα έρθουν αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με την ίδια κατάσταση, αν όχι με χειρότερη.

Όπως πληροφορήθηκα, μετά από επικοινωνία που είχα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το οικονομικό έτος 2020 έχει ήδη εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 193201  απόφαση από τις 19.12.2019 για την «Κατανομή Πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας έτους 2020», σύμφωνα με την οποία επιμερίστηκε το ποσό των €468.500 στον ΑΛΕ 2420989001. Παρόλα αυτά, έχουν ήδη παρέλθει έξι μήνες και ακόμα δεν έχει εγκριθεί οποιοσδήποτε προϋπολογισμός από την πλευρά σας προς τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της υλοτομίας. Άλλωστε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες υπάγονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι αρμοδιότητες για την κατάρτιση και εκτέλεση του τακτικού προϋπολογισμού τους ασκούνται από την Διεύθυνση Οικονομικού, της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας των οικείων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Μάλιστα, για το τρέχον έτος έχουν ήδη εκπονηθεί δύο επιπλέον διαχειριστικές μελέτες εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους όλοι οι κάτοικοι των περιοχών του Νομού μας που καλύπτουν τις ανάγκες τους για ατομική ξυλεία από τα δημόσια δάση.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις την διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού προς τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες και προκειμένου να μην υπάρξουν εκ νέου οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που σημειώθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Επιπλέον, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας κατά την κατανομή του προϋπολογισμού προς τον Νομό μας, καθώς είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψιν τόσο ο παράγοντας των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών συνθήκων που επικρατούν στα Γρεβενά σε σύγκριση με άλλους Νομούς της αρμοδιότητας σας, όσο και ο εισοδηματικός παράγοντας που αφορά τους κατοίκους της περιοχής μας, κριτήρια που θα πρέπει να αξιολογηθούν με την δέουσα βαρύτητα και να αποτυπωθούν αντίστοιχα στον προϋπολογισμό που τελικά θα εγκρίνετε.

Η προμήθεια καυσόξυλων μέσω αυτής της διαδικασίας για πολλούς Γρεβενιώτες είναι η μοναδική διέξοδος θέρμανσης για όλη τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα της περιοχής μας και γι’ αυτό δεν μπορεί πια να γίνει αποδεκτό έστω και ένας κάτοικος των ορεινών χωριών μας να μείνει χωρίς ξύλα.  

 

Ανδρέας Πάτσης,

Βουλευτής Ν. Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

Tags: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ
Previous Post

Δυο νέες δράσεις από τους Έλληνες Οδυσσείς στη Σιάτιστα

Next Post

Γυμνάσιο Λύκειο Τσοτυλίου: Λήξη Σχολικής Χρονιάς 2019-2020

Next Post

Γυμνάσιο Λύκειο Τσοτυλίου: Λήξη Σχολικής Χρονιάς 2019-2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  • Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής. Βίντεο
  • Ανεπιτυχής η μεταμόσχευση νεφρών της 62χρονης που πέθανε από λάθος μετάγγιση
  • Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εράτυρα Κοζάνης – Φωτιά και στα Κοίλα (βίντεο)
  • Ο Π. Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής για την απώλεια του Δ. Πιπεργιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr