• Latest
τρακτερ αγροτης

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα: Ενίσχυση έως 40.000 ευρώ σε νέους αγρότες

12 Νοεμβρίου 2021
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Τσοτύλι

22 Νοεμβρίου 2025
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

21 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

Αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κοζάνης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

21 Νοεμβρίου 2025
Κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες

21 Νοεμβρίου 2025
Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα: Ενίσχυση έως 40.000 ευρώ σε νέους αγρότες

sierafm by sierafm
12 Νοεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
τρακτερ αγροτης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ, από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 11.000 αγρότες, ηλικίας έως 40 ετών.

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει γενναία αύξηση της ενίσχυσης από τα 17.000-25.000 ευρώ που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε 35.000-40.000 ευρώ, ενώ η προκαταβολή που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ανέρχεται στο 70%. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ηλικιακή ανανέωση του τομέα, η αύξηση της αποτελεσματικότητας του μέτρου μέσα από τη χορήγηση επαρκούς ενίσχυσης για αντιμετώπιση των εξόδων πρώτης εγκατάστασης στον τομέα της γεωργίας και πραγματοποίηση επενδύσεων, καθώς και η ενίσχυση υποψήφιων νέων γεωργών, που δεν αντιμετωπίζουν ευκαιριακά την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα.

Το μέτρο απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους και που εγκαθίστανται για πρώτη φορά σε γεωργική εκμετάλλευση κατά το δεκαοκτάμηνο που προηγείται της υποβολής του αιτήματος στήριξης. Για την ένταξη υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, αίτηση και επιχειρηματικό σχέδιο με διάρκεια από 3 έως 4 έτη.

Σε ό,τι αφορά στο ποσό της ενίσχυσης, δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες και ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ, ενώ καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη πληρώνεται με την ένταξη του δικαιούχου στο μέτρο και ανέρχεται στο 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη δόση καταβάλλεται κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι πρέπει να αποκτήσουν την ιδιότητα του επαγγελματία γεωργού και να τη διατηρήσουν για μία τετραετία από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, ενώ πρέπει και να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Οπως αναφέρει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος, «με το πρόγραμμα αυτό στόχος μας είναι δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 11.000 νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, διπλασιάζουμε το ποσό που δίνουμε στους νέους αγρότες, σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, ενώ δίνουμε προκαταβολικά το 70%. Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι και η απλοποίηση στη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών, καθώς καταργούμε τη διαδικασία της υποβολής φυσικού φακέλου και εγγράφων. Για πρώτη φορά, τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά, ακόμα και η αξιολόγηση των αιτήσεων. Στόχος μας είναι μάλιστα να μην υπάρξει παράταση και τα χρήματα να δοθούν στους νέους γεωργούς μέσα σε διάστημα το πολύ 6-7 μηνών».

 Νέοι αγρότες: Η κατανομή των χρημάτων 

Η κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά περιφέρεια έχει γίνει λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων κριτηρίων, τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα, την υποεκτίμηση της ενδοπεριφερειακής σημασίας του πρωτογενούς τομέα λόγω της παρουσίας, στην ίδια περιφέρεια, ενός ισχυρού δευτερογενούς τομέα, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιφερειών, που προέκυψε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Περιφέρεια Προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης σε ευρώ
Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 37.300.000
Κεντρικής Μακεδονίας 62.200.000 

 

Δυτικής Μακεδονίας 30.500.000
Θεσσαλίας 44.500.000
Στερεάς Ελλάδας 37.900.000
Ηπείρου 33.200.000
Ιονίων Νήσων 11.700.000
Δυτικής Ελλάδας 44.100.000
Πελοποννήσου 39.500.000
Αττικής 10.800.000
Νοτίου Αιγαίου 12.000.000
Βορείου Αιγαίου 19.000.000
Κρήτης 37.300.000
ΣΥΝΟΛΟ 420.000.000  

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

Previous Post

Αλλάζουν όλα στο σχολείο: Οι νέες θεματικές ενότητες, η ύλη, τα βιβλία και η διδασκαλία

Next Post

Γιώργος Αμανατίδης: «Αξιοποιούνται τα κενά οικόπεδα στους υπό μετεγκατάσταση οικισμούς και οι δημόσιες εκτάσεις από τους αγρότες»

Next Post
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Γιώργος Αμανατίδης: «Αξιοποιούνται τα κενά οικόπεδα στους υπό μετεγκατάσταση οικισμούς και οι δημόσιες εκτάσεις από τους αγρότες»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Τσοτύλι
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη
  • Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο
  • Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr