Ανοίγουν την Τετάρτη οι αιτήσεις για την πρώτη προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στην πόλη της Κοζάνης

Ανοίγουν την Τετάρτη οι αιτήσεις για την πρώτη προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στην πόλη της Κοζάνης

Στη διοργάνωση της πρώτης προσομοίωσης δημοτικού συμβουλίου νέων στην πόλη της Κοζάνης προχωρά ο Δήμος Κοζάνης μετά από πρόταση των φοιτητών Στεφανίας Ζούρκα, και Κωνσταντίνου Ρήνου.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Δευτέρας.

Δικαίωμα συμμετοχής θα μπορούν να έχουν μαθητές Λυκείων της πόλης, φοιτητές και νέοι από 17 έως 23 ετών που αντλούν την καταγωγή τους ή διαμένουν απλώς στο Δήμο Κοζάνης. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από σχετική αίτηση, στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής θέσης, παράταξης και ρόλου. Επιπλέον προσμετράτε η πρότερη εμπειρία – εάν υπάρχει – καθώς και το κίνητρο συμμετοχής.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Φεβρουαρίου στην ειδική σελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό και θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου ενώ η προσομοίωση θα γίνει το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου.

Tα θέματα προς συζήτηση θα επιλεγούν ύστερα από σοβαρή έρευνα η οποία θα βασισθεί σε καίρια ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Κοζάνης και πιθανόν να απαιτούν σοβαρή και ενδελεχή επιστημονική έρευνα των συμμετεχόντων.Στην παρούσα προσομοίωση θα προβλεφθεί να υπάρχουν διαθέσιμοι όλοι οι πιθανοί «ρόλοι»- θέσεις που μπορεί κάποιος δημότης να καταλάβει σε ένα δημοτικό συμβούλιο, για παράδειγμα αυτή του Δημάρχου, των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα στους νέους ανθρώπους, να τους φέρουμε πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση και να δημιουργήσουμε πρόσφορο έδαφος για την ενασχόληση με τα κοινά.

Η Κοζάνη είναι μια περιοχή σε μετάβαση και η συμμετοχή των νέων ανθρώπων είναι απαραίτητη στη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Άλλες ειδήσεις

5 τρόποι να αυξηθούν τα επίπεδα του σιδήρου στο αίμα σας

Για να αυξήσετε τα επίπεδα του σιδήρου στο αίμα σας, αποφύγετε ορισμένους συνδυασμούς τροφίμων που εμποδίζουν το σώμα σας να

Ξηροί καρποί: Το ιδανικό σνακ για όσους κάνουν δίαιτα

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχουν γίνει ένας πολύ δημοφιλής τρόπος απώλειας βάρους. Ένα από τα μεγάλα οφέλη αυτής της μεθόδου

Σε γιορτινό κλίμα των ημερών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Αν και η καθημερινότητα αλλάζει σπάνια στις φυλακές, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι πάντα λίγο πιο ξεχωριστές από τις υπόλοιπες ημέρες.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.