• Latest
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Απάντηση Ιωαννίδη για το θέμα των δημοτικών τελών: O λαϊκισμός είναι εύκολος αλλά ας δούμε και την πραγματικότητα

28 Νοεμβρίου 2017
Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

8 Δεκεμβρίου 2025
Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

8 Δεκεμβρίου 2025
ΚΤΕΛ

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

8 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Αγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένουν στο μπλόκο Σιάτιστας με 700 τρακτέρ

8 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης – Αιανής»

3η Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

8 Δεκεμβρίου 2025
ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο πλευρό των αγροτών

8 Δεκεμβρίου 2025
Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

8 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Οι κάτοχοι αναπηρικών οχημάτων να αντιμετωπίζονται με δικαιοσύνη και οικονομική στήριξη

8 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

8 Δεκεμβρίου 2025
Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

8 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Γυναικών για μαστροπεία. Εξέδιδαν 33χρονη αλλοδαπή!!

8 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Κώστας Τσιάρας: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες άμεσα. Σήμερα, αύριο, όποτε χρειαστεί

8 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απάντηση Ιωαννίδη για το θέμα των δημοτικών τελών: O λαϊκισμός είναι εύκολος αλλά ας δούμε και την πραγματικότητα

sierafm by sierafm
28 Νοεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το θέμα των δημοτικών τελών είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται επιπόλαια και  ως πεδίο μάχης επικοινωνιακών εντυπώσεων, όπως για πολλοστή φορά επιλέγει να κάνει ο κ. Μαλούτας, σε ένα κείμενο που βρίθει ανακριβειών και αντιφάσεων.

Αξίζει καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως τα δημοτικά τέλη ΔΕΝ αποτελούν έσοδο που καταλήγει στο ταμείο του Δήμου για οποιαδήποτε χρήση αλλά είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ και αφορούν ΜΟΝΟ την κάλυψη των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Η αύξηση των δημοτικών τελών για το 2018 οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση του κόστους της διαχείρισης απορριμμάτων καθώς από την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας επεξεργασίας το κόστος ανέβηκε από τα 37 ευρώ/τόνο απορριμμάτων στα 53 ευρώ/ τόνο.

Ο Δήμος Κοζάνης έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει να το κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να συμπιέσει τα έξοδα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού χωρίς να μειώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η συμπίεση αυτή μας επιτρέπει να μην μετακυλούμε όλη την αύξηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα δημοτικά τέλη (απορρόφηση 40%).

Έχουμε επιλέξει απολύτως συνειδητά να μην κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ούτε να αφήνουμε χρέη για το μέλλον. Το ευκολότερο για μας θα ήταν να «κρύψουμε» την αύξηση για να γίνουμε «αρεστοί» και να φορτώναμε σε κάποιους επόμενους χρέη, όπως πολλές φορές η παράταξη του κ. Μαλούτα έκανε  στο παρελθόν με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Για μας αυτό δεν αποτελεί επιλογή.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως παρότι ο Δήμος παρέλαβε το 2014 χρέος στη ΔΙΑΔΥΜΑ περί τα 700.000 ευρώ σήμερα δεν χρωστάει ούτε μισό ευρώ πέρα από την τρέχουσα τιμολόγηση των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2017. Μια ακόμη δική τους οφειλή, από τις δεκάδες οικονομικές εκκρεμότητες που τακτοποιήσαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ώστε ο Δήμος να είναι επιτέλους αξιόπιστος.

Εντύπωση μας δημιουργεί επίσης πως ο κ. Μαλούτας πριν από ακριβώς ένα χρόνο δεν ψήφισε τα δημοτικά τέλη αλλά και τον προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντας τον  ανειλικρινή καθώς δεν προέβλεπε αυξήσεις για να καλυφθεί η αύξηση στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ φέτος μας εγκαλεί ακριβώς για τον αντίθετο λόγο.

Όσον αφορά την επιχειρηματολογία του κ. Μαλούτα σχετικά με τις λάμπες led, νομίζουμε πως τα αποτελέσματα της μελέτης που η δική του δημοτική αρχή έκανε, ήταν εμφανή σε όλους το προηγούμενο διάστημα, όταν η Κοζάνη έφερε το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο νωρίτερα, με τις λάμπες να αναβοσβήνουν σε όλη την πόλη. Έχουμε προχωρήσει στην αλλαγή της μελέτης σε φωτιστικά  κλειστού τύπου, που εγγυώνται καλή λειτουργιά και σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο όφελος για τους πολίτες.

Εκεί που συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Μαλούτα είναι πως το τέλος ταφής θα πρέπει να επιβληθεί άμεσα και για αυτό έχουμε κάνει αλλεπάλληλες δημόσιες  παρεμβάσεις καθώς θεωρούμε πως η μη επιβολή του αποτελεί προσβολή στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας. Ένα θέμα που εμείς αναδείξαμε και πετύχαμε προς όφελος όλων των Δυτικομακεδόνων: Tην  απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ για την αναμόρφωση των ποσοστών συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπληρωμή του έργου της μονάδας.

Κε Μαλούτα, οι εργαζόμενοι στην  Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης δουλεύουν κάθε μέρα  σε δύσκολες συνθήκες για να κρατήσουν την πόλη και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας καθαρές, στο μέτρο του δυνατού. Το να φωτογραφίζεται μέσα στη νύχτα κάδους ανακύκλωσης στους οποίους συμπολίτες μας αφήνουν απέξω σακούλες για να δημιουργήσετε εντυπώσεις,  ούτε σας τιμά ούτε αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αν δεν σέβεστε την αλήθεια, τουλάχιστον σεβαστείτε αυτούς τους ανθρώπους.

Tags: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Previous Post

Λευκή νύχτα!!!«Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ» την Τρίτη 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Next Post

Επιλύεται μέχρι το Μάιο το πρόβλημα της μυρωδιάς στο νερό του Βοΐου, λέει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Χρήστος Λυσσαρίδης

Next Post
διακοπή νερού

Επιλύεται μέχρι το Μάιο το πρόβλημα της μυρωδιάς στο νερό του Βοΐου, λέει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Χρήστος Λυσσαρίδης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο
  • Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
  • Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
  • Αγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένουν στο μπλόκο Σιάτιστας με 700 τρακτέρ
  • 3η Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr