• Latest
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

Απάντηση προς τον κ. Κωνσταντόπουλο σχετικά με τον τρόπο σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω COVID-19

13 Μαΐου 2020
Ηχητικές αποτρεπτικές παγίδες για Αρκούδες στην Ολυμπιάδα Εορδαίας

Ηχητικές αποτρεπτικές παγίδες για Αρκούδες στην Ολυμπιάδα Εορδαίας

16 Ιουνίου 2026
ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟ

Μελέτη του Yale: Πώς το ελαιόλαδο διαμορφώνει ένα πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα

16 Ιουνίου 2026
Έρχεται το νέο μεγάλο τούνελ της Μακεδονίας -Ποιες πόλεις θα ενώσει

Καστοριά: Τέλη του 2027 η ολοκλήρωση της Σήραγγας της Κλεισούρας- Στα Εθνικής σημασίας έργα το Φράγμα του Νεστορίου

16 Ιουνίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Κάθε μήνα 758 ευρώ σε γονείς – Με την υποβολή ενός μόνο δικαιολογητικού

16 Ιουνίου 2026

ΚΟΚ: Ποιο είναι το πρόστιμο για παράβαση κόκκινου από πεζό

16 Ιουνίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ σε τρίτεκνες – πολύτεκνες μητέρες

16 Ιουνίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2026: Ποια μαθήματα «γκρεμίζουν» τις βαθμολογίες – Η εικόνα ανά επιστημονικό πεδίο

16 Ιουνίου 2026
ταξιδι διακοπες

Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν στις αποζημιώσεις και τις χειραποσκευές

16 Ιουνίου 2026
παιδι

17μηνο αγοράκι κατέληξε στα επείγοντα μετά από αναπνευστικά προβλήματα

16 Ιουνίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνταξιούχος αστυνομικός κατηγορείται για φόλες σε αδέσποτα ζώα – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ

16 Ιουνίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Οι προσπάθειες παραπλάνησης του γκέι ζευγαριού που κακοποίησαν και δολοφόνησαν μωρό

16 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία και με αύξηση στα ποσοστά της – Δεύτερος ο Τσίπρας και πτώση για το ΠΑΣΟΚ

16 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απάντηση προς τον κ. Κωνσταντόπουλο σχετικά με τον τρόπο σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω COVID-19

sierafm by sierafm
13 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
4
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όπως ορθά αναφέρατε, με την υπ’ αριθμ.18318/13.03.2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ρυθμίζονται θέματα σύγκλησης και λήψης αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, προς συμμόρφωση με τις γενικές οδηγίες υγιεινής.

Να σας ενημερώσω και εγώ με τη σειρά μου ότι ακολούθησε και δεύτερη εγκύκλιος πέραν αυτής που αναφέρετε, με Αριθμό Εγκυκλίου: 40 Α.Π.: 20930/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ) περί ενημέρωσης για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19, αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία των δήμων όπου ρητά αναφέρεται ότι «προς υποβοήθηση του έργου τους και για την επίτευξη του σκοπού αυτού προβλέπεται στην εν λόγω διάταξη ότι κατά το ανωτέρω διάστημα, τα πάσης φύσεως συλλογικά όργανα διοίκησης των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, εκτελεστική επιτροπή, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, συμβούλια κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων, επιτροπή διαβούλευσης, κ.ά.) μπορούν να συνεδριάζουν, είτε δια περιφοράς, είτε δια τηλεδιάσκεψης.

Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συλλογικών οργάνων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, τηρώντας το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Η δράση λοιπόν των οργάνων διοίκησης των δήμων οριοθετείται, πλέον της αυτονόητης νομιμότητάς της, από την υγειονομική διάσταση των πολιτικών της, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού COVID-19.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού καθώς και στα νομικά πρόσωπα να κάνουν χρήση των ψηφιακών μέσων προκειμένου να πραγματοποιηθούν συλλογικές διαδικασίες μέσω της Τεχνολογίας, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

Με αυτόν τον τρόπο ο νομοθέτης επιφύλαξε για τα συλλογικά όργανα διοίκησης των δήμων τρεις (3) εξίσου νόμιμους τρόπους σύγκλησης των δημοτικών συμβουλίων, δίχως να θέτει ως προϋπόθεση για την επιλογή ενός από τους παραπάνω τρόπους την βαρύτητα των θεμάτων προς συζήτηση, αλλά αρκεί μονάχα να κατοχυρώνεται και να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των συμβούλων καθώς και το δικαίωμα τους σε γόνιμο διάλογο.

Επομένως, το συμπέρασμα σας κ. Κωνσταντόπουλε ότι ο νόμος προβλέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών κατά προτεραιότητα και μόνο όταν αυτό δεν είναι εφικτό τότε οι συνεδριάσεις μπορούν να γίνουν δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη, είναι αυθαίρετο και δεν προκύπτει από την νομοθεσία.

Η δε επιλογή του τρόπου συνεδρίασης εναπόκειται στην κρίση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι του Δημάρχου, αφού λάβει φυσικά την γνώμη των δημοτικών συμβούλων και δίχως να απαιτείται ψηφοφορία.

Επιπλέον προς διευκόλυνση των οργάνων διοίκησης των δήμων, η δια περιφοράς συνεδρίαση μπορεί να λαμβάνει χώρα εκ του νόμου, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγηση.

Να σας υπενθυμίσω λοιπόν, ότι εσείς ο ίδιος είχατε ζητήσει επιτακτικά την αναβολή συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου προτού επιβληθούν τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τέλος τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σας προς το άτομό μου για δήθεν «φόβου μου για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την γόνιμη συζήτηση», αλλά και την επιθυμία μου να εξυπηρετήσω τους «ημέτερους εξαργυρώνοντας έτσι τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις», απαιτώ να ανακαλέσετε ΑΜΕΣΩΣ!
Ειδάλλως σας γνωρίζω ότι η μόνη οδός για να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψη μου είναι η δικαιοσύνη, για τα όσα ψευδώς και με περίσσιο θράσος μου καταλογίζετε.

Λυπάμαι ωστόσο, διότι απ’ ότι φαίνεται τα όρια ανοχής στενεύουν για εσάς όταν δέχεστε κριτική ενώ διευρύνονται όταν εκτοξεύετε χυδαίους χαρακτηρισμούς.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Tags: ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
Previous Post

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στη Δεσκάτη και τα Γρεβενά

Next Post

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξη των Δήμων στο πλαίσιο πιλοτικής δημιουργίας Δικτύου Αστικών Λαχανόκηπων

Next Post

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξη των Δήμων στο πλαίσιο πιλοτικής δημιουργίας Δικτύου Αστικών Λαχανόκηπων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηχητικές αποτρεπτικές παγίδες για Αρκούδες στην Ολυμπιάδα Εορδαίας
  • Μελέτη του Yale: Πώς το ελαιόλαδο διαμορφώνει ένα πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα
  • Καστοριά: Τέλη του 2027 η ολοκλήρωση της Σήραγγας της Κλεισούρας- Στα Εθνικής σημασίας έργα το Φράγμα του Νεστορίου
  • ΔΥΠΑ: Κάθε μήνα 758 ευρώ σε γονείς – Με την υποβολή ενός μόνο δικαιολογητικού
  • ΚΟΚ: Ποιο είναι το πρόστιμο για παράβαση κόκκινου από πεζό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr