Απίστευτο: Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν πάρετε ταυτόχρονα ασπιρίνη και ντεπόν

Απίστευτο: Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν πάρετε ταυτόχρονα ασπιρίνη και ντεπόν

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε πρόκειται για δυο από τα πιο γνωστά σε όλους μας αντιπυρετικά και αναλγητικά φάρμακα. Φυσικά όσα πρόκειται να σας παρουσιάσουμε δεν αφορούν στα ίδια τα σκευάσματα αλλά στις δραστικές ουσίες που αυτά περιέχουν. Με άλλα λόγια την παρακεταμόλη (δραστική ουσία του depon αλλά και του panadol ή του apotel) και του σαλικυλικού οξέως (δραστική ουσία της ασπριρίνης).

Αυτές οι δυο δραστικές ουσίες λοιπόν, όταν ληφθούν από έναν ασθενή σε εμπύρετη κατάσταση, καταφέρνουν να φέρουν την θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα –να ρίξουν δηλαδή τον πυρετό- σε περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά. Τι θα συμβεί όμως αν πάρετε και τα δυο φάρμακα ταυτόχρονα. Ο πυρετός θα πέσει σε 5 μόλις λεπτά!!

Προσοχή όμως!! Αυτό είναι αποτέλεσμα ιατρικών ερευνών το οποίο, ωστόσο, δεν είναι προς χρήση των ασθενών. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττά φάρμακα, όταν και τα δυο σκευάσματα, μπορούν από μόνα τους να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στον οργανισμό σας. ΜΗΝ δοκιμάσετε μόνοι σας να κάνετε χρήση αυτής της πληροφορίας, χωρίς να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Στο πλαίσιο πάντως των σχετικών ερευνών έχει βρεθεί ότι η συνέργεια κάποιων φαρμάκων μπορεί είτε να πολλαπλασιάσει την δράση κάποιων σκευασμάτων όπως είδαμε παραπάνω, είτε να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς. Επί παραδείγματι, ένας υπερτασικός ασθενής, με συνδυασμό αντι- υπερτασικών φαρμάκων και διουρητικών μπορεί να ρίξει την αρτηριακή του πίεση σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Συμπέρασμα όλων αυτών είναι πως για κάθε συνδυασμό φαρμάκων που λαμβάνει ένας ασθενής πρέπει να ενημερώνει τον γιατρό του, καθώς η συνέργεια των σκευασμάτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη!

Πηγή:usay.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
χαπια

Άλλες ειδήσεις

Αιτήσεις για νέες συνδέσεις με την τηλεθέρμανση από τις 24-1 έως 31-3-2019.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ανακοινώνει τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τις νέες  συνδέσεις με το σύστημα τηλεθέρμανσης της πόλης της Κοζάνης,

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, τι πρέπει να γνωρίζετε

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη θέσπιση και φέτος της δυνατότητας για λήψη των

10 συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα μας

Σίγουρα όλες θέλουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες τις οποίες παρόλο που γνωρίζουμε ότι κάνουν κακό

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.