• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηροί από σήμερα οι έλεγχοι -Το μήνυμα Χαρδαλιά για τις «φθηνές δικαιολογίες»

25 Μαρτίου 2020
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηροί από σήμερα οι έλεγχοι -Το μήνυμα Χαρδαλιά για τις «φθηνές δικαιολογίες»

sierafm by sierafm
25 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέες διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα γίνουν από σήμερα αυστηρότεροι, προκειμένου όλοι να συμμορφώνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Έχοντας πλέον μια σαφή εικόνα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Κυριακή (22/03), ο Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης έδωσε σαφή προειδοποίηση προς τους ανυπάκουους να μην «συναγωνίζονται σε ευρηματικότητα πως θα εξαπατήσουν τις αρχές». «Ας αφήσουν τα τερτίπια, ας αφήσουν τις προφάσεις και τις φθηνές δικαιολογίες και ας μείνουν σπίτι», τόνισε.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τη διαδικασία και παραμένει κατ’ οίκον, ωστόσο δεν λείπουν οι περιπτώσεις που μερικοί αποφασίζουν να σπάσουν τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ ασκήθηκαν και οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.
Νέες διευκρινίσεις για την κυκλοφορία

«Δεν θα γίνει έκπτωση σε κανέναν, κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν είναι υπεράνω των κανόνων. Αυτό να το καταλάβουν καλά όσοι χθες έσπευσαν να μιλήσουν για περιορισμό των ελευθεριών. Η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, είναι αδιαπραγμάτευτος ο όρος της ευθύνης για όλους μας και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους», υπογράμμισε κατηγορηματικά ο Νίκος Χαρδαλιάς προχωρώντας την ίδια ώρα σε νέες διευκρινήσεις ως προς το καθεστώς μετακίνησης των πολιτών.

Οπως είπε, στις βεβαιώσεις κυκλοφορίας εργαζομένου, η φόρμα Α θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη σφραγίδας καθιστά την βεβαίωση άκυρη με ό,τι προβλέπεται για τις συνέπειες. Ακόμα, οι εργαζόμενοι των εταιριών διαχείρισης κοινοχρήστων, χρειάζονται βεβαίωση εργοδότη στην οποία να αναφέρεται το σαφές ωράριο εργασίας καθώς και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών στις οποίες θα μεταβούν μέσα στο εργάσιμό τους.
Νέο ωράριο για τα σούπερ μάρκετ μετά την μείωση της κίνησης

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά. Οπως είπε από την Πέμπτη 26-3 ως και Σάββατο 25/4 τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο. Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.
Πάνω από ένα εκατομμύριο SMS στο 13033

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, χθες (24/03) εστάλησαν στον πενταψήφιο αριθμό περισσότερα από 1 εκατομμύριο μηνύματα, με τα 650.000 από αυτά να είναι σωστά και να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους, με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι η δήλωση μετακίνησης με SMS, η οποία είναι δωρεάν, γίνεται ως εξής:

Στον πενταψήφιο αριθμό, τον 13033 γράφει κανείς έναν από τους 6 αριθμούς (λόγους), 1-6 κενό, ονοματεπώνυμό του και διεύθυνση κατοικίας.

Ως λόγο μετακίνησης μπορεί κανείς να επικαλεστεί:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η δήλωση μετακίνησης μπορεί να γίνει είτε α) μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα forma.gov.gr, είτε β) σε ένα λευκό χαρτί στο οποίο μπορεί κανείς να γράψει απλώς μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία με το ονοματεπώνυμό του.
Απαραίτητες οι βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις

Σε κάθε περίπτωση, για κάθε έξοδο από την οικία, είναι υποχρεωτική η βεβαίωση κίνησης, η οποία είναι δύο ειδών:

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου Α) και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.
Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Κορωνοϊός: Πόσο κινδυνεύουν οι νέοι άνθρωποι και όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα

Next Post

Πέντε σημάδια που πρέπει να σας οδηγήσουν αμέσως στον καρδιολόγο

Next Post
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Πέντε σημάδια που πρέπει να σας οδηγήσουν αμέσως στον καρδιολόγο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».
  • Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
  • Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει
  • Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr