• Latest
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Αρραβώνες» καναλιών: Ο ALPHA… πάει STAR

7 Μαΐου 2018
Σιάτιστα: Υπέροχη βραδιά για την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Υπέροχη βραδιά για την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Βίντεο και φωτογραφίες

14 Ιουνίου 2025
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους 15 και 16 Ιουνίου

14 Ιουνίου 2025
Ολοκλήρωση εκλογών και ανάδειξη νέου ΔΣ του σωματείου εστίασης Κοζάνης Ερμής

Ολοκλήρωση εκλογών και ανάδειξη νέου ΔΣ του σωματείου εστίασης Κοζάνης Ερμής

14 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Απαιτείται συντονισμένη παρέμβαση στην κυβέρνηση για τα προβλήματα

14 Ιουνίου 2025
Σιάτιστα: Μπήκαν τα δέντρα στην πλατεία αγοράς και στον κεντρικό δρόμο.  Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Μπήκαν τα δέντρα στην πλατεία αγοράς και στον κεντρικό δρόμο. Φωτογραφίες

14 Ιουνίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

27χρονη έχασε τη ζωή της ξαφνικά έπειτα από πόνο στην κοιλιά

14 Ιουνίου 2025
ΑΥΠΝΙΑ

Δεν σας παίρνει ο ύπνος; Το κόλπο με το πόδι που θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε αμέσως

14 Ιουνίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Ποια είναι τα 12 μη κρατικά πανεπιστήμια που θα ανοίξουν στην Ελλάδα μετά το πράσινο φως από το ΣτΕ

14 Ιουνίου 2025
απατη

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ

14 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ήταν νεκρός επί μήνες στο σπίτι του – Βρέθηκε νεκρό και το σκυλί του

14 Ιουνίου 2025
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Έκτακτοι έλεγχοι σε εταιρείες και πρατήρια καυσίμων – Φόβοι για αισχροκέρδεια λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ – Ιράν

14 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο άνδρας που ανέσυρε τα δύο παιδιά από τον ποταμό Άραχθο

14 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Αρραβώνες» καναλιών: Ο ALPHA… πάει STAR

sierafm by sierafm
7 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δύο σταθμοί επιχειρούν στρατηγική συνεργασία και ως πρώτο βήμα, με κοινή εταιρεία Βαρδινογιάννη – Κοντομηνά, θα παράγουν πρόγραμμα και ενημερωτικές εκπομπές για τα κανάλια STAR και Αlpha

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα στρατηγική συνεργασίας η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και έρχεται να δικαιώσει τις φωνές της λογικής που ακούγονται εσχάτως στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Αυτές που ισχυρίζονται ότι για να επιβιώσουν οι σταθμοί, δεδομένων των συνθηκών και της αφόρητης οικονομικής πίεσης λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της μείωσης διαφημιστικής δαπάνης, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε συνέργειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το STAR εκφράζει την επιθυμία να προχωρήσει σε συνεργασία με άλλον ιδιωτικό σταθμό έχοντας ως απώτερο στόχο αφενός τη μείωση κόστους, αφετέρου την εκπόνηση παραγωγών μέσω συνεργασιών που θα βοηθήσουν στο να διατηρηθεί σε λογικά πλαίσια το μπάτζετ, αλλά και να μη γίνουν εκπτώσεις σε επίπεδο αισθητικής.

Η πρώτη φορά που το STAR επιχείρησε κάτι ανάλογο ήταν το 2010, όταν το ενδιαφέρον είχε στραφεί στο MEGA στο οποίο η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν κύριος μέτοχος.

Η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε και έκτοτε έγιναν κι άλλες προσπάθειες μέχρι την οριστική αποχώρηση από το μετοχικό σχήμα του καναλιού, το οποίο πλέον βρίσκεται στο παρά πέντε του «μαύρου». Τη σεζόν 2011-2012 είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις και με τον ΑLPHA, όμως τελικά δεν προχώρησαν και ακολούθησε ένας κύκλος διαπραγματεύσεων με τον ΑΝΤ1 το 2014. Τα εμπόδια ήταν πολλά και πολύ νωρίς το πλάνο συνεργασίας εγκαταλείφθηκε. Πέρυσι τέτοιο καιρό θεωρούνταν σχεδόν βέβαιη η συνεργασία του STAR με τον ΣΚΑΪ σε επίπεδο ενημερωτικό και τεχνικό, όμως λίγο πριν από το τελικό OK το σχέδιο ναυάγησε.

Εδώ και μερικές εβδομάδες το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η συνεργασία του καναλιού της Κηφισιάς με τον ALPHA βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και απομένει να ρυθμιστούν ελάχιστες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», σε πρώτη φάση προβλέπεται η δημιουργία μιας κοινής εταιρείας παραγωγής στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετάσχουν και οι δύο ιδιοκτήτες σε ποσοστό 50%.

Η εταιρεία παραγωγής του STAR, Green Pixel, επί της ουσίας θα απορροφήσει την αντίστοιχη του ALPHA, Pro Productions, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία. Επικεφαλής θα παραμείνουν οι δύο παραγωγοί οι οποίοι αντίστοιχα είναι επικεφαλής των δύο εταιρειών. Πρόκειται για τον Νίκο Χριστοφόρου, πρώην παραγωγό του Studio ATA και νυν υπεύθυνο όλων των παραγωγών του STAR, και τον Κώστα Σούσουλα. Οι δυο τους θα συνεχίσουν από την ίδια θέση να πραγματοποιούν παραγωγές και να διοικούν κάθετα, δηλαδή ο καθένας για λογαριασμό του καναλιού όπου εργάζεται, αλλά θα είναι υπό την εποπτεία ανώτερου στελέχους του STAR.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εταιρείας θα μπορέσει φυσικά να γίνει εξοικονόμηση πόρων λόγω του τεχνικού εξοπλισμού που διαθέτουν αμφότεροι, δίχως ωστόσο να μειωθεί το ανθρώπινο δυναμικό καθώς ο αριθμός των 400 εργαζομένων που θα πρέπει να διαθέτει το κάθε κανάλι ορίζεται από τον νόμο και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Επίσης για κάθε κανάλι θα υπάρχει διαφορετικό μπάτζετ, καθώς, όπως τονίζουν πηγές και από τις δύο πλευρές, «θα παραμείνουν δύο ανταγωνιστικοί μεταξύ τους σταθμοί».

Η νέα εταιρεία θα στεγαστεί στο Studio Pro, ιδιοκτησίας ALPHA, με αποτέλεσμα τη μετακόμιση των εκπομπών του STAR από τα Karamanos Studios όπου μέχρι τώρα βρίσκονται. Μάλιστα αυτές τις ημέρες γίνεται μια είδους αυτοψία στα στούντιο προκειμένου να γίνει σωστά η χωροταξική συστέγαση των δύο εταιρειών, η οποία δεν θα εμποδίσει την παραγωγή των ζωντανών εκπομπών που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Στον ίδιο χώρο θα μεταφερθούν και τα γυρίσματα του παιχνιδιού «Ο τροχός της τύχης» που μέχρι τώρα γίνονται στα Studio ΚΑΠΑ στα Σπάτα.

Στον τομέα της ενημέρωσης, οι ανακατατάξεις θα είναι σημαντικές καθώς όλος ο ενημερωτικός τομέας του ALPHA θα αποχωρήσει από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, τα Studio Pro, και θα μετακομίσει στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το STAR στην Κάτω Κηφισιά.

Οπως έχει προβλεφθεί, στον ALPHA θα διατεθεί όλος ο όροφος, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει άλλου τύπου συνεργασία με τον αντίστοιχο τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του STAR, ο οποίος επίσης στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Οι δύο σταθμοί θα συνεχίσουν με το δικό τους προσωπικό να βγάζουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές υπό τη διεύθυνση αυτών που ήδη έχουν αναλάβει τους συγκεκριμένους ρόλους. Ωστόσο κανείς δεν αποκλείει στο μέλλον να υπάρξει ένα κέντρο παραγωγής ειδήσεων το οποίο θα ενισχυθεί και από τις δύο πλευρές με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από το κτίριο του ALPHA στην Κάντζα εξάλλου ίσως αποχωρήσουν και κάποιες διοικητικές υπηρεσίες προκειμένου να μεταστεγαστούν στην Κηφισιά στις εγκαταστάσεις του STAR. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ισχύει μέχρι στιγμής και επιθυμούν αμφότερες οι πλευρές να ισχύσει, όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Νωρίτερα οι μετακινήσεις είναι αδύνατες, καθώς τα γυρίσματα συνεχίζονται έως τη λήξη της σεζόν. Αρα η οποιαδήποτε συνεργασία επισήμως θα αφορά την επόμενη σεζόν.

Αν και μέχρι στιγμής όλοι μιλούν για έναν απλό αρραβώνα, είναι μάλλον βέβαιο ότι μια τέτοια σημαντική συνεργασία, αν μπορέσει να εξελιχθεί ομαλά και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες προκύψουν -καθώς κάτι τέτοιο επιχειρείται για πρώτη φορά στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση-, θα δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό μιντιακό πόλο.

Οπως έχουν τονίσει επανειλημμένα και μέλη του ΕΣΡ, με βάση τα οικονομικά δεδομένα των καναλιών στην κατάσταση όπου βρίσκονται στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια και να είναι σε θέση να παράγουν πρωτότυπο πρόγραμμα ανταγωνιστικό και υψηλής αισθητικής είναι μόνο το ενδεχόμενο των συνεργασιών ή ακόμη και των επιμέρους ή συνολικών συγχωνεύσεων.

Στην περίπτωση του STAR μιλάμε για έναν ισχυρό επιχειρηματικό και οικονομικό πόλο ο οποίος θα μπορούσε να κάνει το πρώτο βήμα έτσι ώστε να ακολουθήσουν και άλλου είδους ανάλογες συνέργειες, οι οποίες με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό όχι μόνο θα σώσουν το μέλλον των ιδιωτικών καναλιών, αλλά και θα ενισχύσουν την ελληνική παραγωγή που τα τελευταία χρόνια δέχεται σημαντικά πλήγματα.

Από την άλλη, ο ALPHA χρειάζεται άμεσα μια συνεργασία προκειμένου να μπορέσει να ενισχυθεί οικονομικά και να παραμείνει στο τηλεοπτικό στερέωμα ανταγωνιστικός και αξιόμαχος.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα συμφέρον τηλεοπτικό συνοικέσιο…

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Previous Post

Η Γερμανία και άλλες έξι χώρες ζητούν νέο μνημόνιο για την ελάφρυνση του χρέους

Next Post

Eurovision 2018: Αντίστροφη μέτρηση για τον Α΄ημιτελικό

Next Post
Eurovision

Eurovision 2018: Αντίστροφη μέτρηση για τον Α΄ημιτελικό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Υπέροχη βραδιά για την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους 15 και 16 Ιουνίου
  • Ολοκλήρωση εκλογών και ανάδειξη νέου ΔΣ του σωματείου εστίασης Κοζάνης Ερμής
  • ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Απαιτείται συντονισμένη παρέμβαση στην κυβέρνηση για τα προβλήματα
  • Σιάτιστα: Μπήκαν τα δέντρα στην πλατεία αγοράς και στον κεντρικό δρόμο. Φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr