• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αρση μέτρων από 4 Μαΐου: Ετσι θα βγούμε από την καραντίνα, όλο το προσχέδιο -Πότε ανοίγουν καταστήματα, τι θα γίνει με τα σχολεία

22 Απριλίου 2020
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

ΕΛ.ΑΣ. για ΚΟΚ: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους – Εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα

2 Ιουλίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο

2 Ιουλίου 2025
Στο σημείο «μηδέν» οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, καθηγητή ψυχολογίας στη Καστοριά

Βασίλης Καλογήρου: Παραδόθηκε στις Αρχές η ιατροδικαστική έκθεση – Η ανάρτηση της μητέρας του για την αποχώρηση από την Εισαγγελία

2 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μόνο καμιά… γεμιστήρα μπορεί να πάρει από μένα» – Οι νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι και η έρευνα για πλαστές διαθήκες

2 Ιουλίου 2025
ΑΥΠΝΙΑ

Ύπνος: Γιατρός συμβουλεύει όσους υποφέρουν από αϋπνία να πίνουν 1 φυσικό ρόφημα 30 λεπτά πριν κοιμηθούν

2 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο δικη

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε ένας γιατρός για τον θάνατο 13χρονης σε νοσοκομείο της Λάρισας το 2019

2 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

«Δεν του έδιναν λεφτά και τους έσφαξε» – Είχε ψυχιατρικά προβλήματα ο 37χρονος που μαχαίρωσε την οικογένεια του

2 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρή 14χρονη στην Πιερία – Έπεσε από γέφυρα

2 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης· «Κανονικά η ΠΕ Κοζάνης στο Καθεστώς των Περιοχών Ειδικής Ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου.

1 Ιουλίου 2025
Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο προς Πετρανά, στο ύψος της αντιπροσωπείας της ΒΜW-“Τούμπαρε” αυτοκίνητο

Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο προς Πετρανά, στο ύψος της αντιπροσωπείας της ΒΜW-“Τούμπαρε” αυτοκίνητο

1 Ιουλίου 2025
Οζίδια φωνητικών χορδών

Οζίδια φωνητικών χορδών

1 Ιουλίου 2025
Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες

Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες

1 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αρση μέτρων από 4 Μαΐου: Ετσι θα βγούμε από την καραντίνα, όλο το προσχέδιο -Πότε ανοίγουν καταστήματα, τι θα γίνει με τα σχολεία

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού περιλαμβάνει δύσκολες εξισώσεις, τις οποίες καλούνται να λύσουν τις επόμενες ημέρες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η task force του Μεγάρου Μαξίμου.

Απομένουν πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν μέχρι την ανακοίνωση του σχεδίου μετάβασης στην κανονικότητα από τον πρωθυπουργό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ένα προσχέδιο, όμως, ήδη υπάρχει στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη και περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα λιανεμπορίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει σταδιακά εμπρός η οικονομία, αλλά ταυτόχρονα να βελτιωθεί και η ψυχολογία των πολιτών που παραμένουν σε καραντίνα σχεδόν δύο μήνες. Το άνοιγμα θα συνοδευτεί από συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όπως η χρήση μάσκας και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αριθμού πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.
Το «αγκάθι» με τα σχολεία – Πότε θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων. Είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες εισηγήσεις από την πλευρά των επιστημόνων και την τελική απόφαση θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επανέναρξη των μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και η διεξαγωγή των Πανελληνίων στα τέλη Ιουνίου, και έχει ήδη γίνει η προετοιμασία για την αύξηση των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ των εξεταζόμενων. Ερωτηματικό παραμένει αν θα ανοίξουν οι άλλες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια, ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά το πιθανότερο είναι να παραμείνουν κλειστά.

Καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες αναμένεται να ανοίξουν προς τα τέλη Μαΐου μόνο με τραπεζάκια έξω… Η βασική εισήγηση προβλέπει περιορισμένο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις και η τοποθέτησή τους μόνο στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ηλικιωμένους

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει ειδική μέριμνα για άτομα άνω των 65 ετών και όσους πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο αν μεταδοθεί σε αυτούς ο κορωνοϊός. Γι’ αυτό θα παραταθεί για τις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ο περιορισμός στις μετακινήσεις, ώστε να προστατευθούν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το sms στο 13033 θα παραμείνει στη ζωή μας για αρκετό καιρό ακόμα. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα απαιτείται για τη μετακίνησή μας η χρήση του sms, με παράλληλη διεύρυνση των αναγκών που θα καλύπτουν οι έξι κατηγορίες που υπάρχουν σήμερα.
Τι θα ισχύσει για ΜΜΜ και τουρισμό – Η λύση των μαζικών τεστ

Η πιο σύνθετη άσκηση είναι οι μεταφορές και ο τουρισμός, που έχουν και άμεση συνάρτηση μεταξύ τους. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν. Για τις μαζικές μετακινήσεις αναμένεται να θεσπιστούν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οι αερομεταφορές, που αποτελούν και κλειδί για τον τουρισμό. Η «έξυπνη λύση» που συζητείται, αλλά απαιτεί συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο, είναι η μαζική χρήση των τεστ. Δηλαδή, η πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για τον κορωνοϊό τόσο στη χώρα αναχώρησης, όσο και στη χώρα άφιξης. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η άμεση δημιουργία ενός αξιόπιστου γρήγορου τεστ και η προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων.

Έτσι, σε πρώτη φάση το βάρος θα δοθεί στον εσωτερικό τουρισμό και τους κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία ξενοδοχείων και οργανωμένων πλαζ, και έπειτα η τόνωση του εξωτερικού τουρισμού και εφόσον έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες.
Σήμερα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των 28 λοιμωξιολόγων για να συζητήσει τις τελικές προτάσεις προς την κυβέρνηση τόσο για τη μετάβαση στην επόμενη μέτρα, όσο και για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται. Ανάλογες συνεδριάσεις, για το Στρατηγικό Σχέδιο Σταδιακής Μετάβασης, γίνονται και στο Μέγαρο Μαξίμου που εξετάζει και τρόπους ενημέρωσης των πολιτών για τη νέα κανονικότητα που ακολουθεί την άρση των μέτρων. Μια νέα κανονικότητα πολύ διαφορετική από αυτήν που ζούσαμε πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού στη ζωή μας. Η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή χειραψιών και οι κανόνες υγιεινής είναι οι ελάχιστοι κανόνες που θα μας συντροφεύουν μέχρι την ανακάλυψη του φαρμάκου και του εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Τροφική δυσανεξία και διάρροια: Γιατί είναι σημαντικό να την αντιμετωπίσουμε αμέσως

Next Post

Σε δίκη παραπέμπονται 19 άτομα για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού

Next Post
ΕΓΝΑΤΙΑ

Σε δίκη παραπέμπονται 19 άτομα για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΛ.ΑΣ. για ΚΟΚ: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους – Εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα
  • Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο
  • Βασίλης Καλογήρου: Παραδόθηκε στις Αρχές η ιατροδικαστική έκθεση – Η ανάρτηση της μητέρας του για την αποχώρηση από την Εισαγγελία
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μόνο καμιά… γεμιστήρα μπορεί να πάρει από μένα» – Οι νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι και η έρευνα για πλαστές διαθήκες
  • Ύπνος: Γιατρός συμβουλεύει όσους υποφέρουν από αϋπνία να πίνουν 1 φυσικό ρόφημα 30 λεπτά πριν κοιμηθούν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr