• Latest
ΑΡΣΥ: Ξεκληρίζουν τους κτηνοτρόφους στα Γρεβενά για να «σπείρουν» καθρεφτάκια

ΑΡΣΥ: Ξεκληρίζουν τους κτηνοτρόφους στα Γρεβενά για να «σπείρουν» καθρεφτάκια

4 Νοεμβρίου 2024
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»

24 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

24 Νοεμβρίου 2025
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

24 Νοεμβρίου 2025
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό

24 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

24 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025

24 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα

24 Νοεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25 Νοεμβρίου.

24 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά, σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

24 Νοεμβρίου 2025

 Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κοζάνη 27 Νοεμβρίου 2025

24 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα μάθετε αν δικαιούστε την ενίσχυση των 250 ευρώ

24 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι μετά από αιφνίδια αδιαθεσία

24 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΣΥ: Ξεκληρίζουν τους κτηνοτρόφους στα Γρεβενά για να «σπείρουν» καθρεφτάκια

sierafm by sierafm
4 Νοεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΡΣΥ: Ξεκληρίζουν τους κτηνοτρόφους στα Γρεβενά για να «σπείρουν» καθρεφτάκια
0
SHARES
52
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πολιτική ανευθυνότητα των κυβερνητικών εγκάθετων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασε κάθε όριο αναλγησίας και υπονόμευσης των κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχή μας.

Στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μ που έγινε στις 30/10 συμμετείχαν κτηνοτρόφοι και κάτοικοι από τα Χωριά Κνίδη και Βάρη Γρεβενών διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια οριστικής εκδίωξής τους από τον τόπο τους για να τοποθετούν φωτοβολταϊκά.

Συγκεκριμένα, έχουν δοθεί άδειες από την «Αποκεντρωμένη» σε Ενεργειακό Όμιλο για την κατασκευή φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 18 MW με κατάτμηση σε τρία υποέργα. Στο Χώρο του υπό εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, που είναι επιλέξιμη χορτολιβαδική έκταση, λειτουργεί κτηνοτροφική μονάδα με αγελάδες που χάνει τη βόσκηση και όλο τον «ζωτικό της Χώρο». Προφανώς αν υλοποιηθεί η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών οι κτηνοτρόφοι υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την Περιοχή με απώτερη συνέπεια την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων αλλά και της ίδιας της Περιοχής για να γίνουν μετανάστες στα αστικά κέντρα ή στο εξωτερικό! Επισημαίνουμε πως στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα συνιδιοκτήτης είναι ένας νέος άνθρωπος σε πρόγραμμα «νέων αγροτών» της ΕΕ που παγιδεύτηκε σε δανεισμό και από πάνω πλήρωσε τεράστια ποσά για το Χώρο εγκατάστασης και βόσκησης.

Στα αυτιά όλων μας ηχούν ακόμα οι υποσχέσεις των Κυβερνητικών παρατρεχάμενων που για να κλείσουν πρόωρα και αναίτια τη λιγνιτική παραγωγή υπόσχονταν πως θα ενισχύσουν τη γεωργία και την κτηνοτροφία καλύπτοντας έτσι το χαμένο εισόδημα της Δυτικής Μακεδονίας….

Τραγική ειρωνεία; Οι ίδιοι κυβερνητικοί «μανδαρίνοι» δίνουν όλους τους βοσκότοπους και την παραγωγική γη στα μεγάλα συμφέροντα των ΑΠΕ ξεκληρίζοντας αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους εκτοπίζοντας αναγκαστικά τους κατοίκους της Περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η αγροτοκτηνοτροφική Π.Ε Γρεβενών είναι πρώτη στη Χώρα μας στη μείωση πληθυσμού με 16% των κατοίκων (απογραφή 2021) και κυρίως των νέων που ελλείψει απασχόλησης φεύγουν για να βρουν αλλού το μέλλον τους.

Η πολιτεία και η Τοπική αυτοδιοίκηση αντί να δημιουργήσουν όρους και προϋποθέσεις για να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους και να προσελκύσουν, αν είναι δυνατόν, αυτούς που έφυγαν, αυτοί κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διώξουν κι αυτούς που απέμειναν!

Έκπληξη και ερωτηματικά δημιούργησε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη ο οποίος αφού αναγνώρισε το δίκαιο των κτηνοτρόφων και των κατοίκων υποσχέθηκε ότι θα παλέψει «για να ακυρωθούν τουλάχιστον τα δυο από τα τρία έργα….» Αν δεν πρόκειται για λεκτικό ατόπημα τότε η τοποθέτησή του δείχνει κάποια υπόγεια συμφωνία για να γίνει «τουλάχιστον» ένα από τα τρία υποέργα.

Επίσης η Περιφερειακή Αρχή, ακυρώνοντας το ρόλο της, δεν εξέφρασε καν τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι η διορισμένη «Αποκεντρωμένη» παράνομα και καταχρηστικά δεν ζήτησε έγκριση, έστω γνωμοδοτική, από το εκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Δήμο Γρεβενών αγνοώντας τους προκλητικά.

Όμως οι κτηνοτρόφοι, οι γεωργοί οι κάτοικοι, «το αγωνιστικό κίνημα» και ο λαός της Περιοχής μας δεν είπε ακόμα την τελευταία λέξη. Θα μας βρουν μπροστά τους ενωτικά, μαζικά, δυναμικά και θα αναγκαστούν «να φύγουν νύχτα» από την Κνίδη και τα Γρεβενά, όπως έφυγαν από το Λέχοβο, την Καλαμιά, το Νυμφαίο, τα Πιέρια, τις Πρέσπες και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις.

4/11/2024

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

 

Tags: ΑΡΣΥΓΡΕΒΕΝΑΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (4 Νοεμβρίου – 9 Νοεμβρίου 2024)

Next Post

Σιάτιστα: Το συγκινητικό Ριζίτικο τραγούδι με τον Χαράλαμπο Σιδεράκη. Βίντεο

Next Post
Σιάτιστα: Το συγκινητικό Ριζίτικο τραγούδι με τον Χαράλαμπο Σιδεράκη. Βίντεο

Σιάτιστα: Το συγκινητικό Ριζίτικο τραγούδι με τον Χαράλαμπο Σιδεράκη. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»
  • Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες
  • Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών
  • Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό
  • Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr