Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή των Συμβάσεων Αποχιονισμού για την περίοδο 2025-2026  από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη
Στις εκδηλώσεις για την 113η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Σιάτιστας η Φιλαρμονική Κέρκυρας
Κοζάνη: Σπάνια εμφάνιση αρκούδας στα νερά της λίμνης Πολυφύτου- Ο ψαράς που την κατέγραψε μιλά στην ΕΡΤ3
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
Γ’ Εθνική: Νίκη για την Κοζάνη- Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φανός Σκ’ρκας» σας προσκαλεί στη Συναυλία της Χορωδίας του Φανού
Ηχηρό μήνυμα ζωής, δύναμης, αγάπης και ελπίδας, στην εκδήλωση «Pink Gala», που διοργάνωσαν ο Στάθης Κωνσταντινίδης και η Μελίνα Χατζηπαντελή, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης για το πολιτιστικό κέντρο Αηδονιών Γρεβενών

Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων – Πόσοι είναι ανεμβολίαστοι

Αν και χθες τα κρούσματα μειώθηκαν, οι εισαγωγές και οι διασωληνωμένοι, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται να αγγίζει το 92%.

Το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων παραμένει υψηλό, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να δέχεται πιέσεις. Οι εισαγωγές νέων ασθενών έφτασαν τους 1.840, ενώ τα εξιτήρια λόγω ίασης από τον κορωνοϊό ήταν 1.485, με τον λόγο εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια είναι 1.24.

Και παρότι ο δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει τάσεις μείωσης, ο αριθμός διασωληνωμένων παραμένει αυξημένος, καθώς έφτασαν τους 346, την ώρα που οι νέες εισαγωγές λόγω κορωνοϊού ήταν 267, κάτι που φανερώνει άνοδο +11.72%.

Το ανησυχητικό της χθεσινής έκθεσης του ΕΟΔΥ είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ή μερικώς εμβολιασμένων ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της επικράτειας αγγίζει το 92,2% και μόλις το 7,8% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο σύνολο της επικράτειας, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid ανέρχεται σε 68%. Το ίδιο ποσοστό στην Αττική υπολογίζεται σε 73%, ενώ η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη 65%. Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Κρήτη η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 76%.

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *