ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΠΑΤΗ
ΠΑΙΔΙ, ΚΙΝΗΤΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος
παιδι
ΕΦΚΑ
Ε 65 ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΟΝΙΑ
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες (Βίντεο)
Παράταση σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών για τους μικρούς επενδυτές  της Δυτικής Μακεδονίας μετά από πρόταση του  Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη
Δήμος Κοζάνης: Ορισμός Διοικητικών Συμβουλίων ΔΕΥΑΚ και ΔΗΠΕΘΕ
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συζητήθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών
Συνεδριαση Περιφέρειας

Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων – Πόσοι είναι ανεμβολίαστοι

Αν και χθες τα κρούσματα μειώθηκαν, οι εισαγωγές και οι διασωληνωμένοι, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται να αγγίζει το 92%.

Το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων παραμένει υψηλό, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να δέχεται πιέσεις. Οι εισαγωγές νέων ασθενών έφτασαν τους 1.840, ενώ τα εξιτήρια λόγω ίασης από τον κορωνοϊό ήταν 1.485, με τον λόγο εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια είναι 1.24.

Και παρότι ο δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει τάσεις μείωσης, ο αριθμός διασωληνωμένων παραμένει αυξημένος, καθώς έφτασαν τους 346, την ώρα που οι νέες εισαγωγές λόγω κορωνοϊού ήταν 267, κάτι που φανερώνει άνοδο +11.72%.

Το ανησυχητικό της χθεσινής έκθεσης του ΕΟΔΥ είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ή μερικώς εμβολιασμένων ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της επικράτειας αγγίζει το 92,2% και μόλις το 7,8% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο σύνολο της επικράτειας, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid ανέρχεται σε 68%. Το ίδιο ποσοστό στην Αττική υπολογίζεται σε 73%, ενώ η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη 65%. Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Κρήτη η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 76%.

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako