• Latest
παχυσαρκια διαιτα

Αυτοί είναι οι τρόποι για να χάσετε τα κιλά της καραντίνας

4 Μαΐου 2021
Η 11η Γιορτή Πατάτας Καπνοχωρίου

Πολιτιστικός Σύλλογος  Καπνοχωρίου  «Ο Άγιος Γεώργιος». Η  «Γιορτή Πατάτας» θα γίνει του χρόνου

25 Αυγούστου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ:  Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΗ

25 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Στο έργο Cut and Cover ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Στο έργο Cut and Cover ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)

25 Αυγούστου 2026
υνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς με εκπροσώπους της ΚΑΕ Πανιώνιος COSMORAMA TRAVEL

υνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς με εκπροσώπους της ΚΑΕ Πανιώνιος COSMORAMA TRAVEL

25 Αυγούστου 2026
Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή

25 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

25 Αυγούστου 2026
Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

25 Αυγούστου 2026
ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

25 Αυγούστου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 27-08-2026

25 Αυγούστου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Σιάτιστας

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

25 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτοί είναι οι τρόποι για να χάσετε τα κιλά της καραντίνας

sierafm by sierafm
4 Μαΐου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παχυσαρκια διαιτα
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπάρχουν κάποιες εύκολες στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να παραμείνετε εντός στόχου για τα κιλά σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κάποιες από αυτές τις τεχνικές, μάλιστα, μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το lockdown.

 Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Όταν μιλάμε για απώλεια βάρους, αυτά που πίνουμε είναι συχνά εξίσου σημαντικά με αυτά που τρώμε. Τα αναψυκτικά, το τσάι με γλυκαντικά και τα ενεργειακά ποτά είναι συνήθως γεμάτα με πρόσθετα σάκχαρα, ενώ στερούνται σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Τα ροφήματα αυτά αυξάνουν όχι μόνο την πρόσληψη θερμίδων, αλλά και τον κίνδυνο αύξησης του βάρους.

Αντίθετα, η κατανάλωση περισσότερου νερού θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι, μειώνοντας έτσι και την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Για παράδειγμα, μελέτη σε 24 ηλικιωμένους με υπερβολικό βάρους και παχυσαρκία έδειξε ότι η κατανάλωση 500 mL νερό πριν το πρωινό μείνε τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνονταν στο γεύμα κατά 13%.

Ασκηθείτε

Μπορεί τα γυμναστήρια να μην είναι ανοιχτά ακόμα, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να προσθέσετε κάποια σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Δοκιμάστε έναν περίπατο στη γειτονιά, μερικές ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για άσκηση στο σπίτι.

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), η γιόγκα, το αερόμπικ και το πιλάτες είναι μερικά προγράμματα που μπορείτε να κάνετε σχεδόν παντού με ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό. Έτσι θα κάψετε επιπλέον θερμίδες για να αποτρέψετε την αύξηση του βάρους, αλλά θα διαχειριστείτε καλύτερα το στρες και το άγχος σας.

Επιλέξτε υγιεινά τρόφιμα

Η υγιεινή διατροφή είναι πολύ πιο εύκολη όταν έχετε ένα ψυγείο γεμάτο θρεπτικά τρόφιμα όπως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αντίθετα, τα πρόχειρα σνακ όπως πατατάκια, μπισκότα και κέικ μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο υπερκατανάλωσης φαγητού. Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, λοιπόν, γεμίστε το καρότσι σας με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.

Μαγειρέψτε στο σπίτι

Το μαγείρεμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας όταν πειραματίζεστε με νέα τρόφιμα και γεύσης. Επιπλέον, η προετοιμασία υγιεινών γευμάτων στο σπίτι θέτει υπό έλεγχο το τι βάζετε στο πιάτο σας, καθιστώντας πιο εύκολη την ενσωμάτωση τροφίμων υψηλότερης ποιότητας.

Μια μεγάλη μελέτη σε 11.396 ανθρώπους συσχέτισε την συχνότερη κατανάλωση σπιτικών γευμάτων με συνολικά καλύτερη ποιότητα διατροφής. Επίσης, όσοι κατανάλωναν περισσότερα από πέντε σπιτικά γεύματα εβδομαδιαίως ήταν λιγότερο πιθανό κατά 28% να έχουν υπερβολικό βάρος και κατά 24% υπερβολικό σωματικό λίπος, συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα από τρία.

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα

Όταν δεν βγαίνετε συχνά από το σπίτι, είναι εύκολο να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα. Η δημιουργία και προσκόλληση σε ένα πρόγραμμα, όμως, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χτίσετε υγιεινές συνήθειες.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε να ξυπνάτε και να κοιμάστε περίπου τις ίδιες ώρες κάθε ημέρα, να ντύνεστε ακόμα κι αν εργάζεστε από το σπίτι και να κάνετε τακτικά διαλείμματα μέσα στην ημέρα. Επίσης, μπορείτε να προγραμματίσετε τα γεύματα της εβδομάδας και να αφήσετε χρόνο για την προετοιμασία τους. Μάλιστα, μελέτες έχουν συνδέσει τον προγραμματισμό των γευμάτων με βελτιωμένη ποιότητα διατροφής, αυξημένη διατροφική ποικιλία και ένα μέσο σωματικό βάρος.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας

Όπως προσαρμοστήκατε στην κοινωνική απόσταση, εξίσου σημαντικό είναι να προσαρμοστείτε και σε τρόπους που σας βοηθούν να διαχειριστείτε και να διατηρήσετε την υγεία σας. Παρόλο που η τροποποίηση της καθημερινότητας μπορεί να είναι δύσκολη λόγω των νέων προκλήσεων που έφερε η πανδημία, μικρά βήματα κάθε φορά μπορούν να σας βάλουν «στον ίσιο δρόμο» για καλύτερη υγεία μακροπρόθεσμα.

Αν έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, η καραντίνα μπορεί να σας προσφέρει την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για την υγιεινή διατροφή. Οι σταδιακές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στην προώθηση ενός υγιούς βάρους μακροπρόθεσμα.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κόψετε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά, ακόμα κι αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Παρόλο που δεν είναι το καλύτερο να καταναλώνεστε ανθυγιεινά σνακ και λιχουδιές, μπορείτε και πάλι να τα απολαύσετε με μέτρο, ως κομμάτι μια θρεπτικής και ισορροπημένης διατροφής.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: ΔΙΑΙΤΑ
Previous Post

Σχολεία: Στην τελική ευθεία πριν την επιστροφή για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου

Next Post

Μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για τον σημερινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Next Post
Γιάννης Κορεντσίδης

Μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για τον σημερινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πολιτιστικός Σύλλογος  Καπνοχωρίου  «Ο Άγιος Γεώργιος». Η  «Γιορτή Πατάτας» θα γίνει του χρόνου
  • ΠΑΣΟΚ:  Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΗ
  • Δήμος Κοζάνης: Στο έργο Cut and Cover ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • υνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς με εκπροσώπους της ΚΑΕ Πανιώνιος COSMORAMA TRAVEL
  • Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr