Βόιο: Εξασφαλίστηκαν πόροι για το γεφύρι της Σβόλιανης

Βόιο: Εξασφαλίστηκαν πόροι για το γεφύρι της Σβόλιανης

Προχωρούν με την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης,  οι σωστικές εργασίες σε τέσσερα γιοφύρια της ΠΕ Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά  ο οποίος όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, έχει γίνει η καταγραφή των γεφυριών στης ευρύτερη περιοχή καθώς και οι ανάγκες που υπάρχουν για να διατηρηθούν μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στις απαραίτητες μελέτες,  και έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για το γιοφύρι της Σβόλιανης στην Αγία Σωτήρα του Δήμου Βοίου, που εξέπεμπε sos.

Ήδη  εξασφαλιστήκαν 25χιλιάδες ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες ώστε να παραμείνει στις επόμενες γενιές το μοναδικής αρχιτεκτονικής δημιούργημα των πετράδων της περιοχής που αποτελεί και πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Ανάλογες επεμβάσεις θα γίνουν και στο γιοφύρι του Κοιλαδίου με την μελέτη και την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί από τον χρόνο αλλά και την συσσώρευση των υδάτων στην βάση του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Δήμος Βοΐου

Άλλες ειδήσεις

Εννιάχρονος έκανε αίτηση για δουλειά στη NASA και… έλαβε απάντηση

Το ενδιαφέρον ενός εννιάχρονου αγοριού από τις ΗΠΑ, κίνησε η ανακοίνωση της NASA, για τη θέση του «υπεύθυνου πλανητικής προστασίας».

Επίσκεψη του Βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή στην περιοχή

Στα πλαίσια της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς και της επαφής με τους εργαζομένους πραγματοποιήθηκε περιοδεία από τον

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας της ΟΓΕ: Εκδήλωση για τη γυναίκα με προβολή ταινίας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, από την ΟΓΕ Γυναικών Σιάτιστας θα προβληθεί η ταινία «Η τιμή της Αγάπης»

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.