• Latest
ΚΑΦΕΣ

Γίνεται ο καφές να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερα κιλά;

17 Δεκεμβρίου 2019
Η 1η Συνάντηση – Εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου Μετρονόμος

Η 1η Συνάντηση – Εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου Μετρονόμος

12 Δεκεμβρίου 2025
2nd Secret Santa Swap Party από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το Δήμο Κοζάνης 

2nd Secret Santa Swap Party από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το Δήμο Κοζάνης 

12 Δεκεμβρίου 2025
Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας

12 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη αγρότισσα για αναρτήσεις στα social media – Προέτρεπε σε επιθέσεις κατά προσώπων

12 Δεκεμβρίου 2025
Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βοΐου

Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βοΐου

12 Δεκεμβρίου 2025
Αγρότες

Αγροτικές ενισχύσεις: Αναλυτικά οι οδηγίες του ΥΠΑΑΤ για διορθώσεις και ενστάσεις

12 Δεκεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Νηπιαγωγός κατηγορείται για κακοποίηση νηπίων με ειδικές ανάγκες – «Κλωτσούσε και μούτζωνε τα παιδιά»

12 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Τα τηλέφωνα που τους «έκαψαν» και το τρίτο πρόσωπο – Απολογούνται ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα

12 Δεκεμβρίου 2025
χρημα

Το επίδομα μετεγκατάστασης μέχρι 10.000 ευρώ επεκτείνεται σε 6 Περιφέρειες – Καστοριά και Φλώρινα

12 Δεκεμβρίου 2025
Βράβευση Αρχιφυλάκων Αστυνομικού Τμήματος Βοΐο από την “Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι – ΝΕΜΕΣΙΣ”

Βράβευση Αρχιφυλάκων Αστυνομικού Τμήματος Βοΐο από την “Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι – ΝΕΜΕΣΙΣ”

12 Δεκεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γίνεται ο καφές να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερα κιλά;

sierafm by sierafm
17 Δεκεμβρίου 2019
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΦΕΣ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ο καφές περιέχει… καφεΐνη. Η οποία είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο. Η καφεΐνη εμπεριέχεται στα περισσότερα εμπορικά συμπληρώματα καύσης λίπους και αυτό μόνο τυχαία δεν συμβαίνει. Είναι μία από τις λίγες ουσίες που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αυξημένη “κινητικότητα” του λίπους στους λιπώδεις ιστούς και αυξάνουν το μεταβολισμό.
Ο καφές περιέχει διεγερτικά

Ουσίες στους κόκκους του καφέ φτάνουν στο τελικό ρόφημα στο ποτήρι σας. Στην πραγματικότητα, ο καφές περιέχει πολλές βιολογικά ενεργές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό:

  • Καφεΐνη: Ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος.
  • Θεοβρωμίνη και θεοφυλλίνη: Ουσίες που σχετίζονται με την καφεΐνη και οι οποίες έχουν επίσης μια διεγερτική επίδραση στον οργανισμό.
  • Χλωρογενικό οξύ: Μία από τις βιολογικά δραστικές ενώσεις στον καφέ, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αργή απορρόφηση των υδατανθράκων.

Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καφεΐνη, η οποία είναι πολύ ισχυρή και έχει μελετηθεί διεξοδικά. Αυτό που η καφεΐνη κάνει στον εγκέφαλο, είναι να εμποδίζει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή, που ονομάζεται αδενοσίνη. Εμποδίζοντας την λειτουργία της αδενοσίνης, η καφεΐνη αυξάνει την δραστηριότητα των νευρώνων και την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη.

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην κινητικότητα του λίπους στον λιπώδη ιστό

Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο στέλνει σήματα απευθείας στα λιπώδη κύτταρα “για να τους πει” να διασπάσουν το λίπος. Ένα άλλο πράγμα που κάνει η καφεΐνη είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα της επινεφρίνης στο αίμα (αδρεναλίνη). Η επινεφρίνη ταξιδεύει μέσω του αίματος, στους λιπώδεις ιστούς και στέλνει σήματα για να γίνει η διάσπαση του λίπους και η απελευθέρωσή του στο αίμα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η καφεΐνη βοηθά στην κινητοποίηση του λίπους από τους λιπώδεις ιστούς προς την κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας το διαθέσιμο για χρήση από τον οργανισμό με την μορφή ελεύθερων λιπαρών οξέα στο αίμα.

Ο καφές μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό

Το πόσες θερμίδες καίμε σε κατάσταση ηρεμίας ονομάζεται η μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (ΜΡΗ). Όσο υψηλότερος είναι γενικά ο μεταβολικός σας ρυθμό, τόσο πιο εύκολο είναι να χάσετε βάρος και τόσο περισσότερο μπορείτε να… φάτε κάτι παραπάνω χωρίς να πάρετε κιλά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό κατά 3-11%, με τις μεγαλύτερες δόσεις καφέ να έχουν ακόμη μεγαλύτερη επίδραση. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του μεταβολισμού προκαλείται από μια αύξηση στην καύση του λίπους.

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι λιγότερο έντονο σε εκείνους που είναι παχύσαρκοι. Έρευνα έδειξε ότι η αύξηση στην καύση του λίπους σε άτομα χωρίς περιττά κιλά φτάνει το 29%, ενώ στα παχύσαρκα άτομα, η αύξηση αυτή είναι περίπου 10%. Το αποτέλεσμα φαίνεται να μειώνεται με την πάροδο των ετών και είναι γενικά πιο έντονο σε πιο νεαρά άτομα.

Η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση μέσω διαφόρων μηχανισμών, ένας εκ των οποίων είναι η αύξηση της κινητοποίησης των λιπαρών οξέων από τους ιστούς του λίπους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις και την αντοχή στην γυμναστική/άσκηση κατά 11-12%, κατά μέσο όρο.

Καφές και απώλεια βάρους σε μακροπρόθεσμη ματιά

Υπάρχει κάτι σημαντικό εδώ και αυτό είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι γίνονται σταδιακά πιο ανθεκτικοί στις επιδράσεις της καφεΐνης. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό και να αυξήσει την καύση του λίπους, αλλά μετά από λίγο ο οργανισμός αντιστέκεται στην επίδρασή της και δεν επηρεάζεται με τον ίδιο τρόπο. Αλλά ακόμα και αν ο καφές δεν σας κάνει να καίτε περισσότερες θερμίδες σε μακροπρόθεσμη βάση, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να αμβλύνει την όρεξη και να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο.

Το αν η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, μακροπρόθεσμα μπορεί να εξαρτάται από το άτομο. Ως προς αυτό, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ούτε προς την θετική, αλλά ούτε και ως προς την αρνητική επίδραση της καφεΐνης.

Συμπέρασμα

Ακόμη και αν η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, η επίδραση αυτή μειώνεται σε μακροχρόνια κατανάλωση καφέ. Αν σας το βασικό ενδιαφέρον σας για τον καφέ είναι για χάρη της απώλειας λίπους, τότε μπορεί να είναι καλύτερο να καταναλώνετε καφεΐνη σε κυκλικές περιόδους στις οποίες θα μεσολαβεί και μια περίοδος αποχής. Ξεκινήστε από κύκλους 2 εβδομάδων κατανάλωσης καφέ και 2 εβδομάδων αποχής και δείτε αν αυτό έχει κάποια αποτελέσματα στον δικό σας οργανισμό.

Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί άλλοι σημαντικοί λόγοι για να πίνετε καφέ, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι αποτελεί μια πολύ δυνατή πηγή αντιοξειδωτικών στη δυτική διατροφή, ξεπερνώντας τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πηγή: http://www.care2.com

Tags: ΚΑΦΕΣ
Previous Post

Πράγματα που κάνουμε από αγάπη αλλά βλάπτουν τη σχέση μας

Next Post

Δώδεκα μύθοι για το σεξ που θα σας αφήσουν άναυδους…

Next Post
ζευγαρι Βιασμός

Δώδεκα μύθοι για το σεξ που θα σας αφήσουν άναυδους…

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η 1η Συνάντηση – Εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου Μετρονόμος
  • 2nd Secret Santa Swap Party από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το Δήμο Κοζάνης 
  • Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας
  • Συνελήφθη αγρότισσα για αναρτήσεις στα social media – Προέτρεπε σε επιθέσεις κατά προσώπων
  • Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr