• Latest
ΣΧΟΛΕΙΟ

Γιάννης Θεοφύλακτος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους

7 Σεπτεμβρίου 2017
Έρχεται το πιο μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων – Το «Πολικό Εργαστήρι» στην Καστοριά!

Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Αντιγόνου: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου

18 Δεκεμβρίου 2025
Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

18 Δεκεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

18 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

18 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025

18 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

26.026.943,28 € για αποζημιώσεις από την ευλογιά. Λάρισα Σέρρες και Ξάνθη παίρνουν πάνω από τα μισά χρήματα

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Άρπαξαν 4.500 ευρώ παριστάνοντας τον λογιστή

18 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα.  Βίντεο

Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιάννης Θεοφύλακτος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους

sierafm by sierafm
7 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΧΟΛΕΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν το πρώτο κουδούνι -νωρίτερα και περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, καθώς ήταν τουλάχιστον υποτριπλάσιες τις προηγούμενες χρονιές.

Η είδηση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα αποκόμισε ο Βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Θεοφύλακτος κατά την προχθεσινή του επίσκεψη τόσο στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κων/νο  Κωνσταντόπουλο, αλλά και στους Διευθυντές Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Γκαμπούρα Ιωάννη και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Βασιλική Βόντσα.

Και οι τρεις ενημέρωσαν τον κ. Θεοφύλακτο ότι την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία ανοίγουν,  τα βιβλία βρίσκονται ήδη στις σχολικές αίθουσες και τα όσα κενά σε εκπαιδευτικούς υπάρχουν καλύπτονται με έγκαιρες και άμεσες προσλήψεις.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος διαβεβαίωσε τον βουλευτή κ. Θεοφύλακτο ότι τη Δευτέρα θα κάνουν αγιασμό και θα λειτουργήσουν κανονικά μαζί με τα άλλα και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, αφού για πρώτη φορά φέτος έγιναν εγκαίρως προσλήψεις και στην Ειδική Αγωγή.

Πράγματι σήμερα ανακοινώθηκαν για το Νομό Κοζάνης 50 προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης και 45 Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή (παράλληλα εγκρίθηκαν άλλες 65 προσλήψεις ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής της Δ. Μακεδονίας).

Ο κ. Θεοφύλακτος ενημερώθηκε ακόμη από τον κ. Κωνσταντόπουλο εκτός των άλλων για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης, το οποίο τρέχει και θα καλύψει με το πέρας του τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή όλων των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, τα σημαντικά εκπαιδευτικά συνέδρια που οργανώθηκαν με επιτυχία, αλλά και για το 10ήμερο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην θεματική εβδομάδα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην έγκαιρη και χωρίς προβλήματα ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών Σχολείων.

Όσον αφορά την Α/θμια Εκπαίδευση ο κ. Γκαμπούρας παρουσίασε στον κ. Θεοφύλακτο την πολύ καλή εικόνα του Νομού Κοζάνης σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία, αλλά και την ικανοποιητική εικόνα σε υποδομές επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε κτιριακές ανάγκες κυρίως των Νηπιαγωγείων, παρουσιάζοντάς του όμως ταυτόχρονα τις δρομολογημένες λύσεις.

Ο κ. Γκαμπούρας εξήρε τη λειτουργία του πρότυπου βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στη ΖΕΠ Κοζάνης,  τόνισε την αύξηση των τμημάτων Παράλληλης Στήριξης και το πόσο σημαντικό είναι που η Πολιτεία φροντίζει για την αρωγή των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα στις σχολικές αίθουσες, όπως και τη λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων που καλύπτουν εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες, ενώ δεν παρέλειψε να  εκφράσει την ανησυχία του για τη σταδιακή μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που πλήττει κυρίως την περιφέρεια του Νομού.

Από την πλευρά της η  Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Βόντσα, εκθέτοντας την εικόνα του Νομού Κοζάνης επεσήμανε ότι τα βιβλία είναι στη θέση τους και οι λίγες ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες δηλώθηκαν και καλύφθηκαν άμεσα. Αφού αναφέρθηκε σε αναγκαίες βελτιώσεις των σχολικών κτιρίων στάθηκε ιδιαίτερα στην βελτίωση της λειτουργίας των ΕΠΑΛ. Χαρακτήρισε «υποδειγματική» τη λειτουργία στην Ειδική Αγωγή με την έναρξη από φέτος λειτουργίας του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην Πτολεμαϊδα, παράλληλα με αυτό της Άνω Κώμης, που συμπληρώνουν την εκπαίδευση στον τομέα αυτό. Στη συνομιλία της με τον κ. Θεοφύλακτο τόνισε και η κ. Βόντσα την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών με το νέο θεσμικό πλαίσιο χωρίς ενστάσεις από την πλευρά των συμμετασχόντων, γεγονός που ο Βουλευτής έκρινε εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως εντός ασφυκτικού χρονικού πλαισίου.

Ο Βουλευτής κ. Θεοφύλακτος ευχήθηκε και στους τρεις, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, «Καλή σχολική χρονιά» εξαίροντας το ρόλο και την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και την πολύ καλή συνεργασία τους προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών

Tags: ΣΧΟΛΕΙΟ
Previous Post

Τι δείχνει νέα έρευνα για τη χρήση κινητού στην εγκυμοσύνη

Next Post

Οι οκτώ συνήθειες ενός τέλειου συντρόφου και πατέρα

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι οκτώ συνήθειες ενός τέλειου συντρόφου και πατέρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»
  • Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας
  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου
  • Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr