Γιατί μπορεί το σπίτι σας να έχει μόνιμα σκόνη

Γιατί μπορεί το σπίτι σας να έχει μόνιμα σκόνη

Όλα τα σπίτια συγκεντρώνουν σκόνη, άλλα περισσότερη και άλλα λιγότερη.

Αν θεωρείτε ότι το δικό σας σπίτι συγκεντρώνει υπερβολική σκόνη σε σχέση με τα διαστήματα που το καθαρίζετε, τότε πιθανόν κάνετε δύο συχνά λάθη.

Δεν ξεσκονίζετε με σωστά εργαλεία

Για παράδειγμα το φτερό είναι το χειρότερο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεσκονίσετε. Τα φτερά απομακρύνουν τη σκόνη από τις επιφάνειες αλλά το μόνο που καταλήγουν να κάνουν είναι να τη στέλνουν στον αέρα και ξανά πίσω στα έπιπλα.

Ιδανικά, πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτροστατικό πανί ή ένα πανί με μικροΐνες έτσι ώστε η σκόνη να εγκλωβιστεί πάνω τους και να μην πηγαίνει ξανά στις επιφάνειές σας.

Δεν ξεσκονίζετε με τη σωστή σειρά

Ο Νο1 κανόνας στη συγκεκριμένη δουλειά του σπιτιού είναι να ξεσκονίσετε με τη σωστή σειρά, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Για παράδειγμα, ξεκινήστε από ένα επίπεδο και ξεσκονίστε όλο το σπίτι.

Ξεκινήστε από τους ανεμιστήρες και τα φωτιστικά σε όλο το σπίτι, έπειτα προχωρήστε στα ράφια και τις βιβλιοθήκες και μετά στα τραπέζια και τις χαμηλότερες επιφάνειες.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που τελειώνετε το πιο πάνω επίπεδο δίνετε στη σκόνη χρόνο να «κάτσει» έτσι ώστε να την μαζέψετε όταν προχωρήσετε στο πιο κάτω επίπεδο.

Πηγή:Newsbeast.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Άλλες ειδήσεις

10 μικρές συμβουλές κατά του στρες

Ώρα να διώξουμε μια και καλή το άγχοςαπό την ζωή μας, με τις παρακάτω πολύ απλές συνήθειες… Το στρες δεν

Tραγωδία στη Βάρκιζα: «Παίρνω όλη την ευθύνη, δεν είχα την συγκρότηση να προβλέψω το αποτέλεσμα»

Μία δεύτερη ευκαιρία ζήτησε η 30χρονη μητέρα για την τραγωδία στη Βάρκιζα – Ολόκληρο το απολογητικό της υπόμνημα. Προφυλακιστέα κρίθηκε

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Ευχαριστίες για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ρομποτικής FLL 2018

Μετά την όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία που έζησαν 8 παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, στα μαθήματα ρομποτικής της ARTIRobots,

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.