• Latest
πονος κοιλια

Γιατί οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από φούσκωμα -Οι τρόποι για να αντιμετωπιστεί άμεσα

24/06/18 08:45
ΕΚΡΗΞΗ

Γρεβενά: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα

17/05/22 16:02
Στόχος εμπρηστών το Γυμνάσιο – Λύκειο Βελβεντού

Βελβεντό: Σύλληψη 14χρονου για εμπρησμούς στο γυμνάσιο!!

17/05/22 16:00
ασθενοφορο

Γρεβενά: Τροχαίο ατύχημα με φορτηγό που εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε

17/05/22 15:46
Αντιπυρική περίοδος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κοζάνης

Αντιπυρική περίοδος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κοζάνης

17/05/22 15:33
Saga

Η διαδικτυακή δημοπρασία της Saga Furs επιτρέπει την ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους αγοραστές

17/05/22 15:30
Πλημμύρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, βροχές, δυνατοί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

17/05/22 14:39
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε απάτη σε περιοχή της Πτολεμαΐδας. Είχε αρπάξει 3.000 ευρώ από λογαριασμό 60χρονης

17/05/22 14:27
εργατικο κεντρο

Το Εργατικό κέντρο Κοζάνης υποστηρίζει τα δίκαια  αιτήματα του Σωματείου  καθαριστριών –καθαριστών

17/05/22 14:25
κλοπη

Άμεση σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

17/05/22 14:23
υποτροφια κληροδοτημα

Δήμος Βοΐου: Χορήγηση υποτροφιών από τα έσοδα της κληρονομιάς Θ. Μανούση

17/05/22 14:20
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από φούσκωμα -Οι τρόποι για να αντιμετωπιστεί άμεσα

by sierafm
24/06/18 08:45
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονος κοιλια
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tioukalia

 


 

 

 

Όλοι ξέρουμε πόσο δυσάρεστο μπορεί να γίνει το φούσκωμα από το φαγητό.

Πόνος στην κοιλιά, δυσπεψία, ζαλάδα, δυσφορία και πολλά άλλα, μας κάνουμε να θέλουμε να ξαπλώσουμε αμέσως.

Είτε από αλλεργία και δυσανεξία σε κάποιες τροφές (λακτόζη, γλουτένη κτλ) είτε επειδή παράφαγες και σε έπιασε το στομάχι σου, το φούσκωμα είναι κάτι πολύ συχνό.

Από ότι φαίνεται, το φούσκωμα επηρεάζει πιο πολύ τις γυναίκες.

Η Ιρλανδή blogger Maeve Madden υπέφερε από φούσκωμα το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της ως αποτέλεσμα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, καθώς και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε φούσκωμα.

Μάλιστα, ανέβασε φωτογραφίες με την πρησμένη της κοιλιά στο Instagram και δέχτηκε πλήθος θετικών σχολίων για την ειλικρίνειά της και το body positivity.

Η ίδια αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Beat The Bloat», όπου μιλά για το φούσκωμα καθώς και τη δίαιτα και τις ασκήσεις που έκανε για να το ξεπεράσει.

«Δοκίμασα κάθε μέθοδο για να ξεφουσκώσω», αναφέρει η ίδια στον Independent.

Όσον αφορά στους λόγους που φουσκώνουμε, εξηγεί ότι μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας βαθύτερης κατάστασης υγείας ή απλώς δεν λαμβάνουμε αρκετό ύπνο.

«Ένας στους πέντε υποφέρει από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και ένας στους δέκα από συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών», δηλώνει, αναφερόμενη στις συχνές αιτίες. «Άλλοι από εμάς έχουμε δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές, έλλειψη ύπνου και φυσικά στρες».

«Το φούσκωμα προκαλεί φυσική δυσφορία και εμφανίζεται τις πιο άβολες στιγμές όπως σε διακοπές, πάρτυ κτλ».

Είναι συχνό σύμπτωμα όσων υποφέρουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια κατάσταση που επηρεάζει την λειτουργία των ωοθηκών και επιδεινώνεται από μερικές τροφές.

Σύμφωνα με το PCOS Awareness Association, αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες τροφές περιέχουν έναν υδατάνθρακα που ονομάζεται ραφινόζη, η οποία μπορεί να είναι δύσκολο να χωνευτεί.

Αν και μπορεί να πιστεύουμε ότι τα προϊόντα με σάκχαρο και άμυλο φουσκώνουν, τα λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα φασόλια είναι αυτά που το προκαλούν. Αυτές οι τροφές προκαλούν και πολλά αέρια.

Το κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά, οπότε η Maeve Madden προτείνει τρόπους αντιμετώπισης που έχουν να κάνουν με το lifestyle και τροφές που πρέπει να αλλάζεις κάθε λίγο καιρό.

Αυτές περιλαμβάνουν σύνθετους υδατάνθρακες, όπως κινόα και γλυκοπατάτες, παπάγια και γάλα από ξηρούς καρπούς. Ακόμη, ο ψητός σολομός με καστανό ρύζι και το παγωτό με μπανάνα και γάλα αμυγδάλου είναι μια καλή επιλογή.

Σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και η άσκηση. «Η έλλειψη άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Μπορεί να θες να πέσεις για ύπνο μετά το φαγητό αλλά 10-15 λεπτά άσκησης μπορεί να είναι ευεργετικά.

«Τρέξιμο στο διάδρομο, ακόμα και μια βόλτα τον σκύλο. Οποιαδήποτε σωματική άσκηση θα βοηθήσουν στην αποβολή των αερίων που προκαλούν πόνο και θα κάνουν την πέψη σου να κινητοποιηθεί», προσθέτει η ίδια.

Ακόμη, προτείνει να μένεις ενεργός και όσο ταξιδεύεις. «Όταν κάνουμε διακοπές το σύστημά μας πέφτει γιατί γινόμαστε φυσικά πιο αργοί. Η άσκηση και η κίνηση θα βοηθήσουν το έντερό σου να ενεργοποιηθεί».

Πηγή:bovary.gr

 

 

Tags: κοιλια
Share1Tweet

Related Posts

πονος κοιλια

Γιατί ένα ταξίδι μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα

by sierafm
20/07/18 09:07
0
0

Η δυσκοιλιότητα δεν είναι σπάνια στον γενικό πληθυσμό Συστηματική ανάλυση της συχνότητας της στη Βόρεια Αμερική έχει δείξει ότι αφορά...

πονος κοιλια

8 τροφές που καταπολεμούν το φούσκωμα των γιορτών

by sierafm
10/04/18 08:25
0
2

Δεν ξέρουμε για εσένα αλλά εμείς αισθανόμαστε πολύ συχνά -περισσότερο ίσως από όσο θα έπρεπε- φουσκωμένες και πρησμένες στην κοιλιακή...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

tioukalia



 


λαζαριδου

 

 

Facebook Twitter
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
Η αναβάθμιση επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Ψηφιακό Βήμα»

Μετάφραση Website

EnglishΕλληνικά

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

[email protected], [email protected]
Γενική Διεύθυνση (Σαμαράς Βασίλης)
Τηλ.Fax:2465023300
Βουλγαροπούλου 3
Σιάτιστα, Κοζάνης

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.