Γιώργος Καρασμάνης: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε Υπουργέ»! για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών.

Γιώργος Καρασμάνης: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε Υπουργέ»! για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών.

Με αφορμή τις συναντήσεις και συσκέψεις που έχει ο κ. Αραχωβίτης τις τελευταίες μέρες για τις αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς, από τις βροχοπτώσεις  του 2018 μέσω του προγράμματος de minimis, ο Γιώργος Καρασμάνης απευθύνεται για ακόμη μια φορά στον Υπουργό:

Τον καλεί να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του, και να αποζημιώσει του πληγέντες εφαρμόζοντας στο ακέραιο το γράμμα και το πνεύμα του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που ορίζει ότι, οι ζημιές που προκαλούνται από βροχοπτώσεις από Μάιο έως Νοέμβριο είναι άμεσες και συνεπώς καλύπτονται ασφαλιστικά και αποζημιώνονται από τον Οργανισμό. Σ’ αυτήν την εκτίμηση συνηγορεί και η επιστημονική γνωμάτευση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων της Νάουσας, όπως και το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που αποφαίνεται ότι η ζημιά είναι άμεση και όχι από δευτερογενές αίτιο!

Τις λύσεις ο Καρασμάνης τις έχει προτείνει:

Τα λεφτά για τον ΕΛΓΑ υπάρχουν: Είναι τα 50 εκατομμύρια, χρήματα των ίδιων των παραγωγών από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, που τα έχουν καταχωνιάσει από τον Απρίλιο του 2015 κάπου στην Τράπεζα Ελλάδας ποιος ξέρει για να καλύψουν ποιες ¨τρύπες¨. Και μ’ αυτά, οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες θα είναι τετραπλάσιες και πενταπλάσιες από τα ψίχουλα που φημολογείται ότι θέλει να τους δώσει από τα deminimis. Να αποζημιώσει δε όλα τα ροδάκινα: συμπύρηνα, επιτραπέζια αλλά και νεκταρίνια που έχουν πληγεί από τις βροχές και όχι επιλεκτικά για ορισμένες μόνον κατηγορίες όπως επιχειρεί να πράξει ο κύριος Αραχωβίτης.

Και, επιπλέον, να τηρήσει τη δέσμευση του προκατόχου του – όπως και των κυβερνητικών στελεχών που περιφερόμενα από χωρίου εις χωρίον διαβεβαίωναν τους ροδακινοπαραγωγούς ότι θα αποζημιωθούν για το εμπάργκο!

Τα λεφτά υπάρχουν και γι’ αυτές τις αποζημιώσεις:​

Είναι τα δεκαπέντε (15) εκατομμύρια που διασφαλίστηκαν από τον ίδιο τον Καρασμάνη ως συνδεδεμένη ενίσχυση στο συμπύρηνο ροδάκινο για χυμοποίηση, (και τα οποία λόγω της κάκιστης διαχείρισης από τον προκάτοχό του, κινδυνεύουν να επιστραφούν στις Βρυξέλλες) και να προσθέσει σε αυτά, τα 10 εκατομμύρια που λέγεται ότι σκοπεύει να δώσει από το πρόγραμμα de minimis.

Αυτό επιτάσσει το δίκαιο.

Αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτούν οι παραγωγοί!…

Ημίμετρα δεν χωρούν για τους ροδακινοπαραγωγούς μας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κύριε Υπουργέ!​

12 /12 /2018


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Άλλες ειδήσεις

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 30/10/2017

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/10/2017 και ώρα 2:00

Δημοτικό Σχολείο Εράτυρας: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και εβδομάδα εθελοντισμού

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου και της εβδομάδας εθελοντισμού πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Εράτυρας,

Πανελλήνιες αλά Δέσμες -Το νέο σύστημα που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Τις επόμενες ημέρες, μετά όμως από τον ανασχηματισμό, αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.