Γκρίνια μέσα στη σχέσηΛογικό είναι κάποιες φορές να υπάρχει γκρίνια, αλλά όταν αυτή ξεπερνάει τα όρια, επιφέρει πολλά αρνητικά

Είναι λογικό σε πολλές περιπτώσεις ένα ζευγάρι να προσπαθεί να συνεννοηθεί και να μη βγαίνει κανένα νόημα από πουθενά. Το θέμα είναι όμως ότι η γκρίνια δε μπορεί να φτάνει και στο σημείο να αντικαθιστά πλήρως την επικοινωνία ενός ζευγαριού.

Intensity

Είτε δημιουργείται από την ένταση είτε δημιουργεί ένταση, σε κάθε περίπτωση η γκρίνια είναι παρούσα και «περήφανη». Πρέπει το ζευγάρι να κατανοεί ότι δε γίνεται να βγάζουν άναρθρες κραυγές για να επικοινωνήσει. Οφείλει να είναι παρόν σε κάθε πρόβλημα και φυσικά να επιλύει τις όποιες διαφορές του με μετριοπάθεια, ψυχραιμία και υπομονή.

Μουρμούρα

Έχει σταματήσει ο τσακωμός και έχετε αποφασίσει να κάτσετε στον ίδιο χώρο να δείτε τηλεόραση. Αν έχεις όρεξη εσύ να μουρμουράς στο αυτί του άλλου συνέχεια θα τον κάνεις να σηκωθεί και να φύγει. Τι περιμένεις κούκλα μου; Να κάτσει να ακούσει κι άλλη γκρίνια για άλλη μία ώρα; Κουράστηκε ο άνθρωπος. Εκλογικεύσου και μάθε να επικοινωνείς σαν ώριμη γυναίκα!

Κρεβατομουρμούρα

Είναι ίσως η χειρότερη. Ο άλλος μπορεί να είναι κουρασμένος ενώ έχει επιστρέψει από τη δουλειά και να θέλει να κοιμηθεί. Δε θέλει να έχει κι άλλη γκρίνια σπίτι του και ειδικά στο κρεβάτι του.

Είναι πολύ «τοξικό» να τον κάνεις να συνδέσει ψυχολογικά έναν χώρο που υποτίθεται ότι είναι για ηρεμία, με τη γκρίνια σου. Το κρεβάτι είναι για χουχούλιασμα, sex, ύπνο και άραγμα. Δεν είναι για εξάσκηση παραπόνων.

Δε θα λυθεί ποτέ τίποτα έτσι

Δεν έχει επιλυθεί κανένα πρόβλημα στην ιστορία του ανθρώπινου γένους μέσα της γκρίνιας. Η γκρίνια δεν περιλαμβάνει επιχειρήματα. Δεν περιλαμβάνει λογικές προτάσεις και τεκμήρια.

Συνεπώς δεν πρόκειται να γίνει εποικοδομητικός διάλογος. Αν θέλεις να μην υπάρχουν προβλήματα για αρχή σταμάτα να γκρινιάζεις για τα πάντα γιατί κι ο άλλος θα σε βαρεθεί. Βρες τρόπους να συζητήσετε αλλά μέχρι εκεί και μην ξεφεύγεις από τα πλαίσια που αποτελείται ένας διάλογος.

Source:vita.gr

tioukalia

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed. 


λαζαριδου

tioukalia

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.