Γρεβενά: Έλευση νέων προσφύγων

Γρεβενά: Έλευση νέων προσφύγων

Στους 370 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες που έχουν έρθει στα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών.

Συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή έχουν φθάσει 121 πρόσφυγες σε δύο Ξενοδοχεία της Κρανιάς, 155 σε δύο ξενοδοχεία του Λάβδα και 104 σε ένα ξενοδοχείο των Φιλιππαίων.

Σήμερα (12/10/2108) αναμένεται να έλθουν και άλλοι 48 πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της Αλατόπετρας, ενώ από τα αρχές της επόμενης αναμένεται να έρθουν και άλλοι περίπου 350 πρόσφυγες και στα υπόλοιπα τρία ξενοδοχεία, τα οποία έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα θα πάνε σε ένα ξενοδοχείο στη Σαμαρίνα και σε δύο στο δρόμο Γρεβενών-Σμίξης, στην περιοχή του Πανοράματος.

Οι συμβάσεις φιλοξενίας των εννέα ορεινών ξενοδοχείων Γρεβενών αφορούν συνολικά τη φιλοξενία 742 προσφύγων για το διάστημα μέχρι και 30 Απριλίου 2019.

Οι συμβάσεις αυτές θα αφορούν μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων για το διάστημα αυτό, καθώς η σίτιση θα γίνεται αποκλειστικά με την ευθύνη των ίδιων των προσφύγων.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα παρέχει στους πρόσφυγες σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία τους χώρους μαγειρικής, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης ο Οργανισμός θα παρέχει στους πρόσφυγες ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα μπορούν να κάνουν τις προμήθειές τους από την αγορά της πόλης των Γρεβενών.

Για τη διευκόλυνση αυτή των προσφύγων αναμένεται, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Γρεβενών, να δρομολογούνται καθημερινά λεωφορεία, τα οποία θα κάνουν τα δρομολόγια προς τα χωριά όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Άλλες ειδήσεις

ΚΚΕ: Πολιτική Εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά.»

Η Κομματική Οργάνωση Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει την Πέμπτη 31  Γενάρη στις 7μμ στο Δημαρχείο Γρεβενών πολιτική εκδήλωση με θέμα:

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης Κυριακάτικες Επαφές

«Απαλλαγείτε από την αδικία στη ζωή σας, μια και καλή» Το μόνο πράγμα που κάνει τη ζωή άδικη είναι η

Διανομή τροφίμων από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ στα πλαίσια του ΕΠ. ΕΒΥΣ. (ΤΕΒΑ)

Η Π.Ε. Κοζάνης, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, για το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.