• Latest
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Γ. Ζεμπιλιάδου: Ένα τσουβάλι ψέματα δεν κρύβουν το μεγάλο ξεπούλημα στην ενέργεια. Το «φθηνό ρεύμα» που έγινε… φθηνιάρικο σποτάκι!

15 Φεβρουαρίου 2018
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»

17 Δεκεμβρίου 2025
κωστας ντιος

Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»

17 Δεκεμβρίου 2025
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

17 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την απώλεια του Στέλιου Ψευτογκά

17 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ίδρυμα Δημητρίου  και Θεολογίας Τσιστοπούλου – Χρηματική ενίσχυση σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

Ο Δήμος Βοΐου τιμά την επιθυμία του Ευεργέτη Γεωργίου Καραγιάννη, δίνοντας και φέτος υποτροφίες σε φοιτητές

17 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Η ΔΕΗ παρακάμπτει επιχειρήσεις της περιοχής

17 Δεκεμβρίου 2025
ΤΣΑΙ

7 τροφές και ροφήματα με περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι

17 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Συνέντευξη Προέδρου ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην τηλεόραση FLASH

17 Δεκεμβρίου 2025
ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης “Γουρουνοχαρά Γρεβενών 2025.

ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης “Γουρουνοχαρά Γρεβενών 2025.

17 Δεκεμβρίου 2025
Ανακαίνιση σπιτιών

Νέο «Ανακαινίζω»: Πλήρης ανακαίνιση του σπιτιού – Ποιες «δουλειές» θα περιλαμβάνει

17 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ. Ζεμπιλιάδου: Ένα τσουβάλι ψέματα δεν κρύβουν το μεγάλο ξεπούλημα στην ενέργεια. Το «φθηνό ρεύμα» που έγινε… φθηνιάρικο σποτάκι!

sierafm by sierafm
15 Φεβρουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πανικόβλητοι και τρομοκρατημένοι από την πραγματικότητα που ξεσκεπάζει ένα, ένα τα ψέματα με τα οποία προσπαθούν να καλύψουν την πολιτική τους ανεπάρκεια, ανίκανοι να αποτρέψουν το μεγάλο έγκλημα και τις ολέθριες επιλογές της Κυβέρνησής τους, που οδηγούν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, με μηδενικές εγγυήσεις για τον τόπο και τους εργαζόμενους, ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του καταφεύγουν, πού αλλού;- στην παραποίηση της αλήθειας.

Μια αλήθεια που αποκαλύπτει πως το μόνο φθηνό που υπάρχει στην περίπτωση του «φθηνού ρεύματος» είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής:

– Για το «φθηνό ρεύμα» η Κυβέρνηση δίνει για το 2018, 17,5 εκ. €, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( για συντομία ΠΔΕ) του κρατικού προϋπολογισμού.

– Από την Περιφέρεια μας κόπηκαν για φέτος 19,9 εκ. € από τη χρηματοδότηση επενδύσεων, σε σχέση με πέρυσι.

Η  τροπολογία για το «φθηνό ρεύμα»  έχει περιορισμένη ισχύ και μικρά γράμματα που όταν διαβαστούν προκύπτει ότι:

1ο Αφορά μόνο έναν χρόνο (2018), αφού δεν ορίζει, όπως θα έπρεπε, με συγκεκριμένο και δεσμευτικό τρόπο το ειδικό τιμολόγιο.

2ο Η έκπτωση δεν θα είναι 30% και δεν θα είναι για όλους (ήδη δεν συμπεριλαμβάνονται οι Επιχειρήσεις). Η τροπολογία που ψηφίσθηκε παραπέμπει σε μια Υπουργική Απόφαση  η οποία σύμφωνα με το ακριβές κείμενο όπως ψηφίσθηκε θα  καθορίζει «…το ακριβές ποσό της ενίσχυσης, τη διαδικασία, το τρόπο και το χρόνο χορήγησης της, το χρόνος εκκαθάρισης, τυχόν κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης, τυχόν ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, ….(πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, άρθρο 26)

Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία, οι απαντήσεις υπάρχουν στη Διαύγεια.

Πιστώσεις  του 2017 (ΑΔΑ: 6ΔΙΖ465ΧΙ8-ΜΟΟ) που για τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι 86.200.000€ (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) και οι πιστώσεις 2018 (ΑΔΑ: 6Ξ3Υ465ΧΙ8-ΖΩΡ) που είναι  66.300.000 € (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά). Διαφορά -19,9 εκ €.

Όπως, επίσης υπάρχουν και στο σχετικό άρθρο του “eyro2day” (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) Με χαρακτηριστική αναφορά στη μεγάλη μείωση του ΠΔΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Μια και μιλάμε όμως για μειώσεις, αυτές δυστυχώς δεν σταματούν εδώ. Γιατί ναι μεν μας δίνονται 17,5 εκ. € για το «ρεύμα», αλλά εκτός απ’ τα 19,9 εκ. € που χάνουμε απ’ το Π.Δ.Ε. έχουμε και μείωση κατά  15εκ€ του Τοπικού Πόρου από τη μείωση του τζίρου της ΔΕΗ που νομοθέτησε η Κυβέρνηση με το νόμο 4389/16, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη μείωση κατά10 εκ €, περίπου, από το επίδομα θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία.

Τι σημαίνουν αυτές οι απώλειες;

Πολλές χαμένες δουλειές για τους πολίτες, πολλά χαμένα μεροκάματα, χαμένα εισοδήματα, λιγότερα χρήματα στις επιχειρήσεις και μεγάλη μείωση των δυνατοτήτων μας για ανάπτυξη.

Βέβαια, μέσω της ανακοίνωσης- απολογίας τους, πάνε να θολώσουν τα νερά ισχυριζόμενοι, πως αυτό που μειώθηκε είναι το συγχρηματοδοτούμενο τμήμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Και λοιπόν;

Δεν είναι το ίδιο καλάθι; Από αυτό το καλάθι δεν βγαίνουν τα χρήματα για τις επενδύσεις; Όσο μικρότερο είναι αυτό το ποσό τόσο λιγότερο χρήμα θα υπάρχει για επενδύσεις στην Περιφέρεια.

Ο κ. Καρυπίδης αν και διανύει τον τέταρτο χρόνο της θητείας του δεν κατάφερε ακόμα να μάθει πως στο ΕΣΠΑ πρώτα πληρώνονται  τα έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  και μετά γίνεται  αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τα πάρουμε πίσω;

Ή μήπως επειδή ήταν μαζί με την κ. Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, οι πρώτοι που έσπευσαν να ξελασπώσουν την Κυβέρνηση το καλοκαίρι 2015 δεσμεύοντας τα αποθεματικά της Περιφέρειας μας, προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε;

Τι σήμαινε αυτή η ενέργεια του;

Για τον ίδιο φυσικά η πρώτη απόδειξη πόσο «καλό παιδί» μπορεί να γίνει, εξ ου και η μετεξέλιξη του σε «αγαπητό παιδί» της Κυβέρνησης.

Για τον τόπο και τους πολίτες όμως σήμαινε πως την πιο κρίσιμη περίοδο, που έκλεινε το προηγούμενο ΕΣΠΑ στέρησε από την Περιφέρεια πόρους  για πληρωμές έργων γεγονός που οδήγησε σε τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών και αυτές με τη σειρά τους, μαζί και με τις υπόλοιπες ολιγωρίες,  οδήγησαν στο Βατερλό της απώλειας των 230 εκ € από το ΕΣΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία.

Γι’ αυτό είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων ως Περιφέρεια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε, την οποία, έστω και άθελα του, παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης πρόσφατα στην Πτολεμαΐδα, όταν θέλοντας να κάνει απολογισμό των ημερών του, ανέφερε τόσα έργα που μόλις και μετά βίας πιάνουν μια σειρά.

Αν το ίδιο επιχειρούσε να κάνει για τις περιβόητες κόκκινες γραμμές του, που έγιναν ήδη “ροζ κορδέλες”, θα χρειαζόταν ολόκληρο τετράδιο.

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Previous Post

Στην εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ο Γραμματέας Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ.

Next Post

Χιονίζει σε Bλάστη – Πεντάλοφο – Δείτε ζωντανή εικόνα

Next Post
χιονια

Χιονίζει σε Bλάστη – Πεντάλοφο – Δείτε ζωντανή εικόνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»
  • Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»
  • Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ
  • Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr