• Latest
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Γ. Ζεμπιλιάδου: Ένα τσουβάλι ψέματα δεν κρύβουν το μεγάλο ξεπούλημα στην ενέργεια. Το «φθηνό ρεύμα» που έγινε… φθηνιάρικο σποτάκι!

15 Φεβρουαρίου 2018
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

14 Ιουλίου 2025
μπουρινος

Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025 λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

14 Ιουλίου 2025
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 16ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (Γεώργιος Πράσσος)

Οδηγός του ΚΤΕΛ Κοζάνης, βρήκε αναίσθητο ποδηλάτη στο δρόμο!!

14 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

14 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

448 έλεγχοι: «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους »

14 Ιουλίου 2025
ΚΤΕΛ

Μέχρι και αύριο Τρίτη δε θα μπαίνουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ μέσα στην πόλη της Κοζάνης

14 Ιουλίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Υπέροχοι άνθρωποι και ιπτάμενες σακαράκες» 

14 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης

14 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 47χρονος για κλοπή σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

14 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Βαριά η ευθύνη του Περιφερειάρχη με ηθική κυρίως αλλά και νομική διάσταση

14 Ιουλίου 2025
“ΕΛΠΙΔΑ” – Αλέξανδρος Ακριτίδης: Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πλέον οριακές

Ευλογιά προβάτων Φλώρινα: Οι κτηνοτρόφοι σε απελπισία. Εμβόλια και αποζημιώσεις αναζητούνται

14 Ιουλίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η ακρίβεια και η χαμηλή αγοραστική δύναμη καθιστούν τις διακοπές άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών»

14 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ. Ζεμπιλιάδου: Ένα τσουβάλι ψέματα δεν κρύβουν το μεγάλο ξεπούλημα στην ενέργεια. Το «φθηνό ρεύμα» που έγινε… φθηνιάρικο σποτάκι!

sierafm by sierafm
15 Φεβρουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πανικόβλητοι και τρομοκρατημένοι από την πραγματικότητα που ξεσκεπάζει ένα, ένα τα ψέματα με τα οποία προσπαθούν να καλύψουν την πολιτική τους ανεπάρκεια, ανίκανοι να αποτρέψουν το μεγάλο έγκλημα και τις ολέθριες επιλογές της Κυβέρνησής τους, που οδηγούν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, με μηδενικές εγγυήσεις για τον τόπο και τους εργαζόμενους, ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του καταφεύγουν, πού αλλού;- στην παραποίηση της αλήθειας.

Μια αλήθεια που αποκαλύπτει πως το μόνο φθηνό που υπάρχει στην περίπτωση του «φθηνού ρεύματος» είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής:

– Για το «φθηνό ρεύμα» η Κυβέρνηση δίνει για το 2018, 17,5 εκ. €, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( για συντομία ΠΔΕ) του κρατικού προϋπολογισμού.

– Από την Περιφέρεια μας κόπηκαν για φέτος 19,9 εκ. € από τη χρηματοδότηση επενδύσεων, σε σχέση με πέρυσι.

Η  τροπολογία για το «φθηνό ρεύμα»  έχει περιορισμένη ισχύ και μικρά γράμματα που όταν διαβαστούν προκύπτει ότι:

1ο Αφορά μόνο έναν χρόνο (2018), αφού δεν ορίζει, όπως θα έπρεπε, με συγκεκριμένο και δεσμευτικό τρόπο το ειδικό τιμολόγιο.

2ο Η έκπτωση δεν θα είναι 30% και δεν θα είναι για όλους (ήδη δεν συμπεριλαμβάνονται οι Επιχειρήσεις). Η τροπολογία που ψηφίσθηκε παραπέμπει σε μια Υπουργική Απόφαση  η οποία σύμφωνα με το ακριβές κείμενο όπως ψηφίσθηκε θα  καθορίζει «…το ακριβές ποσό της ενίσχυσης, τη διαδικασία, το τρόπο και το χρόνο χορήγησης της, το χρόνος εκκαθάρισης, τυχόν κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης, τυχόν ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, ….(πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, άρθρο 26)

Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία, οι απαντήσεις υπάρχουν στη Διαύγεια.

Πιστώσεις  του 2017 (ΑΔΑ: 6ΔΙΖ465ΧΙ8-ΜΟΟ) που για τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι 86.200.000€ (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) και οι πιστώσεις 2018 (ΑΔΑ: 6Ξ3Υ465ΧΙ8-ΖΩΡ) που είναι  66.300.000 € (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά). Διαφορά -19,9 εκ €.

Όπως, επίσης υπάρχουν και στο σχετικό άρθρο του “eyro2day” (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) Με χαρακτηριστική αναφορά στη μεγάλη μείωση του ΠΔΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Μια και μιλάμε όμως για μειώσεις, αυτές δυστυχώς δεν σταματούν εδώ. Γιατί ναι μεν μας δίνονται 17,5 εκ. € για το «ρεύμα», αλλά εκτός απ’ τα 19,9 εκ. € που χάνουμε απ’ το Π.Δ.Ε. έχουμε και μείωση κατά  15εκ€ του Τοπικού Πόρου από τη μείωση του τζίρου της ΔΕΗ που νομοθέτησε η Κυβέρνηση με το νόμο 4389/16, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη μείωση κατά10 εκ €, περίπου, από το επίδομα θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία.

Τι σημαίνουν αυτές οι απώλειες;

Πολλές χαμένες δουλειές για τους πολίτες, πολλά χαμένα μεροκάματα, χαμένα εισοδήματα, λιγότερα χρήματα στις επιχειρήσεις και μεγάλη μείωση των δυνατοτήτων μας για ανάπτυξη.

Βέβαια, μέσω της ανακοίνωσης- απολογίας τους, πάνε να θολώσουν τα νερά ισχυριζόμενοι, πως αυτό που μειώθηκε είναι το συγχρηματοδοτούμενο τμήμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Και λοιπόν;

Δεν είναι το ίδιο καλάθι; Από αυτό το καλάθι δεν βγαίνουν τα χρήματα για τις επενδύσεις; Όσο μικρότερο είναι αυτό το ποσό τόσο λιγότερο χρήμα θα υπάρχει για επενδύσεις στην Περιφέρεια.

Ο κ. Καρυπίδης αν και διανύει τον τέταρτο χρόνο της θητείας του δεν κατάφερε ακόμα να μάθει πως στο ΕΣΠΑ πρώτα πληρώνονται  τα έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  και μετά γίνεται  αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τα πάρουμε πίσω;

Ή μήπως επειδή ήταν μαζί με την κ. Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, οι πρώτοι που έσπευσαν να ξελασπώσουν την Κυβέρνηση το καλοκαίρι 2015 δεσμεύοντας τα αποθεματικά της Περιφέρειας μας, προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε;

Τι σήμαινε αυτή η ενέργεια του;

Για τον ίδιο φυσικά η πρώτη απόδειξη πόσο «καλό παιδί» μπορεί να γίνει, εξ ου και η μετεξέλιξη του σε «αγαπητό παιδί» της Κυβέρνησης.

Για τον τόπο και τους πολίτες όμως σήμαινε πως την πιο κρίσιμη περίοδο, που έκλεινε το προηγούμενο ΕΣΠΑ στέρησε από την Περιφέρεια πόρους  για πληρωμές έργων γεγονός που οδήγησε σε τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών και αυτές με τη σειρά τους, μαζί και με τις υπόλοιπες ολιγωρίες,  οδήγησαν στο Βατερλό της απώλειας των 230 εκ € από το ΕΣΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία.

Γι’ αυτό είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων ως Περιφέρεια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε, την οποία, έστω και άθελα του, παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης πρόσφατα στην Πτολεμαΐδα, όταν θέλοντας να κάνει απολογισμό των ημερών του, ανέφερε τόσα έργα που μόλις και μετά βίας πιάνουν μια σειρά.

Αν το ίδιο επιχειρούσε να κάνει για τις περιβόητες κόκκινες γραμμές του, που έγιναν ήδη “ροζ κορδέλες”, θα χρειαζόταν ολόκληρο τετράδιο.

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Tags: ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
Previous Post

Στην εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ο Γραμματέας Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ.

Next Post

Χιονίζει σε Bλάστη – Πεντάλοφο – Δείτε ζωντανή εικόνα

Next Post
χιονια

Χιονίζει σε Bλάστη – Πεντάλοφο – Δείτε ζωντανή εικόνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025 λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
  • Οδηγός του ΚΤΕΛ Κοζάνης, βρήκε αναίσθητο ποδηλάτη στο δρόμο!!
  • Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha
  • 448 έλεγχοι: «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους »

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr