• Latest
ηλικια, ομορφια

Δέκα σημάδια ασθένειας που φαίνονται στο πρόσωπο

1 Νοεμβρίου 2018
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις – Πότε μπαίνει η πρώτη δόση

3 Δεκεμβρίου 2025
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Δύο χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο που συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένος

3 Δεκεμβρίου 2025
βια, κακοποιηση

Κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε η ίδια

3 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12

Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12

3 Δεκεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση Π. Κουκουλόπουλου: «Ξεχάσατε τον Προσωπικό Βοηθό και την αυτόματη αναπροσαρμογή ενισχύσεων στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»

3 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

Π. Ματιάκης: Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τους βασικούς στυλοβάτες της τοπικής αγοράς.

3 Δεκεμβρίου 2025
Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Δυτική Μακεδονία από σωματεία του ΠΑΜΕ

Απεργούν οι Οικοδόμοι την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Συγκέντρωση στην Κοζάνη στον ΕΦΚΑ στις 10

3 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

2 Δεκεμβρίου 2025
Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

2 Δεκεμβρίου 2025
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

2 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

2 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου

2 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέκα σημάδια ασθένειας που φαίνονται στο πρόσωπο

sierafm by sierafm
1 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ηλικια, ομορφια
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν συζητάτε με τον γιατρό σας, δεν αντλεί πληροφορίες για την υγεία σας μόνο από αυτά που του λέτε, αλλά και από την εικόνα σας.

Ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου μάλιστα μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά συμπεράσματα για υποκείμενες παθήσεις.

Δείτε ποια σημάδια αναζητούν οι γιατροί κατά την εξέταση των ασθενών αλλά και τι μπορεί να δείχνουν κάποιες αλλαγές στην όψη σας.

Εάν τα συμπτώματα είναι καινούργια, ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας.

  • Ξηρό, σκασμένο δέρμα ή χείλη: Πρόκειται για κλασικό σύμπτωμα αφυδάτωσης. Μπορεί επίσης να υποδεικνύει πρόβλημα που επηρεάζει τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων, όπως ο υποθυρεοειδισμός ή ο διαβήτης. Άλλα συμπτώματα υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν αίσθημα κρύου, αύξηση βάρους και κόπωση. Τα συμπτώματα του διαβήτη περιλαμβάνουν έντονη δίψα, συχνοουρία και θολή όραση.
  • Τριχοφυΐα: Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, ειδικά κατά μήκος της γνάθου, το πηγούνι και το άνω χείλος, μπορεί να οφείλεται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια ορμονική ανισορροπία στην οποία παρατηρείται αύξηση των ανδρικών ορμονών.
  • Μαλακά, κίτρινα σημάδια στα βλέφαρα: Πρόκειται για ξανθελάσματα, δερματικές αλλοιώσεις, οι οποίες στο εσωτερικό τους συσσωρεύουν υγρό πλούσιο σε χοληστερόλη και συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σύμφωνα με δανέζικη μελέτη, όσοι έχουν ξανθελάσματα, είναι 70% πιθανότερο να αναπτύξουν αθηροσκλήρωση και 50% να υποστούν καρδιακή προσβολή συγκριτικά με όσους δεν έχουν.
  • Πρήξιμο και «σακούλες» στα μάτια: Τα κουρασμένα μάτια μπορεί να είναι σημάδι χρόνιων αλλεργιών, οι οποίες προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και οι αλλεργίες προκαλούν πρήξιμο και της δίνουν μια μωβμπλε απόχρωση.
  • Ασυμμετρία προσώπου: Μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου. Είναι επίσης πιθανό να νιώσετε μούδιασμα στη μία πλευρά του προσώπου, να μην μπορείτε να χαμογελάσετε ή να έχετε πρόβλημα στην ομιλία.
  • Αποχρωματισμός επιδερμίδας: Ακόμα και κάποιες μικρές αλλαγές μπορεί να δείχνουν ότι κάτι δεν πάιε καλά. Η χλωμάδα αποτελεί ένδειξη αναιμίας, ενώ η κίτρινη επιδερμίδα μπορεί να υποδεικνύει ασθένεια του ήπατος. Μια γαλαζωπή απόχρωση στα χείλη ή τα νύχια παραπέμπει σε παθήσεις της καρδιάς και των πνευμόνων.
  • Εξανθήματα και κηλίδες: Κάποια προβλήματα του πεπτικού μπορεί να εκδηλώσουν συμπτώματα στο δέρμα. Το «δέρμα κοτόπουλου» στο πίσω μέρος των μπράτσων είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας ενός λιπαρού οξέος και βιταμίνης Α που προκαλείται από την δυσαπορρόφηση της γλουτένης. Η ερπητοειδής δερματίτιδα επίσης συνδέεται σε κάποιους ανθρώπους με τη δυσανεξία στη γλουτένη. Τα αντισώματα που απελευθερώνονται μετά την κατανάλωση γεύματος που περιέχει γλουτένη προκαλούν φαγούρα και υδαρείς φουσκάλες στο δέρμα. Ένα εξάνθημα στο πρόσωπο σε σχήμα πεταλούδας, αποτελεί συνήθως σημάδι του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Οι αλλεργίες, το έκζεμα και η ροδόχρους ακμή, καθώς και ορισμένες λοιμώξεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξανθήματα στο προσώπου.
  • Δύσμορφο πηγούνι: Οι ήπιες δυσμορφίες στο σαγόνι και τη δομή του προσώπου, όπως ο προγναθισμός και ο υπογναθισμός, είναι πιθανό να συνδέονται με άπνοια, μια διαταραχή κατά την οποία η αναπνοή σταματά επανειλημμένα για δέκα δευτερόλεπτα ή περισσότερο ενώ κοιμάστε. Το ροχαλητό, οι πρωινοί πονοκέφαλοι και η μόνιμη κούραση, αποτελούν επίσης συμπτώματα άπνοιας.
  • Απώλεια τριχών: Η απώλεια των βλεφαρίδων ή των φρυδιών μπορεί να αποτελεί σημάδι αλωπεκίας. Πρόκειται για αυτοάνοση διαταραχή, κατά την οποία το ανοσοποιητικό επιτίθεται στους θύλακες των τριχών. Υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές, αλλά όχι οριστική θεραπεία.
  • Νέες ελιές: Οι περισσότερες ελιές συνήθως δεν εμπνέουν ανησυχία. Αν όμως παρατηρήσετε νέες ελιές ή σπίλους στο δέρμα, πρέπει να σας εξετάσει δερματολόγος, καθώς μπορεί να οφείλονται σε καρκίνο του δέρματος ή να αποτελούν σημάδι εσωτερικής νόσου ή γενετικού συνδρόμου.

Πηγή: onmed.gr

Tags: ΟΜΟΡΦΙΑ
Previous Post

Ο δίγαμος γιατρός είχε… 1.000 πρόσωπα -Παραμύθιαζε τη γυναίκα του ότι ήταν πράκτορας, είχε 4 πλαστές ταυτότητες

Next Post

Έτσι μπορείς να ρίξεις την πίεσή σου

Next Post
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έτσι μπορείς να ρίξεις την πίεσή σου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις – Πότε μπαίνει η πρώτη δόση
  • Δύο χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο που συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένος
  • Κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε η ίδια
  • Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12
  • Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση Π. Κουκουλόπουλου: «Ξεχάσατε τον Προσωπικό Βοηθό και την αυτόματη αναπροσαρμογή ενισχύσεων στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr