Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέσποινα Κουτσέγκου: «Είναι έγκλημα ότι δεν έκλαιγα ή δεν μαλλιοτραβιόμουν στη Νικολούλη; -Οι πραγματικοί ένοχοι είναι έξω» – Χρήστος Ντιος: «Ο Σπύρος μπορεί να ξέρει και την πλήρωσε ο Κωστής»

 

Τι αναφέρει ο συνήγορος Αποστόλης Λύτρας

Συνεχίστηκε την Τρίτη το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης η πολύκροτη υπόθεση του Κωστή Πολύζου μετά την έφεση που άσκησαν η μάνα και ο πατριός του.

Πριν την τρίωρη απολογία της ετοιμόλογης Δέσποινας Κουτσέγκου, προηγήθηκαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι μιλούσαν για την αγαπημένη οικογένεια του Κωστή και τις σχέσεις που διατηρούσαν.

Ακολούθησαν τα αναγνωστέα με την ιατροδικαστική εξέταση να αναφέρει σαφώς ότι είναι αδιευκρίνιστη η αιτία του θανάτου.

Ο συνήγορος κ. Αποστόλης Λύτρας ανέφερε ότι η πραγματογνωμοσύνη της αστυνομίας ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη του Γιώργου Φιτσιάλου και αυτό πρέπει να ληφθεί στα υπόψιν , όπως και ότι ο φίλος του, ο Σπύρος Καλαμπούκας επέμενε ότι κάτι άλλο είχε συμβεί .

Οι κατηγορούμενοι είχαν ενημερώσει για το κτήμα Ντιο, ενώ δεν υπάρχει πουθενά ερώτηση καταγεγραμμένη για ακίνητα. Υπάρχει και πραγματογνωμοσύνη πλέον στη δικογραφία από ειδικό για τις μετακινήσεις από Μάνδρα σε Σιάτιστα , τις ώρες που απαιτούνται για την μεταφορά και θάψιμο του πτώματος, ενώ απορίες δημιουργεί και η φωτογραφία των διοδίων με την πινακίδα του Ι.Χ. την επόμενη μέρα.

Δέσποινα Κουτσέγκου: «Σαν μάνα δεν διαφέρω από τις άλλες, όπως πονάνε εκείνες, πονάω κι εγώ»

Η μάνα του Κωστή ανέφερε ότι είναι τραγικό να ζει η μάνα και το παιδί της να είναι νεκρό. Διερωτήθηκε μάλιστα ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού της, ένα παιδί αγαπητό που δεν πείραξε κανένα λέγοντας ότι «οι πραγματικοί ένοχοι είναι έξω».

Αναρωτήθηκε μάλιστα πόσο καλή έρευνα έκανε η ασφάλεια για να βρει τους πραγματικούς ενόχους όταν η ιατροδικαστική εξέταση δεν δίνει καμιά απάντηση, δεν υπάρχει πόρισμα και δεν κατέθεσαν ποτέ οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις έρευνες.

«Είναι τραγικό να κατηγορείσαι ότι σκότωσες το παιδί σου» συνέχισε λέγοντας ότι καμιά μάνα δεν σκοτώνει για να γλιτώσει χρήματα παρά μόνο εν είναι σχιζοφρενής. «Σαν μάνα δεν διαφέρω από τις άλλες, όπως πονάνε εκείνες, πονάω κι εγώ » είπε «αν είναι έγκλημα ότι δεν έκλαιγα ή δεν μαλλιοτραβιόμουν στη Νικολούλη» τονίζοντας ότι το πένθος το αντιλαμβάνεται ο καθένας με τον τρόπο του.

Στάθηκε ιδιαίτερα τη στιγμή που έφυγε ο άτυχος Κωστής από το σπίτι ρίχνοντας ευθύνη στον εαυτό της που δεν ήταν έξω να δει μόνη της τι είχε συμβεί.

Ο μικρότερος γιος της πάντως της είπε ότι πήγε στο Σπύρο Καλαμπούκα και από τότε δεν γύρισε.

Ο Σπύρος πήγε να κοιτάξει κατά τα λεγόμενά της στα γνωστά λημέρια που σύχναζαν , αλλά δεν τον βρήκε και ήρθε στο σπίτι τους μετά από μία ώρα. «Ποτέ δεν είπαμε ότι ο Καλαμπούκας είναι ο δολοφόνος του παιδιού μου. Απλά είπαμε ότι είναι ο μόνος που θα ξέρει. Ο Καλαμπούκας έχει διαγράψει πολλά πράγματα από τη μνήμη του» τόνισε.

Πέρα από την εκπομπή της Νικολούλη, η οποία στράφηκε κατά την γνώμη της απέναντί τους στη Σιάτιστα άρχισε επίσης ένα λαϊκό δικαστήριο.

Ακόμα και τρισάγιο έγινε στην μνήμη του Κωστή χωρίς να το γνωρίζει. Οι σχέσεις της με το θείο του Κωστή δεν ήταν καλές και διαλύθηκαν και για τον Κωστή όταν ο δεύτερος τον έβαλε να ορκιστεί πάνω στο οστεοφυλάκιο του πατέρα του αν θα πουλήσει το πατρικό διαμέρισμα ή όχι.

Όσο για τα οικονομικά βάρη στον Κωστή μίλησε για λάθος διαχείριση και υπολογισμούς με τις αποφάσεις να παίρνονται συνολικά από όλη την οικογένεια.

Η αίτησή τους στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανέφερε ότι έγινε με την παρότρυνση του τότε προέδρου του ΚΕΠΚΑ και πήγαν να υπογράψουν με το όνομα του Κωστή.

Σε ερώτηση για την χρήση του υπολογιστή που είχε αρχικά αρνηθεί είπε ότι εκείνο το βράδυ μπήκε σε σελίδες με ταινίες , τραγούδια περιμένοντας τον Κωστή.

Για τα τηλεφωνήματα που δεν έχουν καταγραφεί και ισχυρίζεται ότι έκανε στην πεθερά της , στο σύζυγό της κ.ο.κ. έχει και η ίδια αμφιβολίες χωρίς να μπορεί να δώσει εξήγηση.

Θεωρεί μάλιστα ότι η τοποθέτηση του πτώματος σε χωράφι της οικογένειας Ντιο έγινε για να τους ενοχοποιήσουν. «Δεν έχω εγκληματικό μυαλό για να σκεφτώ κάτι» απάντησε σε ερώτηση του εισαγγελέα για την ερμηνεία που δίνει να βρεθεί το παιδί της νεκρό χωρίς παπούτσια.

Σε νομικές συμβουλές του δικηγόρου της απέδωσε την άρνησή της να απαντήσει σε 35 ερωτήσεις του ανακριτή .Μάλιστα ρωτήθηκε από την εφέτη αν έχει ήσυχη τη συνείδησή της για ό, τι έκανε στο παιδί της και απάντησε καταφατικά.

Χρήστος Ντιος: ««Εγώ μεγάλωσα τον Κωστή και ο Κωστής τον Κωνσταντίνο»

Ο Χρήστος Ντιος δήλωσε επίσης αθώος. «Εγώ μεγάλωσα τον Κωστή και ο Κωστής τον Κωνσταντίνο» είπε για να εκφράσει τις καλές οικογενειακές τους σχέσεις. Δεν υπήρχε γκρίνια για τα οικονομικά ανέφερε , ενώ όλες οι κλήσεις από σταθερό δεν είναι καταγεγραμμένες. Τόνισε ότι υποδείχτηκε σε άνθρωπο της ΟΠΚΕ το σημείο που βρίσκεται το χωράφι του, ενώ από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα η κα Νικολούλη άρχισε να πετάει το μπαλάκι στο μέρος τους, γι’ αυτό και την μήνυσε στο ΕΣΡ.

Θεωρεί μάλιστα ότι επειδή υπήρχαν τα εντόσθια του παιδιού, όπου αποσυντίθενται πρώτα κατά τα λεγόμενά του πιθανόν να μην έγινε εκείνη την ημέρα το έγκλημα. «Ο Σπύρος μπορεί να ξέρει με ποιον και τι και την πλήρωσε ο Κωστής» είπε, με αυτά τα γιατί να τους βασανίζουν τόσα χρόνια στις φυλακές των Γρεβενών ο ίδιος και στον Ελαιώνα η σύζυγός του.

Η μετεγκατάσταση στην Ελευσίνα ήταν προγραμματισμένη με την πώληση του πατρικού να αποδίδεται σύμφωνα με το ίδιο στον καυγά με το θείο του, με τους ίδιους να φέρνουν αντιρρήσεις.

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα. Βρέθηκε οκτώ μήνες μετά νεκρός στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από κυνηγό της περιοχής.
Η δίκη συνεχίζεται στις 24 Μαρτίου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.grRelated posts

Υπόθεση Πολύζου: Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν η μητέρα και ο πατριός του Κωστή – Τι λέει ο συνήγορός τους Απ. Λύτρας

sierafm

Χρυσούλα Πολύζου: «Θα φέρουμε τα οστά του Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα, δίπλα στον πατέρα του»

sierafm

Σπύρος Καλαμπούκας: ” Δικαίωση για τον Κωστή, η συνέχιση με ισόβια για τη δολοφονία του”

sierafm

Αφήστε ένα σχόλιο

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Privacy & Cookies Policy
Font Resize
Aντίθεση