Δήλωση Κασαπίδη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Δήλωση Κασαπίδη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που περίμεναν οι πληγέντες παραγωγοί του Ν. Κοζάνης, από τις ζημιές της Άνοιξης του 2017 ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκπρόθεσμα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Αποστόλου, ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων που περιμένουν οι πληγέντες γεωργοί της Δυτικής Μακεδονίας από τα ζημιογόνα αίτια της άνοιξης του 2017.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Αποστόλου για έγκαιρη και εντός του έτους του 2017 πληρωμή των αποζημιώσεων, η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στα εξής:

Α) Στο γεγονός της χρονικής υπέρβασης και παράτασης πέραν της προκαθορισμένης καταληκτικής ημερομηνίας συγκέντρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ των παραγωγών από τους φορείς υποδοχής, η οποία ωστόσο γίνεται με την άδεια και ανοχή του Υπουργείου.

Β) Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις αυτές γίνεται και η δήλωση ασφάλισης της παραγωγής στον ΕΛΓΑ η οποία ακολουθεί την ίδια χρονοκαθυστέρηση.

Γ) Οι πληρωμές των αποζημιώσεων των παραγωγών γίνονται από χρήματα των ίδιων των παραγωγών που καταβάλλουν υπέρ ΕΛΓΑ κατά τη δήλωση ασφάλισης. Τα χρήματα αυτά ο ΕΛΓΑ τα εισπράττει από τους ασφαλισμένους αγρότες είτε κατά την υποβολή της δήλωσης μαζί με αυτή του ΟΣΔΕ είτε πολύ αργότερα κατά την καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε ορισμένες περιπτώσεις δίδεται η δυνατότητα αποπληρωμής των ασφαλίστρων και αργότερα ακόμα και έως το νέο έτος!

Δ) Τέλος η έλλειψη προσωπικού και η εσφαλμένη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης σε βασικά θέματα λειτουργίας του ΕΛΓΑ, επιτείνουν το πρόβλημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών πριν την καταβολή των αποζημιώσεων.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά που όφειλε ο κ. Αποστόλου, πριν δώσει τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις για έγκαιρη και εντός του έτους πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες του Ν. Κοζάνης κατά την επίσκεψή του πέρυσι την άνοιξη στους Πύργους Εορδαίας, να γνωρίζει. Μαζί βέβαια και το πολυπληθές κλιμάκιο τοπικών βουλευτών και άλλων παραγόντων που συνόδευαν τον κ. Υπουργό.»


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Κασαπίδης

Άλλες ειδήσεις

Εθελοντική Δράση πολιτών Σιάτιστας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των πυρκαγιών.

Συλλογή τροφίμων για τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ! Το Δ.Σ του συλλόγου ‘’Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας’’ εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για

Έρχονται 300 θέσεις για ανέργους (όχι μόνο της γούνας) από το Business Plan από 16 Απριλίου (βίντεο)

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη Διαχειριστική Αρχή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτρης Κοσμίδης και στην

Κατασκευή τζακιού στο καταφύγιο Μπούρινου και αναρριχητικής πίστας στο κλειστό

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος», εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας και το Δήμο Βοΐου για

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.