Δήμος Βοΐου: Αναβλήθηκαν σημαντικά θέματα – Κίνδυνος για χρηματοδοτήσεις

Δήμος Βοΐου: Αναβλήθηκαν σημαντικά θέματα – Κίνδυνος για χρηματοδοτήσεις

Μια σειρά θεμάτων αναβλήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου.

Μεταξύ των θεμάτων που αναβλήθηκαν ήταν και η τροποποίηση προϋπολογισμού του δήμου, καθώς και οι απολογισμοί και ισολογισμοί της ΔΗΚΕΒΟ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΟ Λουκάς Κοτρώτσιος είπε ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα διότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, πιθανόν υπονοώντας ότι δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν δομές.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και για τη δομή Πενταλόφου, όπου χωρίς την αναμόρφωση του προϋπολογισμού δεν μπορεί να εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ. Επίσης αναβλήθηκε η απόφαση για την τροποποίηση σημείων του ρυμοτομικού της Σιάτιστας και 83 ενστάσεις επί του σχεδίου πόλεως.

Το θέμα θα επανέλθει αφού πρώτα γίνει σχετική ημερίδα ενημέρωσης. Το σχέδιο πόλεως θυμίζουμε δεν έχει εγκριθεί εδώ και 30 χρόνια.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τη ΔΙΑΔΥΜΑ από τον γενικό διευθυντή τον κύριο Μαυρίδη, όπου αναφέρθηκε πως ο δήμος χρωστάει 175.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2018. Επίσης πως τα έσοδα από την ανακύκλωση είναι πολύ λίγα, περίπου 7.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και ένα πρόσθετο τέλος 10-15 ευρώ σε κάθε τόνο σκουπιδιών για τους δήμους που δεν κάνουν μηχανική επεξεργασία.

Αυτό σημαίνει ότι το κόστος για κάθε τόνο από τα 42 ευρώ πριν μερικά χρόνια θα φτάσει στα 62 συν το επιπλέον τέλος περίπου 72 με 77 ευρώ δηλαδή σχεδόν θα διπλασιαστεί.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση από τη ζωντανή μετάδοση του siera fm..


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Δήμος Βοΐου

Άλλες ειδήσεις

«Λευκή Νύχτα»  από τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών διοργανώνει, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις», διοργανώνει,  με την

Στατικά επαρκές το κέντρο υγείας Σιάτιστας! Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Μαζί σχεδόν με την ανακοίνωση για το νέο κέντρο υγείας Σιάτιστας, ξεκινούν εργασίες και στο υπάρχον κτίριο. Εξάλλου στην καλύτερη

1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων

«Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» Υπομέτρο 6.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020» 4η Τροποποίηση της αρ.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.