Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δραστηριοποίηση παραγωγών σε θέσεις στάσιμου εμπορίου και για καντίνες

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δραστηριοποίηση παραγωγών σε θέσεις στάσιμου εμπορίου  

Ο Δήμος Κοζάνης καλεί του ενδιαφερόμενους παραγωγούς, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην πώληση των ιδιοπαραγόμενων προϊόντων τους,  να υποβάλλουν σχετική αίτηση για τη χορήγηση άδειας στάσιμου εμπορίου. Επίσης αίτηση για την κατάληψη καθορισμένης θέσης στασίμου εμπορίου, όπως αυτές απεικονίζονται στο συννημένο παράρτημα.

Στην αίτηση πρέπει να δηλώνεται το χρονικό διάστημα δραστηριοποίησης κατ’ έτος, καθώς και οι ημέρες δραστηριοποίησης.

Ο Δήμος Κοζάνης, αφού εξετάσει τη διαθεσιμότητα των θέσεων, θα εκδώσει διαπιστωτική πράξη σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται ή μη, μερικώς ή ολικώς, το αίτημα του τελευταίου.

Υπογραμμίζεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι παραγωγοί κατά κύριο επάγγελμα και να μη διαθέτουν άδεια υπαίθριου εμπορίου λαϊκής ή πλανοδίου.

Το οφειλόμενο τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου υπολογίζεται ανάλογα με τις μέρες κατάληψης εντός του έτους, σύμφωνα με την άδεια, και καταβάλλεται τμηματικά ανά μήνα, και μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα αυτού που αφορά. Το ημερήσιο τέλος έχει καθορισθεί με την 627/19 ΑΔΣ και προσδιορίζεται σε 2,00 ευρώ για τις θέσεις εντός ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Κοζάνης (θέσεις Α7-Α10), ένα ευρώ για τις θέσεις εντός ΔΚ Κοζάνης και εκτός ρυμοτομικού (θέσεις Α8-Α9) και πενήντα λεπτά για τις θέσεις στο υπόλοιπο Δήμο (θέσεις Α1-Α2-Α3-Α4-Α5-Α6-Α11)

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δραστηριοποίηση καντίνας – φορητής έψησης για την θερινή περίοδο

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις καθορισμένες θέσεις, που αποτυπώνονται στο παράρτημα

Κατηγορία Α. αδειούχους πλανοδίου ή στασίμου εμπορίου με αντικείμενο εκμετάλλευσης κινητή καντίνα και φορητή εγκατάσταση έψησης.

Κατηγορία Β.  ανέργους που επιθυμούν την αδειοδότηση τους για την παρασκευή και διάθεση πρόχειρων γευμάτων

να δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις  28 Μάϊου, προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου.

Οι ενδιαφερόμενοι της κατηγορίας Α πρέπει υποβάλλουν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (doled@kozanh.gr) επί ποινή αποκλεισμού:

  1. Φωτοαντίγραφο της άδειας τους,
  2. Αίτηση στην οποία θα αναγράφεται απαραιτήτως η θέση που επιθυμούν να λάβουν,

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι (κατηγορία Β) υποβάλλουν

1.Φωτοαντίγραφο δελτίου ανεργίας σε ισχύ,

2.Φωτοαντίγραφο ταυτότητας,

3.Εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου οικονομικού έτους,

4.Υπεύθυνη δήλωση, ότι θα προβεί μετά την επιλογή του, στην εκπλήρωση των φορολογικών- υγειονομικών  υποχρεώσεων

Για την επιλογή των ανέργων υποψηφίων πωλητών χρησιμοποιείται σαν κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα όπως εμφανίζεται στο σχετικό εκκαθαριστικό. Ο υποψήφιος με το χαμηλότερο οικογ. εισόδημα προηγείται. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι καταλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τις τέσσερις καθορισμένες θέσεις φορητής έψησης. Αν υπάρχουν υπολειπόμενες διατιθέμενες άδειες αυτές διατίθενται στους αδειούχους φορητής έψησης.

Σημειώνουμε ότι αν ο αριθμός των αιτήσεων κατηγορίας Α υπερβαίνει τον αριθμό των διατιθέμενων αδειών με την παρούσα ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση.

Κλήρωση επίσης θα πραγματοποιηθεί και μεταξύ των επιλεγέντων για τη θέση που θα λάβει ο κάθε ένας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαιου στα γραφεία της ΔΤΟΑ (Π. Χαρίση 6- 3ος όροφος) και κατόπιν οι κληρωθέντες θα καταβάλλουν τα τέλη που αναλογούν στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου για την άδεια κατάληψης κοινοχρήστου  χώρου. Τα τέλη που θα καταβληθούν έχουν καθορισθεί με την 627/19 ΑΔΣ και είναι 120ευρώ ανά μήνα για τις θέσεις καντίνας Β3,Β5,Β6, 80ευρώ για τη θέση Β2 και 50ευρώ για τις θέσεις Β1,Β4 Για τις θέσεις φορητής έψησης τα τέλη είναι 40ευρώ μηνιαια. Τα τέλη θα προκαταβάλλονται στο ταμείο του Δήμου μηνιαία.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα καταλαμβάνουν τις θέσεις όπως ακριβώς απεικονίζονται στα διαγράμματα των σχετικών Αποφάσεων.

 

 





 

Related posts

Δήμος Κοζάνης: Λήψη μέτρων για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης απόρριψης στερεών αποβλήτων

sierafm

Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

sierafm

Δήμος Κοζάνης: Ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον κοινόχρηστο χώρο

sierafm

Αφήστε ένα σχόλιο

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Privacy & Cookies Policy