• Latest
Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στηρίζοντας και ενεργοποιώντας τις Έξι Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece

21 Σεπτεμβρίου 2021
Μπλόκο Φιλώτα με κλείσιμο δρόμου και γλέντι!!!!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση την Δευτέρα 05/01 στις 18:00

5 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αγρότες κλείνουν τα πάντα για 48 ώρες!

4 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

4 Ιανουαρίου 2026
Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη.  Βίντεο

Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο

4 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

4 Ιανουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Όλα έτοιμα για την πρώτη φάση του Εθνικού Τελικού – Σήμερα οι 28 υποψήφιοι

4 Ιανουαρίου 2026
σχολειο

Παιδεία: Το εθνικό απολυτήριο και οι 5 αλλαγές σε σχολεία ΑΕΙ το 2026

4 Ιανουαρίου 2026
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

Δυτική Μακεδονία: Χωρίς θανατηφόρο τροχαίο ο Δεκέμβριος

4 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Καστοριά: 5 συλλήψεις σε 2 μέρες για ναρκωτικά

4 Ιανουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός 30χρονος μετά από αιματηρή συμπλοκή σε κέντρο διασκέδασης

4 Ιανουαρίου 2026
πορτοφολι, χρημα

Αυξήσεις έως 200 ευρώ στους μισθούς

4 Ιανουαρίου 2026
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Καστοριά: Κυνηγός δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο

4 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στηρίζοντας και ενεργοποιώντας τις Έξι Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece

sierafm by sierafm
21 Σεπτεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Δήμος Κοζάνης
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δήμος Κοζάνης: Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στηρίζοντας και ενεργοποιώντας τις Έξι Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece

Από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου 2021 περνάμε στη δράση. «Αλλάζουμε το Κλίμα και Σώζουμε τον Πλανήτη και τους Ανθρώπους» – “TurnItAround for People and Planet”

Για δεύτερη χρονιά το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2021, που διεξάγεται μεταξύ 18 και 27 Σεπτεμβρίου 2021, και φέτος έχει κεντρικό μήνυμα «Αλλάζουμε το Κλίμα και Σώζουμε τον Πλανήτη και τους Ανθρώπους» – “TurnItAround for People and Planet”.

Ως Δήμος Κοζάνης &  μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece συμμετέχουμε στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2021, ενώνουμε τη φωνή μας με το Δίκτυο SDG 17 Greece και τα υπόλοιπα μέλη του, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς τον κοινό μας στόχο: να συνδιαμορφώσουμε τους αυριανούς ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες που θα ζουν και θα πράττουν με γνώμονα έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Συμμετέχοντας στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει τις Έξι Δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece ενεργοποιώντας μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας σε δράση.

  • Δράση 1: «Ενημερώνομαι για τους Στόχους»

Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του Δικτύου SDG17Greece (https://sdg17greece.gr/), ενημερώνομαι για τους στόχους, εγγράφομαι στο newsletter και συμμετέχω στις δράσεις του Δικτύου.

  • Δράση 2: «Ενεργοποιώ το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας Στόχων»

Ως φορέας μέλος του Δικτύου υπογράφω το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας των Στόχων και ενώνω τη φωνή των πολιτών με την παγκόσμια κοινότητα που αγωνίζεται για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εξασφαλίσουν ένα «πράσινο» και βιώσιμο μέλλον.

  • Δράση 3: «Αξιοποιώ τη δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την επιλογή 1×1=1»

Βιντεοσκοπώ με το κινητό μου ένα μονόλεπτο βίντεο (1 κινητό x 1 λεπτό = 1 video) όπου μοιράζομαι τις σκέψεις μου, προτείνω λύσεις για το πώς μπορούμε να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση!

  • Δράση 4: «#Άλλαξε το! #TurnItAround!»

Αναρτώ δύο φωτογραφίες ή ένα video χρησιμοποιώντας το φίλτρο #TurnItAroundFilter για να δείξω πως μπορώ να αλλάξω ή να βελτιώσω καθημερινές δραστηριότητες στη βάση των αρχών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

  • Δράση 5: «Αγωνίζομαι για την ισότητα, καταπολεμώ τις διακρίσεις και την έμφυλη βία»

Ενημερώνομαι για μορφές της έμφυλης βίας και πως επηρεάζουν τις ζωές των θυμάτων. Μπαίνω στη διαδραστική θεματική ενότητα του ΟΗΕ (UN Women | Unpaid care work: Your load and why it matters) και βλέπω πόσο ισότιμα μοιρασμένοι είναι οι ρόλοι στη δική μου οικογένεια. Ενημερώνομαι για τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μου και γίνομαι εθελοντής. Στηρίζω τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των διακρίσεων μέσω των social media και δίνω δύναμη στις φωνές των θυμάτων.

  • Δράση 6: «Γίνομαι Πρεσβευτής»

Δημιουργώ τις δικές μου δράσεις και γίνομαι Πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Χρησιμοποιώ τα social media και την ψηφιακή τεχνολογία ως κανάλια επικοινωνίας και διάχυσης των πρωτοβουλιών μου.

Δήλωση Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: «Και φέτος κινητοποιούμε περισσότερα από 100 μέλη του Δικτύου σε δράση, στη βάση του οικουμενικού μηνύματος για το 2021 που καλεί πολίτες, φορείς, μαθητικές κοινότητες να δράσουμε ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε ως παγκόσμια κοινότητα να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση και να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Κάθε δράση μετράει, κάθε δράση αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Έχοντας αυτό ως βάση, καλούμε τα μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν ενεργά στην Εβδομάδα Στόχων προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές τους κοινωνίες και την ενεργοποίηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσα από έξι δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση, τη διάχυση, την παρέμβαση».

Δήλωση Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με την ευκαιρία της συμμετοχής του Δήμου Κοζάνης στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης  Ανάπτυξης για το 2021: »

«Η φθηνή &καθαρή ενέργεια, το καθαρό νερό, η κινητικότητα στις πόλεις, καθώς και η βιομηχανία, η καινοτομία και οι υποδομές, αποτελούν ένα εξαιρετικό δείγμα αρχών που υιοθετούμε στο Δήμο Κοζάνης, και τίθενται ως προτεραιότητα από το Δίκτυο SDG 17 Greece. Ως δημοτική αρχή έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ πεδίο δράσεων  προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ πολλές από αυτές ενσωματώνονται  στη  μετάβαση της Κοζάνης σε καθεστώς Κλιματικής Ουδετερότητας.  Αιχμή των πρωτοβουλιών μας, αποτελεί η  ένταξη της Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030, η οποία συνιστά μια καινοτόμα αναπτυξιακή στρατηγική, που τοποθετεί το δήμο Κοζάνης στην ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια κοινότητα δήμων που ανακήρυξαν την κλιματική έκτακτη ανάγκη». 

 

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Πανεπιστήμια: Πότε ανοίγουν τις πύλες τους, πώς θα γίνεται η είσοδος των φοιτητών

Next Post

Δείτε σε ποιους Δήμους κατανέμονται τα κρούσματα της Κυριακής 19/9 στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Δείτε σε ποιους Δήμους κατανέμονται τα κρούσματα της Κυριακής 19/9 στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση την Δευτέρα 05/01 στις 18:00
  • Οι αγρότες κλείνουν τα πάντα για 48 ώρες!
  • Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»
  • Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο
  • Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr