Δήμος Σερβίων–Βελβεντού: Εντάξεις έργων συνολικού ποσού 5.317.475,00 €. Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης τριών Κοινοτήτων και Αντιπλημμυρική προστασία Σερβίων

Δήμος Σερβίων–Βελβεντού: Εντάξεις έργων συνολικού ποσού 5.317.475,00 €. Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης τριών Κοινοτήτων και Αντιπλημμυρική προστασία Σερβίων

Σημαντικά έργα υποδομών που σχετίζονται με την ασφάλεια – υγεία των δημοτών, θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα στα Σέρβια και στις Τοπικές Κοινότητες Ελάτης, Τριγωνικού και Μεταξά.

Μετά και την σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» το έργο «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ» με ποσό χρηματοδότησης 2.317.475 ευρώ όπως επίσης και το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΕΛΑΤΗΣ, ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΥ, ΜΕΤΑΞΑ» αρχικού προϋπολογισμού μελέτης 4.371.00,00 € και με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 3.000.000 €.

Είχε προηγηθεί, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, η εκπόνηση των μελετών και η κατάθεση των προτάσεων α) στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδοµές αντιπληµµυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζηµιών από φυσικές καταστροφές», β) στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης I του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Σχετικά με το έργο που θα εκτελεστεί στα Σέρβια, αυτό αφορά στην ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της βόρειας ζώνης της πόλης των Σερβίων µε την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης οµβρίων και εξωτερικού αγωγού για την μεταφορά των όµβριων απορροών σε παρακείμενο ρέµα.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν και η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες Ελάτης, Τριγωνικού και Μεταξά που λόγω παλαιότητας εμφανίζουν σωρεία βλαβών.

«Μία σημαντική εξέλιξη για τον δήμο μας που αφορά βασικές υποδομές στις Κοινότητές μας» χαρακτήρισε την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» των συγκεκριμένων έργων ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας την δουλειά που προηγήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης για την εκτέλεση των έργων είναι 5.317.475 ευρώ.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Δήμος Σερβίων Βελβεντού

Άλλες ειδήσεις

Μαλλιά: Οι συνήθειες που τα βλάπτουν

Στην προσπάθειά μας να έχουμε όμορφα μαλλιά, συχνά κάνουμε εν αγνοία μας πράγματα που τα βλάπτουν, με συνέπεια να γίνονται

N. Κατσαούνης: Ο Σχολικός Αθλητισμός και η Αθλητική παιδεία αποτελούν τις βάσεις για τον υγιή Ερασιτεχνικό και Επαγγελματικό Αθλητισμό

Ο Σχολικός Αθλητισμός και η Αθλητική παιδεία αποτελούν τις βάσεις για τον υγιή Ερασιτεχνικό και Επαγγελματικό Αθλητισμό μέσα και έξω

Τριάδα επιλογών, με λίγα για πολλά…

Καλημέρα στην παρέα και καλό μήνα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σήμερα με φουλ πρόγραμμα στη 2η κατηγορία Ολλανδίας (Keuken Kampioen Divisie).

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.