• Ροή ειδήσεων
1ο  Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Απάντηση του  ευρωβουλευτή και  εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση, Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με την κατανομή πόρων του Ταμείου

10/04/20 10:13
Γέφυρα Ζωής: Κάλεσμα στη 15η Λαμπαδηδρομία 2017

Γέφυρα Ζωής: Ευχαριστήριο προς Αιμοδότες

04/03/21 10:32
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-07-2017 έως 30-07-2017)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 08-03-2021 έως 14-03-2021)

04/03/21 10:29
Σύλληψη στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 25χρονος σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

04/03/21 10:27
Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

Κόκκινες περιοχές: Λειτουργία των καταστημάτων (Μέτρα από 4 έως 16 Μαρτίου 2021)

04/03/21 08:23
Συνέντευξη Τύπου του Χρήστου Πετρόχειλου Διευθύνων Συμβουλου της εταιρείας παραγωγής ενέργειας Kiefer με θέμα:«Κατασκευή έργων ΑΠΕ στην Π.Ε. Κοζάνης- έργο στην περιοχή Μάνα Νερού Μεσσιανή Κοζάνης»

Συνέντευξη Τύπου του Χρήστου Πετρόχειλου Διευθύνων Συμβουλου της εταιρείας παραγωγής ενέργειας Kiefer με θέμα:«Κατασκευή έργων ΑΠΕ στην Π.Ε. Κοζάνης- έργο στην περιοχή Μάνα Νερού Μεσσιανή Κοζάνης»

03/03/21 21:41
Εράτυρα: Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Παπαναστασίου (Κούδας)

Εράτυρα: Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Παπαναστασίου (Κούδας)

03/03/21 21:27
Μια διαφορετική Αποκριά.  Δείτε το συγκινητικό βίντεο

Μια διαφορετική Αποκριά. Δείτε το συγκινητικό βίντεο

03/03/21 21:07
Δήμος Γρεβενών: Άλλα 767.640 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δύο ακόμη σχολείων

Κλειστά τα Λύκεια σε όλη τη χώρα από την Πέμπτη 4 Μαρτίου

03/03/21 19:02
Ολοταχώς για lockdown η Καστοριά!!

Lockdown – νέα μέτρα: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά και Κικίλια

03/03/21 18:39
Σενάρια επιστροφής του «13033» -Σύψας: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Τι ισχύει με τα SMS κατ’ εξαίρεση μετακίνησης -Τι αλλάζει για τους αριθμούς 2 και 6

03/03/21 18:26
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Απάντηση του  ευρωβουλευτή και  εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση, Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με την κατανομή πόρων του Ταμείου

από sierafm
10/04/20 10:13
σε ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1ο  Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter



Με επιστολή του, απαντά στα αιτήματα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων αναφορικά με την κατανομή των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, ο ευρωβουλευτής και  εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σε συνέχεια επιστολής του δικτύου που κοινοποιήθηκε σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές, αλλά και συνάντησης με το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα,  ο κ. Κεφαλλογιάννης αναφέρει στο κείμενο της επιστολής του:

«Αυτές τις δύσκολες ώρες που όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες στιγμές, εύχομαι από καρδιάς, εσείς, οι οικογένειές σας και οι οικείοι σας να είστε υγιείς και δυνατοί.

Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας και τις εύστοχες παρατηρήσεις σας, τις οποίες και λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη. Παράλληλα, να σας συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει.

Κατανοώ απόλυτα την ανησυχία σας, την ανησυχία των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, για το μέλλον, καθώς, μετά από 60 χρόνια, αλλάζει η ζωή τους. Στη νέα εποχή που έρχεται, πρωταγωνιστικό ρόλο πρόκειται να διαδραματίσει η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, με απώτερο σκοπό την κλιματική ουδετερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2050.

Αναμφίβολα, η απολιγνιτοποίηση καθίσταται αναγκαία. Ο λιγνίτης έχει πάψει εδώ και χρόνια να αποτελεί το διαμάντι της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας και οι Έλληνες καταναλωτές συνεχίζουν να επιβαρύνονται από τις αυξημένες τιμές για τα δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Έχω την τιμή να είμαι ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση. Πρόθεσή μου είναι να συμβάλλω δημιουργικά ώστε το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταλιγνιτική εποχή.

Κύριο μέλημά μας είναι η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς την επιβάρυνση των άλλων Διαρθρωτικών Ταμείων, όπως του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη ή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου(+).

Η διάθεση των πόρων επικεντρώνεται στις λιγνιτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Η αρχιτεκτονική του Ταμείου σχεδιάζεται με τρόπο ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη μόχλευση ιδιωτικών πόρων.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη θέσπιση ειδικών φορολογικών κινήτρων, προκειμένου το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να στηριχθεί όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς καθώς και από ιδιωτικές επενδύσεις.

Προτείνουμε νέο κριτήριο, ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ανταμοιβής για τους πρωτοπόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην απολιγνιτοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη τις χρονικές τους δεσμεύσεις μέσα από τα αντίστοιχα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Μεγάλη σημασία αποδίδουμε στην κοινωνική διάσταση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές. Θα στηριχτούν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στις περιοχές αυτές. Με δίκαιο τρόπο. Χωρίς να μείνει κανένας πίσω.

Η απολιγνιτοποίηση αποτελεί βαθιά τομή στον εθνικό ενεργειακό χάρτη και παράλληλα είναι μια τεράστια ευκαιρία για την χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, αποσκοπούμε μέσω του εν λόγω Ταμείου σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολυδιάστατο και εμπροσθοβαρές ανάπτυξης των λιγνιτικών περιοχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας.».

 

Tags: Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων
Share2Tweet

Σχετικά Άρθρα

No Content Available

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


https://www.AUTOdoc.GR






Facebook Twitter
Η αναβάθμιση επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Ψηφιακό Βήμα»

Μετάφραση Website

EnglishΕλληνικά

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

sierafm@sierafm.gr, sierafm1053@gmail.com
Γενική Διεύθυνση (Σαμαράς Βασίλης)
Τηλ.Fax:2465023300
Βουλγαροπούλου 3
Σιάτιστα, Κοζάνης

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.