ΔΕΗ: Αγωγές σε 890.000 οφειλέτες με χρέη 1,05 δισ. ευρώ

ΔΕΗ: Αγωγές σε 890.000 οφειλέτες με χρέη 1,05 δισ. ευρώ

Σε μπαράζ αγωγών εις βάρος 890.000 οφειλετών της ΔΕΗ που έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 1,05 δισ. ευρώ προχωρά τώρα η εταιρεία. Μετά τα νέα προβλήματα ρευστότητας που αποκαλύφθηκαν τις περασμένες ημέρες, η διοίκηση της δημόσιας εταιρείας κάνει προσπάθεια για την άντληση εσόδων.

Έτσι, ο πρόεδρός της Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ανακοίνωσε χθες μέτρα είσπραξης απλήρωτων λογαριασμών από συγκεκριμένες ομάδες πελατών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις και εξοχικά που έκλεισαν χωρίς να ηλεκτροδοτούνται, καταναλωτές που άλλαξαν προμηθευτή ρεύματος, επιχειρήσεις που άλλαξαν ΑΦΜ και συνεχίζουν να λειτουργούν καθώς και 200.000 καταναλωτές που τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση κι έχουν μεταπέσει στην «καθολική υπηρεσία» (παροχή ρεύματος με υψηλότερη τιμολόγηση).

Ο κ. Παναγιωτάκης στόχευσε από τους 890.000 λεγόμενους «τελικούς πελάτες» περί τους 65.000 με 70.000 οι οποίοι έχουν αφήσει «φέσι» άνω των 700 εκατ. ευρώ. Ο καθένας από αυτούς έχει οφειλές άνω των 3.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, θα προσληφθούν περί τους 40 εργολαβικούς εργαζομένους, οι οποίοι αφού εκπαιδευτούν θα προχωρήσουν στην κατηγοριοποίηση φακέλων των οφειλετών ανά περιοχή. Στη συνέχεια αυτοί θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία, τα οποία θα αναλάβουν να διεκδικήσουν με κάθε ένδικο μέσο τα χρέη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας «θα αποσταλούν σε όλους εξώδικα».

Η ΔΕΗ με τον τρόπο αυτό στοχεύει στο ξεσκαρτάρισμα του πελατολογίου της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρέη των «τελικών πελατών» ύψους 1,05 δισ. ευρώ είναι ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι από τα 2,7 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων της δημόσιας εταιρείας.

Επιπλέον η επιχείρηση για όσα χρέη αποδειχτούν ανεπίδεκτα είσπραξης θα επιδιώξει τη διαγραφή τους ενώ θα διεκδικήσει από την Εφορία συμψηφισμό του φόρου εισοδήματος που έχει καταβάλλει κι ανέρχεται στο 29%.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης έκανε γνωστό ότι προχωρά και η διαδικασία της τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, με σκοπό έως το τέλος του Αυγούστου να αντλήσει από επενδυτές 400 με 500 εκατ. ευρώ κεφάλαια.

Πηγή:cnn.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΕΗ

Άλλες ειδήσεις

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κυριακάτικες Επαφές, Όταν η φωλιά “αδειάζει”…

Τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας.

Όταν το παιδί ανακαλύπτει τα όρια των γονιών του

Ακόμα κι αν το παιδί ξέρει ότι δύσκολα θα σας αλλάξει γνώμη, θα το επιχειρήσει. Μέχρι το παιδί να αντιληφθεί

Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας.

Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στις 7.οο μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας. Είσοδος το

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.