• Latest
ΤΣΙΠΡΑΣ

Δημοσκοπήσεις και Πολάκης στριμώχνουν τον Τσίπρα -Ψάχνει διέξοδο στις παροχές

21 Φεβρουαρίου 2019
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκοπήσεις και Πολάκης στριμώχνουν τον Τσίπρα -Ψάχνει διέξοδο στις παροχές

sierafm by sierafm
21 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΣΙΠΡΑΣ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ύφος του Αλέξη Τσίπρα χθες το μεσημέρι, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό των «κηπουρών», δεν είχε τίποτα το πανηγυρικό.

Όλοι διέκριναν έναν εκνευρισμό στο ύφος του πρωθυπουργού. Η «μεταγραφή» των δύο πρώην παπανδρεϊκών αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία και χολερικά σχόλια από πλευράς των πρώην συντρόφων τους, ο ΓΑΠ τους αποδοκίμασε, ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε από την πασοκοποίηση του κόμματος και ήδη το όποιο κέρδος φαίνεται να εξαντλήθηκε.

Την ίδια στιγμή η εμπλοκή της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Πολάκη, αν και με καθυστέρηση, ώστε να αποφευχθεί το άβολο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται για το αδίκημα της παράνομης ηχογράφησης, βάρυνε πολύ το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μετά καπάκι ήρθαν οι δημοσκοπήσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Παύλο Πολάκη και αποδέχθηκε τις δικαιολογίες του. Ότι μετέφερε δηλαδή αυτούσιο τον διάλογο με τον Γιάννη Στουρνάρα στο κυβερνητικό σάιτ που τον πρωτοδημοσίευσε, λόγω εξαιρετικής μνήμης.

Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τον οδηγούσε στην έξοδο. Με τρόπο ατιμωτικό.

Αλλά φυσικά, όσο κι αν το ύφος Πολάκη επιτρέπει τη συσπείρωση των πιο φανατικών αντισυστημικών, δεν παραβλέπει το περιβάλλον Τσίπρα το κόστος που έχει για την κυβέρνηση το αγοραίο στιλ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ούτε υποτιμά τις αντιδράσεις στην Ευρώπη, ούτε τις εντυπώσεις που δημιουργεί στην κοινή γνώμη ένα καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ, που δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κανείς θνητός. Τουλάχιστον όχι χωρίς τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως αντιλαμβάνεται ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, που έχει γίνει η σημαία του μεταμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύεται από το τοξικό περιβάλλον που δημιουργούν οι πρακτικές Πολάκη.

Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας ναι μεν βρήκε την ευκαιρία για μια ακόμα επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος -χωρίς να τον κατονομάσει φυσικά, αφού τα όρια υπομονής της ΕΚΤ φαίνονται να εξαντλούνται- αλλά έστειλε και μήνυμα στον Παύλο Πολάκη και τους επίδοξους μιμητές του ότι οι αντιθεσμικές πρακτικές έχουν ένα όριο.

Ναι μεν επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα κάνοντας λόγο για «υπερτιμημένους τεχνοκράτες που έριξαν την οικονομία στα βράχια», αλλά έστειλε και το εξλης μήνυμα: Μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά. Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού.

Και μετά καπάκι ήρθαν οι δημοσκοπήσεις.

Η έρευνα της Public Issue που ανέβασε τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στις 14,5 μονάδες θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Πόσω μάλλον που η εταιρεία στη μελέτη της για την εκτίμηση ψήφου υποστηρίζει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι μάξιμουμ εξακομματική, αν όχι πεντακομματική, γεγονός που σημαίνει ότι γίνεται ακόμα πιο εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας. Κυρίως όμως αυτό που θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου είναι η ανάλυση που συνοδεύει την έρευνα. Και η επισήμανση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει μεγάλο κόστος από την πολιτική απομόνωση αλλά και την κοινωνική περιχαράκωση που του χρεώνεται εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Μοναδική σανίδα σωτηρίας για να αποφευχθεί μια στρατηγική ήττα στις ευρωεκλογές φαντάζει πλέον για το Μέγαρο Μαξίμου αυτό που εκείνοι ονομάζουν κοινωνική ατζέντα και η αντιπολίτευση προεκλογικές παροχές.

Μπορεί η ενισχυμένη εποπτεία, που χθες παρατάθηκε για άλλους 6 μήνες, να βάζει όρια στις παροχές ενόψει κάλπης, αλλά τα περιθώρια είναι διαφορετικά σε σχέση με τον αυστηρό κορσέ των μνημονίων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο υπουργικό συμβούλιο στα θετικά νομοθετήματα των προηγούμενων μηνών, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ χαμηλές ιδιοκτησίες και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, και στάθηκε στις ρυθμίσεις για το επίδομα ενοικίου, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει η επιδότηση των κόκκινων δανείων, ενώ το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα ποντάρει πολλά και στις προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παροχές και αναβίωση της πόλωσης μέσα από τις εξελίξεις στην υπόθεση Νοvartis φαίνεται να είναι τα όπλα που θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές. Είτε γίνουν την άνοιξη, είτε γίνουν το φθινόπωρο.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

Ερευνα Public Issue: Στις 14,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Next Post

Σοκ: Τον γνώρισε στο διαδίκτυο, τον κάλεσε στο σπίτι της για φαγητό και εκείνος την «έσπασε» στο ξύλο

Next Post
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Σοκ: Τον γνώρισε στο διαδίκτυο, τον κάλεσε στο σπίτι της για φαγητό και εκείνος την «έσπασε» στο ξύλο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου
  • Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ
  • Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr