Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 10 μονάδες.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει τον Ιανουάριο είχε καταγράψει διαφορά της τάξης των 8 μονάδων.

Τρίτο είναι το ΚΚΕ με 13% (μια μονάδα πάνω σε σχέση με τον προηγούμενο Σφυγμό), στο 13% καταγράφεται και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά υποχωρεί κατά 1%, η Χρυσή Αυγή που παραμένει σταθερή στο 10%. Αμέσως μετά βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης- Μπαλτάκος) με 6% και οι ΑΝΕΛ με 6% και τέλος οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση με δυνητική επιρροή 5%.

 

dimoskopisi

Τα ποσοστά της δυνητικής εκλογικής επιρροής των υπολοίπων κομμάτων: ΚΚΕ: 13% μια μονάδα πάνω σε σχέση με τον προηγούμενο Σφυγμό) Κίνημα Αλλαγής: 13% (αλλά υποχωρεί κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) Χρυσή Αυγή: 10% Ένωση Κεντρώων: 6% Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης- Μπαλτάκος) 6% ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 5% Πλεύση Ελευθερίας: 5% Ελληνική Λύση: 5%.

Μεγάλη σημασία αποδίδει η κοινωνία στη διαφάνεια στο δημόσιο βιο.

Στην ερώτηση «μεταξύ των δυο στόχων, εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικός;», οι ερωτηθέντες απαντούν κατά 60% η κάθαρση και κατά 30% η προστασία των θεσμών.

Πηγή:cnn.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Άλλες ειδήσεις

Χιονίζει σε Bλάστη – Πεντάλοφο – Δείτε ζωντανή εικόνα

Χιονίζει σε Bλάστη – Πεντάλοφο – Δείτε ζωντανή εικόνα από τις κάμερες της περιφέρειας Κάντε κλικ στις εικόνες…. Πεντάλοφος  Βλάστη

Ο Ιππικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Μόδεστος» καλεί τα μέλη του σε συνεδρίαση.

Το Δ.Σ. του Ιππικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Άγιος Μόδεστος», καλεί τα μέλη του σε συνεδρίαση την Τρίτη 12 Δεκεμβριού

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια»: Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Βιβλιοθήκης μας

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια»: Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Βιβλιοθήκης μας

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.