• Latest
ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό

Δημόσιο: Σαρωτικοί έλεγχοι σε υπαλλήλους για πιστοποιητικά εμβολιασμού – Τι βρήκαν

16 Οκτωβρίου 2021
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Νίκες για Γαλατινή και Μακεδονικό Β!

24 Οκτωβρίου 2026

Σιάτιστα: Κάλεσμα του Ιππικού Συλλόγου για συμμετοχή στην παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου

24 Οκτωβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

24 Οκτωβρίου 2026
Συνάντηση της ΕΛΑΣ στην Κοζάνη

Συνάντηση της ΕΛΑΣ στην Κοζάνη

24 Οκτωβρίου 2026
Εκδήλωση της ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Με τον «μονόδρομο» των θυσιών για τα κέρδη ή με το ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό;

Εκδήλωση της ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Με τον «μονόδρομο» των θυσιών για τα κέρδη ή με το ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό;

24 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Φλώρινα: 67χρονη είχε καταδίκη για κλοπή

24 Οκτωβρίου 2026
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Eurostat: Βούλιαξε το ΑΕΠ στη Δυτική Μακεδονία – Ποιες είναι οι 5 οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες

24 Οκτωβρίου 2026
Αλλαγή ώρας

Αλλαγή ώρας που κανείς δεν θέλει πια

24 Οκτωβρίου 2026
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ για τα Αιολικά στο Μπούρινο

23 Οκτωβρίου 2026
Σιάτιστα: Ξεκινάει η μελέτη για το ξενοδοχείο Αρχοντικό

Στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό» η δωρεά 2 εκατομμυρίων δολαρίων της Μαριάνθης Γκιουλέ. Βίντεο

23 Οκτωβρίου 2026
Συνεχίζεται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με νέες ποτίστρες στον Δήμο Γρεβενών.

Εξηγήσεις και έγγραφα για τις ποτίστρες ζητάει ο Κασαπίδης

23 Οκτωβρίου 2026
Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη η σύμβαση για το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού,  ύψους 954.283 ευρώ

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη η σύμβαση για το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού,  ύψους 954.283 ευρώ

23 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δημόσιο: Σαρωτικοί έλεγχοι σε υπαλλήλους για πιστοποιητικά εμβολιασμού – Τι βρήκαν

sierafm by sierafm
16 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις δημόσιες υπηρεσίες

Κλιμάκια επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) πραγματοποίησαν το διάστημα από 4 έως 15 Οκτωβρίου επιτόπιους ελέγχους σε δεκαοκτώ δημόσιους φορείς. Ειδικότερα, ελέγχθηκαν έξι κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων, μία Περιφέρεια, μία περιφερειακή διεύθυνση Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, μία διεύθυνση περιφερειακής ενότητας Α’θμιας εκπαίδευσης, επτά δήμοι και δύο Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., με αντικείμενο την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Κατά τον έλεγχο, όπως γνωστοποιεί η ΕΑΔ, διαπιστώθηκε ότι οι ελεγχόμενοι φορείς είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης στους υπαλλήλους τους και τον έλεγχο της ορθής καταχώρισης των απαραίτητων στοιχείων στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Το ποσοστό εμβολιασμού στους φορείς που επισκέφτηκαν οι επιθεωρητές – ελεγκτές της Αρχής κυμάνθηκε από 52,6% έως 89,6%, επισημαίνεται και προστίθεται: Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι παρείχαν υπηρεσία με φυσική παρουσία προσκομίζοντας πιστοποιητικό διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου. Τρεις υπάλληλοι δεν τήρησαν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου και ακολουθήθηκε από τις αρμόδιες διευθύνσεις η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής προστίμου. Στην περίπτωση ενός υπαλλήλου έχουν εκδοθεί συνολικά τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για μη συμμόρφωση με το μέτρο.

Όπως σημειώνεται επίσης, οι επιθεωρητές – ελεγκτές της Αρχής πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσω της εφαρμογής Covid Free GR σε συνολικά 295 υπαλλήλους και οι βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου βρέθηκαν έγκυρες.

Αναλυτικά αναφέρονται τα ποσοστά εμβολιασμού ή νόσησης των υπαλλήλων των φορέων:

  • Υπουργείο Δικαιοσύνης: 71,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (156 σε σύνολο 218). Ένας υπάλληλος δεν είχε προβεί στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου και είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή των προστίμων.
  • Υπουργείο Εξωτερικών: 80% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (691 σε σύνολο 865). Ένας υπάλληλος δεν είχε προβεί στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για την τρέχουσα εβδομάδα και είχε αρχίσει η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου.
  • Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: 89,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (443 σε σύνολο 494)
  • Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ελέγχθηκαν οι υπηρεσίες ασύλου): 66,7% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (102 σε σύνολο 153 υπαλλήλων των 4 τμημάτων που ελέγχθηκαν)
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 82% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (1.342 σε σύνολο 1.641 υπαλλήλων του φορέα σε υπηρεσίες ανά την επικράτεια και 84 σε σύνολο 105 στην κεντρική υπηρεσία που επισκέφθηκε το κλιμάκιο των επιθεωρητών-ελεγκτών)
  • Υπουργείο Τουρισμού: 82% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (133 υπάλληλοι σε σύνολο 162)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας: 80,5% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (99 υπάλληλοι σε σύνολο 123)
  • Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας: 87,5% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (28 υπάλληλοι σε σύνολο 32)
  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας: 88,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (39 υπάλληλοι σε σύνολο 44).
  • Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: 79% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (1306 υπάλληλοι σε σύνολο 1857)
  • Δήμος Θεσσαλονίκης: 76% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (79 σε σύνολο 104 υπαλλήλων των 2 Διευθύνσεων που ελέγχθηκαν)
  • Δήμος Αιγιαλείας: 52,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (179 σε σύνολο 340). Ο έλεγχος δεν πραγματοποιείται από το αρμόδιο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μέσω του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και κατά τον επιτόπιο έλεγχο εκκρεμούσε η προσκόμιση των διαγνωστικών ελέγχων 13 υπαλλήλων για την τρέχουσα εβδομάδα.
  • Δήμος Νεάπολης-Συκεών: 72% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (356 υπάλληλοι σε σύνολο 496, συμπεριλαμβανομένων και 12 αιρετών)
  • Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: 68,3% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (583 υπάλληλοι σε σύνολο 854)
  • Δήμος Παύλου Μελά: 63% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (567 σε σύνολο 902). Στον εν λόγω δήμο 1 ένας υπάλληλος δεν είχε τηρήσει την υποχρέωση και έχουν εκδοθεί συνολικά 3 πράξεις επιβολής προστίμου για μη συμμόρφωση με την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου.
  • Δήμος Βόλου: 72% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (679 σε σύνολο 943). Πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος σε δύο κτίρια του Δήμου Βόλου (στο ένα κτίριο στεγάζονται το Γραφείο Δημάρχου, Συλλογικών Οργάνων και Οικονομικές Υπηρεσίες και στο άλλο στεγάζονται κατά κύριο λόγο Διοικητικές Υπηρεσίες).
  • Α’ ΔΟΥ Πατρών: 78,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (66 σε σύνολο 84).
  • ΔΟΥ Ρεθύμνου: 76% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (38 σε σύνολο 50).

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με αντικείμενο τον έλεγχο συμμόρφωσης με το υποχρεωτικό μέτρο διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Previous Post

Τα κρούσματα του Σαββάτου 16/10 στη Δυτική Μακεδονία – 2.313 κρούσματα στη χώρα

Next Post

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» για φάρμακο κατά του επιθετικού ή μεταστατικού καρκίνου του μαστού

Next Post
καρκινος μαστου

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» για φάρμακο κατά του επιθετικού ή μεταστατικού καρκίνου του μαστού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης: Νίκες για Γαλατινή και Μακεδονικό Β!
  • Σιάτιστα: Κάλεσμα του Ιππικού Συλλόγου για συμμετοχή στην παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου
  • Συνάντηση της ΕΛΑΣ στην Κοζάνη
  • Εκδήλωση της ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Με τον «μονόδρομο» των θυσιών για τα κέρδη ή με το ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό;

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  2. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  3. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  4. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  5. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr