ΔΙΑΔΥΜΑ: 2η συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LESS WASTE ΙΙ

ΔΙΑΔΥΜΑ: 2η συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LESS WASTE ΙΙ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου “LESS WASTE- Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border area” που διοργάνωσε ο Δήμος Skrapar στο Çorovodë, στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”,  την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στο Δημαρχείο του Skrapar.

Στη συνάντηση μετείχαν οι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Δήμου Γρεβενών, του Δήμου Καστοριάς, της ΔΙΑΔΥΜΑ καθώς και οι Αλβανοί εταίροι με εκπροσώπους από το Urban Research Institute (URI) και το Δήμο Skrapar. Τη συνάντηση με την παρουσία τους τίμησαν η αντιδήμαρχος του Δήμου Skrapar κα Rudina Llango, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών κος Κιάκας Ζήσης και ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης του Δήμου Καστοριάς κος Καπρής Δημήτρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου και παρουσιάστηκαν από κάθε εταίρο χωριστά οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ως τώρα, αυτές που πρόκειται να υλοποιηθούν καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αποφασίστηκαν επίσης, οι προσεχείς ενέργειες με ορίζοντα εξαμήνου προκειμένου το έργο να μην αντιμετωπίσει προβλήματα καθυστερήσεων.

Σκοπός του προγράμματος LESS WASTE II είναι η πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της κομποστοποίησης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας. Το πρόγραμμα βασίζεται στην ιεράρχηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα απορρίμματα, η οποία θέτει την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων καθώς και την εκτροπή των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων από την ταφή ως προτεραιότητα σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής  (2014) ‘Προς μια κυκλική οικονομία: ένα πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων για την Ευρώπη’.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΙΑΔΥΜΑ

Άλλες ειδήσεις

Τσολακόπουλος Ανδρέας Νεάπολη Κοζάνης..Ο Δαίδαλος συνεχίζει να δυσκολεύει τον Κλεισθένη 1 ενώ ο Κλεισθένης 2 που προαναγγέλθηκε αναμένει στο ψυγείο.

Επανέρχομαι στο εκλογικό σύστημα του Κλεισθένη 1 και θλίβομαι, καθότι οι αρμόδιοι αδιαφορούν, χωρίς να πείθουν, για τις προτάσεις που

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Βασιλική Νούσιου Μπάτζιου: 100% επιτυχία

Το ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΟΥΣΙΟΥ – ΜΠΑΤΖΙΟΥ για πολλοστή φορά έφθασε στο αποκορύφωμα της επιτυχίας – 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ για

Εκδήλωση για 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.

Η Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ σε προσκαλεί να πάρεις μέρος στην εκ- δήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 22 Νοέμβρη

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.