• Latest

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα: Ανοίγουν πρώτα τα εποχικά καταστήματα, ψώνια με «click away»

22 Νοεμβρίου 2020
Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

11 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Αυτόνομα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τοποθετούνται σε 85 κόμβους

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύγχρονα φωτιστικά υψηλής απόδοσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

11 Δεκεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Tο τεχνικό πρόβλημα στο ταχυδιυλιστήριο του φράγματος Πραμόριτσας έχει πλέον αποκατασταθεί

11 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 60χρονου στην Πτολεμαΐδα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

11 Δεκεμβρίου 2025
Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Κίβδηλο το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον βιώσιμο και δίκαιο τουρισμό»

Καλλιόπη Βέττα: «Κίβδηλο το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον βιώσιμο και δίκαιο τουρισμό»

11 Δεκεμβρίου 2025
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δείτε τους συντελεστές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε σχολή

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 στις 11:00 το πρωί η «Χορωδιακή Συνάντηση» στην κεντρική πλατεία Νίκης

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 στις 11:00 το πρωί η «Χορωδιακή Συνάντηση» στην κεντρική πλατεία Νίκης

11 Δεκεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

90χρονος έθαψε ζωντανό σκύλο αφού τον ακινητοποίησε με χαρτοταινία

11 Δεκεμβρίου 2025
Κέρδισε το λόττο τέσσερις φορές – Σκίζουν τα… διπλώματα οι μαθηματικοί

Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ για το 2026 – Τι θα γίνει με το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα: Ανοίγουν πρώτα τα εποχικά καταστήματα, ψώνια με «click away»

sierafm by sierafm
22 Νοεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε ολοκληρωτικό lockdown εδώ και δύο εβδομάδες, το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό, με αποτέλεσμα, σχεδόν καθημερινά, να καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων.

Με αυτά τα δεδομένα, η παράταση του lockdown και μετά την 1η Δεκεμβρίου πρέπει να θεωρείται βέβαιη καθώς ειδικοί και κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει ότι χαλάρωση των μέτρων θα γίνει μόνο όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Κάτι περισσότερο από ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, γίνεται σαφές ότι φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές για όλους και κυρίως για τον κόσμο της αγοράς. Ήδη τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται σχέδιο προκειμένου η αγορά να μπορέσει τις ημέρες των Χριστουγέννων «να πάρει μικρή ανάσα».

Προτεραιότητα στα εποχιακά καταστήματα

Μιλώντας, σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το όποιο άνοιγμα της αγοράς θα γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη και τα καταστήματα παιχνιδιών, τα οποία, όπως είπε, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι οι αγορές με τον τρόπο του click away, δηλαδή να γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, να ετοιμάζεται και με ραντεβού σε καθορισμένη ώρα να γίνεται η παραλαβή. «Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος συνωστισμού στα καταστήματα», εξήγησε ο υπουργός.

Δεν θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης
Μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνει με τους κανόνες περί επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων ανάλογα με το εμβαδόν ενώ πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, τόνισε τα κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά την περίοδο των εορτών ενώ σε ό,τι αφορά τα bar υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ανοίξουν. «Φέτος θα είναι μια διαφορετική Πρωτοχρονιά και διαφορετικά Χριστούγεννα».

Θα συνεχιστούν οι περιορισμοί
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν και την περίοδο των εορτών. Καθολική χρήση μάσκας, αποστολή sms για μετακίνηση, απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομών και περιορισμός ατόμων σε συγκεκριμένο αριθμό σε κάθε σπίτι θεωρούνται βέβαιο ότι θα είναι σε ισχύ την περίοδο των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι επιδημιολόγοι συνεχίζουν να επισημαίνουν ότι είναι νωρίς να μιλάμε για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων καθώς η πανδημία πιέζει αφόρητα το σύστημα υγείας, φτάνοντας τα νοσοκομεία της χώρας στα όριά τους.

«Νωρίς να μιλάμε για χαλάρωση», λένε οι ειδικοί
«Η εξάπλωση του ιού στη χώρα ήταν μεγαλύτερη από ότι πιστεύαμε» δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια μείωση στα κρούσματα και τόνισε ότι χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων. «Εφόσον δεν μπορεί να τιθασευτεί η επιδημία τώρα, θα πρέπει να συζητηθεί αυστηροποίηση των μέτρων» και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων.

«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική» σημείωσε, σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ΜΕΘ του «Νοσοκομείου Παπανικολάου» Νίκος Καπραβάελος υπογραμμίζοντας ότι με το άνοιγμα της οικονομίας είναι πιθανό να έρθει και το τρίτο κύμα γύρω στον Γενάρη – Φλεβάρη και εκφράζοντας την ανησυχία του ότι το σύστημα υγείας πρέπει να είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει.

«Χρειάζονται 15 ημέρες οπωσδήποτε, για να δούμε τη μείωση στη βδομάδα και άλλη μια εβδομάδα για να δούμε την επίδραση στο σύστημα υγείας και να έχουμε μια καλή νοσηλεία», σημείωσε χθες ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Δανία: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων κατά της θανάτωσης εκατομμυρίων βιζόν λόγω του κορωνοϊού

Next Post

540 διασωληνωμένοι, 103 νέοι θάνατοι την Κυριακή

Next Post
κορονοιος

540 διασωληνωμένοι, 103 νέοι θάνατοι την Κυριακή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύγχρονα φωτιστικά υψηλής απόδοσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου 2025
  • ΔΕΥΑΒ: Tο τεχνικό πρόβλημα στο ταχυδιυλιστήριο του φράγματος Πραμόριτσας έχει πλέον αποκατασταθεί
  • Σύλληψη 60χρονου στην Πτολεμαΐδα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr