Διδάξτε το παιδί σας να λέει αλήθεια!

Διδάξτε το παιδί σας να λέει αλήθεια!

Είναι αρετή για κάποιον να αποφεύγει τα ψέματα και να λέει αλήθειες, ιδιαίτερα σε καταστάσεις που η αλήθεια μπορεί να αποβεί εις βάρος του. Δείτε με ποιες μεθόδους θα βάλετε τις βάσεις ώστε να ακολουθήσει το παιδί σας το σωστό δρόμο καθώς μεγαλώνει:

Αν θέλετε το παιδί σας να λέει την αλήθεια…πρέπει να του περάσετε το μήνυμα ότι είναι υπέρ του να το κάνει, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των πράξεών του και όχι να λέει ψέματα για να βγει από τη δύσκολη θέση.

Αν θέλετε το παιδί σας να λέει την αλήθεια…πρέπει πρώτοι εσείς να το κάνετε πράξη για να διδαχθεί βιωματικά την ορθότητα μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Αλλιώς η εκπαίδευσή του θα αποδειχθεί κενή περιεχομένου.

Αν θέλετε το παιδί σας να λέει την αλήθεια…μην το βάζετε τιμωρία όταν παραδέχεται ένα λάθος του, γιατί με αυτόν τον τρόπο το αποθαρρύνετε να το επαναλάβει στο μέλλον. Επιβραβεύστε το για την επιλογή του, πείτε του πού έγκειται το λάθος του και βοηθήστε το να μην το επαναλάβει.

Αν θέλετε το παιδί σας να λέει την αλήθεια…δομήστε μαζί του μια ειλικρινή σχέση, όπου ναι μεν θα σας σέβεται, όμως δε θα σας φοβάται.

Αν θέλετε το παιδί σας να λέει την αλήθεια…επικαλεστείτε «φωτεινά» παραδείγματα, όπου η αλήθεια βοήθησε κάποιον άνθρωπο να πάει μπροστά και αντιπαραδείγματα, στα οποία κάποιος που είπε ψέματα το μετάνιωσε πικρά.

Αν θέλετε το παιδί σας να λέει την αλήθεια…καλλιεργήστε του εσωτερικά κίνητρα να το κάνει, έτσι ώστε να θεωρεί σημαντική την ηθική ικανοποίηση ότι έπραξε το σωστό και να μην περιμένει απαραίτητα έμπρακτη αναγνώριση ή υλική ανταμοιβή από τους άλλους.

Πηγή:mother.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΑΙΔΙ

Άλλες ειδήσεις

Ο Τσίπρας τάζει προσλήψεις το 2018!

Ο πρωθυπουργός και το προεκλογικό  «όραμά» του για το νέο Δημόσιο. Προσλήψεις πτυχιούχων στο Δημόσιο το 2018 μέσω γραπτών διαγωνισμών

Πτολεμαΐδα: 62χρονος χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας

Δότης οργάνων σώματος  λίγο πριν από τον θάνατο του έγινε ένας 62χρονος από την περιοχή της Κοζάνης χαρίζοντας το ήπαρ,

Γυναικών: Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση Ελλάδα-Μ.Βρετανία

Η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στην Κοζάνη και ετοιμάζεται για το δεύτερο καθοριστικό της βήμα προς το Ευρωμπάσκετ 2019. Στην προσπάθειά

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.