Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Διεθνές Συνέδριο Γούνας» στην Καστοριά τον Μάιο, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γούνας FUROPE

Την ικανοποίησή του για τη «θετική ανταπόκριση που είχε η πρόταση-πρόσκληση για το Διεθνές Συνέδριο Γούνας», που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Ελληνική Ομοσπονδία γούνας, τον ερχόμενο Μάιο στην Καστοριά, εξέφρασε από την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Η ανοιχτή πρόσκληση έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γούνας FUROPE, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2020 και στην οποία συμμετείχε αποστολή εκπροσώπων Γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας.

«Η θετική ανταπόκριση που βρήκαμε στην πρόσκληση που απευθύναμε για το Διεθνές Συνέδριο Γούνας που θα πραγματοποιήσουμε για τη στήριξη του κλάδου, είναι η πιο δυναμική απάντηση στις αήθεις επιθέσεις που δέχεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια», επισήμανε μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Με τον αναπληρωτή Πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Ελλάδος (ΜΕΑ) στις Βρυξέλλες κ. Ιωάννη Γκίκα, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την επίσημη έναρξη των διεργασιών του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης

Στις Βρυξέλλες, με αφορμή την επίσημη έναρξη των διεργασιών του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος είχε για το σκοπό αυτό συνάντηση με το νέο αναπληρωτή πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Ελλάδος (ΜΕΑ) στις Βρυξέλλες .κ Ιωάννη Γκίκα
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να προωθηθούν για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης καθώς ξεκίνησαν επίσημα, οι διεργασίες στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, παρευρέθηκε μετά τη συνάντηση με τον κ. Γκίκα, σε ειδική εκδήλωση του Hydrogen Europe καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει καταθέσει πρόταση παραγωγής υδρογόνου (Η2) από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στο πρόγραμμα της τεχνολογίας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκδήλωση αυτή που συμμετείχαν εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. έγινε παρουσίαση, στο πλαίσιο της σύνθεσης του επιχειρησιακού σχήματος υποστήριξης της Ελληνικής προτάσεως, με τη συμμετοχή του ειδικού συμβούλου της ΔΕΠΑ, κ. Ιωάννη Μωραΐτη και του Ιταλού εταίρου κ. Olivier.

«Ως εμβληματικό έργο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης την πρόταση της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία όπως ανέφερε «με δημιουργία παραγωγικής υποδομής υδρογόνου ισχύος 1 GW από ΑΠΕ, για αποθήκευση και χρήση στις μεταφορές και την τηλεθέρμανση, παράλληλα με την εμπορία της πλεονάζουσας ποσότητας, θα είναι η πλέον σύγχρονη και καινοτόμος αυτή τη στιγμή παγκοσμίως και θα συμβάλει σημαντικά, αν υλοποιηθεί στη δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας στην περιοχή».

 

Related posts

Όχι του Υπουργείου Παιδείας σε Επισκέψεις μαθητών σε εκτροφεία και γουνοποιητικές επιχειρήσεις

sierafm

340 θέσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής 800.000 ευρώ στον αέρα – Ο κλάδος της γούνας δέχεται ένα ακόμα χτύπημα

sierafm

Διαμαρτυρία ΕΟΓ, ΣΓΚ και Εκτροφέων για την εξαίρεσή τους από την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Ζ. Τζηκαλάγιας

sierafm

Αφήστε ένα σχόλιο

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Privacy & Cookies Policy