Διευκρίνιση για τα εξαρτώμενα μέλη στο κοινωνικό μέρισμαΣε λειτουργία αλλά μετεμποδίων τέθηκε την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2019, καθώς απορρίφθηκαν αρκετές αιτήσεις δικαιούχων του μερίσματος που ήταν κυρίως γονείς με παιδιά ΑμεΑ.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet που χρησιμοποίησαν οι δικαιούχοι με προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ για να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος. Επιπλέον επισημαίνεται πως πολλές αιτήσεις απορρίφθηκαν επειδή τα ΑμεΑ δεν λαμβάνουν προνοιακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του μερίσματος.

The applications

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, για τα νοικοκυριά που έχουν προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί από το γονέα που δηλώνει το ΑμεΑ ως προστατευόμενο μέλος με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης και όχι με τους κωδικούς που διαθέτει το προστατευόμενο μέλος.

Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες θα πρέπει να πληρούνται και τα υπόλοιπα δύο κριτήρια:

-Ο γονέας να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τα τελευταία 7 years

-Οι καταθέσεις του 2018 να μην υπερβαίνουν τις 20.000 euro.

Διευκρινίσεις

Η ιστοσελίδα ( koinonikomerisma.gr) αναφέρει για το κοινωνικό μέρισμα τα εξής:”Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα”.

Related Posts

Social dividend: Από αύριο οι αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr – Η πλατφόρμα δείχνει «σημάδια ζωής»

Social dividend: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα ενστάσεων και πληρωμή

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα ενώ θα ακολουθήσει η σχετική πληρωμή, όπως έχει...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.