• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Δικαίωμα των παιδιών οι σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές

16 Αυγούστου 2019
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Στο άρθρο 163 του ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη»

12 Ιουλίου 2025
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας

12 Ιουλίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δικαίωμα των παιδιών οι σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές

sierafm by sierafm
16 Αυγούστου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σχεδόν στο σύνολό τους δεν λειτουργούν οι Παιδικές Χαρές στο Δήμο Εορδαίας. Οι περισσότερες έχουν αποξηλωθεί γιατί κρίθηκαν ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών. Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών των παιδιών με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκουν διέξοδο σε ιδιωτικές παιδικές χαρές, επιβαρύνοντας έτσι το ήδη λεηλατημένο οικογενειακό εισόδημα.

Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» το παραπάνω αποτέλεσμα των παιδικών χαρών. Ευθύνες φέρνει η νυν Δημοτική Αρχή αλλά και η προηγούμενη γιατί δεν μερίμνησαν για την συντήρησή τους. Ευθύνες φέρνει και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν αύξησε την κρατική χρηματοδότηση αλλά και η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας η οποία πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τον πρώτο κιόλας μήνα , τα πρώτα δωράκια ήταν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλοι οι παραπάνω δεν έχουν στο κέντρο της προσοχής τους τα παιδιά και τις ανάγκες τους. Το μαρτυρούν όχι μόνο η κατάσταση των Παιδικών Χαρών αλλά και των Παιδικών Σταθμών και των Νηπιαγωγείων (θυμίζουμε ότι δυο από τους τρείς Παιδικούς Σταθμούς κινδυνεύουν να κλείσουν και η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή βρίσκεται στον αέρα)

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Παιδικές Χαρές. Θεωρούμε «όψιμη» την αυτοκριτική πρώην Αντιδημάρχων για την απραξία τους στο θέμα των παιδικών χαρών , όταν μάλιστα έχουν ψηφίσει όλα τα τεχνικά προγράμματα και τους προϋπολογισμούς του Δήμου.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ είχαμε αναδείξει το πρόβλημα τόσο με ερωτήσεις όσο και με παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την συζήτηση των Τεχνικών Προγραμμάτων αλλά και των Προϋπολογισμών του Δήμου,

Την ίδια ώρα που ο κύριος Δήμαρχος απαντούσε σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Σεπτέμβρη του 2017 ότι μόνο 2!!! από τις 70 παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένες, παρουσίαζε κατά την συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του Δήμου του 2016 πλεόνασμα 3.500.000 ευρώ. Ένα πλεόνασμα που κατά την Λαϊκή Συσπείρωση είναι «ματωμένο» καθώς προέρχονταν από την άγρια φορολογία των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων και από την άλλη από τις «μειωμένες» υπηρεσίες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η Παιδική Χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο. Χαίρονται, διασκεδάζουν κοινωνικοποιούνται. Είναι χώρος ψυχαγωγίας και μάλιστα εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο..

Το παιχνίδι στην Παιδική Χαρά είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς με τις κατάλληλες προδιαγραφές Παιδικές Χαρές αλλά και με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα παιδιά. Το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά, τόση όσο η δράση, η δουλειά για τους ενήλικες.

Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βιώνει την ανεργία και τη φτώχεια, σήμερα που οι διακοπές στα νέα ζευγάρια γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές με τα παιδιά να ασφυκτιούν στα διαμερίσματα, σήμερα η Παιδική Χαρά μπορεί και πρέπει να γίνει μια μικρή όαση χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά, αλλά και χώρος επικοινωνίας για τους γονείς.

  • Καλούμε τη νέα Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει σε λίγες μέρες να «σκύψει» σοβαρά στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις παιδικές χαρές.
  • Καλούμε τους γονείς στον αγώνα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ελεύθερη πρόσβαση σε σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, στη ζωή.
  • Τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί πολίτες της χώρας και του κόσμου. Αυτά θα γράψουν την ιστορία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση: Χόλμπα Αντωνία

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Tags: Λαϊκή Συσπείρωση
Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 19-08-2019 έως 25-08-2019)

Next Post

Διήμερο εκδηλώσεων στον Αλιάκμονα. 16 & 17 Αυγούστου 2019.

Next Post

Διήμερο εκδηλώσεων στον Αλιάκμονα. 16 & 17 Αυγούστου 2019.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Στο άρθρο 163 του ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη»
  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης
  • Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας
  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».
  • Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr