• Latest
ΔΙΟΔΙΑ

Διόδια: Ερχεται χρέωση με βάση την απόσταση

5 Φεβρουαρίου 2021
Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

14 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Αρρυθμία και προσωρινή διακοπή στην υδροδότηση λόγω τεχνικού προβλήματος σήμερα Κυριακή

14 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Διόδια: Ερχεται χρέωση με βάση την απόσταση

sierafm by sierafm
5 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΟΔΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τι ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

η διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί ένα δίκαιο αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. «Δεσμευθήκαμε για δίκαιη χρέωση των διοδίων με βάση την απόσταση και θα το κάνουμε πράξη, ώστε να διορθωθεί μια και καλή ένα ζήτημα που θέτουν οι πολίτες εδώ και χρόνια. Είναι κοινωνικά δίκαιο και πλέον αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι «τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η εξέταση των χρηματο-οικονομικών παραμέτρων για τον νέο διαγωνισμό που θα αφορά ένα ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης λιγότερο εξεζητημένο και σαφώς φθηνότερο».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για «τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει από την άδικη υψηλή οριζόντια χρέωση στα διόδια» και τόνισε ότι «πρέπει άμεσα η πολιτεία να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας δίκαιης αναλογικής χρέωσης σύμφωνα με τη χιλιομετρική απόσταση». Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Κωνσταντόπουλος και για το «υψηλό κόστος που πληρώνουν οι οδηγοί για τη γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη στο Ρίο», τονίζοντας ότι «εφαρμόζεται μια άδικη και αποτρεπτική τιμολογιακή πολιτική».

«Το θεσμικό πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης για τη γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη δεν έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την υπέγραψε, παραχωρώντας το δικαίωμα επιβολής και είσπραξης διοδίων στον παραχωρησιούχο. Δεν ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που έδωσε στον ιδιώτη το δικαίωμα να βάζει το τίμημα που θέλει. Το ίδιο έγινε και με την Αττική Οδό, και μάλιστα, όταν ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε αύξηση των διοδίων, τους είπαμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα το δεχτούμε, ενώ ήταν συμβατικό τους δικαίωμα χωρίς την έγκριση του ελληνικού δημοσίου. Αυτές τις συμβάσεις λοιπόν δεν τις έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Παρόλα αυτά, πρέπει να δούμε αυτά τα θέματα. Δεσμευτήκαμε ότι η αναλογική χρέωση θα γίνει πράξη και θα γίνει πράξη», απάντησε ο κ. Καραμανλής.

«Πράγματι επί ΠΑΣΟΚ υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για τη γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη, όμως υπήρξε ένας δεσμευτικός όρος. Αφού παρέλθουν 10 χρόνια, το ελληνικό δημόσιο δύναται να την επαναδιαπραγματευτεί. Αυτός ο χρόνος λοιπόν παρήλθε το 2014, και άρα η κυβέρνηση και το υπουργείο μπορεί δικαιοπρακτικά να κάνει νέα διαπραγμάτευση. Γιατί δεν είναι δυνατόν να καταβάλλει 27 ευρώ, ένα υπέρογκο ποσό, ακόμα και αυτός που θέλει να πάει καθημερινά στη δουλειά του. Χρειάζεται να βρείτε άμεσες λύσεις μείωσης του κόστους της γέφυρας», αντέτεινε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Ο διαγωνισμός θα βγει πολύ σύντομα στον αέρα και εκεί θα γίνει προσπάθεια εξορθολογισμού. Παντού στο κόσμο γίνεται η χρέωση των χρηστών εθνικών οδών, βάσει χιλιομετρικής απόστασης. Η σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογραφεί το 1996 είναι αλήθεια ότι αφήνει μικρά περιθώρια. Οι όροι είναι υπέρ των ιδιωτών και για να γίνουν οι όποιες αλλαγές πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του συμβαλλομένου. Αυτά τα προβλήματα προσπαθούμε να λύσουμε και προχωράμε, έτσι ώστε όλοι οι χρήστες να έχουν χιλιομετρική και άρα λελογισμένη χρέωση», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: ΑΠΕ – imerisia.gr

Tags: ΔΙΟΔΙΑ
Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου την Τρίτη 9/2

Next Post

Άμεση σύλληψη για κλοπή και απόπειρες κλοπών στην Πτολεμαΐδα

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Άμεση σύλληψη για κλοπή και απόπειρες κλοπών στην Πτολεμαΐδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο
  • Σιάτιστα: Αρρυθμία και προσωρινή διακοπή στην υδροδότηση λόγω τεχνικού προβλήματος σήμερα Κυριακή
  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr