• Latest
γιατρος

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και για καρδιαγγειακά νοσήματα – Πότε έρχεται ειδοποίηση με SMS

22 Οκτωβρίου 2024
Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ. Τεχνικό πρόγραμμα 2026: Στόχος η κάλυψη των πραγματικών αναγκών και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στους πολίτες

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

22 Δεκεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

140 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

22 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή  για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης   

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  

22 Δεκεμβρίου 2025
Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

22 Δεκεμβρίου 2025
Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και για καρδιαγγειακά νοσήματα – Πότε έρχεται ειδοποίηση με SMS

sierafm by sierafm
22 Οκτωβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
γιατρος
0
SHARES
21
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Τέλος Οκτωβρίου ξεκινά ένα ακόμη μεγάλο πρόγραμμα πρόληψης του υπουργείου Υγείας, αυτή τη φορά για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ίσως μέχρι σήμερα πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου το οποίο απευθύνεται σε 5,5 εκατομμύρια πολίτες. Είναι γνωστό πως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η στεφανιαία νόσος και η υπέρταση, παραμένουν μια από τις κύριες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, γι’ αυτό και η σημασία των προληπτικών ελέγχων είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπογράμμισε την ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι πολλές φορές η καρδιακή ανακοπή που είναι αιφνίδια και σοβαρή, είναι η πρώτη εκδήλωση μιας καρδιακής πάθησης. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και κλινική εκτίμηση από καρδιολόγο.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη της ανακοπής, του εμφράγματος και πληθώρας άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ηλικίες από 30 έως 70 ετών.

Οι πολίτες που θα διαγνωστούν με οποιαδήποτε καρδιολογικά ευρήματα θα έχουν τη δυνατότητα να παραπεμφθούν για περαιτέρω διερεύνηση σε μία από τις 10 πανεπιστημιακές κλινικές Καρδιολογίας σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, η αν. υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει συνέργεια και με τον ιδιωτικό τομέα, για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες δεν θα ταλαιπωρηθούν ή καθυστερήσουν την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες Υγείας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έως την Κυριακή (20/10/24) διατέθηκαν πάνω από 134.000 δωρεάν κιτ αυτοδιάγνωσης (self test) μέσω των συνεργαζόμενων φαρμακείων. Ο αριθμός των ωφελούμενων πολιτών ανέρχεται σε 133.551, ενώ συνολικά έχουν καταχωρισθεί 14.512 αποτελέσματα. Από τα αποτελέσματα αυτά, 1.144 ήταν θετικά.

Σημαντικό να σημειωθεί ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν υποδεικνύουν απαραίτητα την ύπαρξη κακοήθειας, αλλά την παρουσία αίματος στα κόπρανα, που μπορεί να οφείλεται και σε άλλες αιτίες. Τα άτομα με θετικά αποτελέσματα παραπέμπονται για περαιτέρω κλινική αξιολόγηση από γαστρεντερολόγο. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, η επόμενη εξέταση είναι η κολονοσκόπηση, η οποία επίσης παρέχεται δωρεάν.

 Προληπτικά τεστ

Το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στοχεύει να καλύψει 1,461 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 50 έως 69 ετών, μια πληθυσμιακή ομάδα με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου. Οι πολίτες αυτοί έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ενημερωτικά SMS από το υπουργείο Υγείας από τις 11 Οκτωβρίου, τα οποία τους ενημερώνουν για τη δυνατότητα προμήθειας του δωρεάν self-test από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή θεραπεία του.

Πρόκειται για μια μορφή καρκίνου που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις δυτικές κοινωνίες, και συχνά εκδηλώνεται ακόμα και σε άτομα χωρίς οικογενειακό ιστορικό.

Αν και πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια, η πρόγνωση της είναι καλή, ιδίως όταν εντοπίζεται σε πρώιμο στάδιο.

Πάνω από 4 εκατ. παραπεμπτικά μέσα σε μία εβδομάδα

Οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί πολύ θερμά στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Προλαμβάν»”, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, πάνω από 4 εκατομμύρια παραπεμπτικά έχουν εκδοθεί για εξετάσεις μέσω της άυλης συνταγογράφησης μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, ενώ οι δικαιούχοι λαμβάνουν ενημερωτικά μηνύματα που τους καλούν να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», που αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 450.000 μαστογραφίες, με πάνω από 27.000 γυναίκες να εντοπίζονται έγκαιρα με ευρήματα. Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν πόσο σημαντικά είναι τα προληπτικά προγράμματα Υγείας, καθώς μπορούν να σώσουν ζωές μέσα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Η συνέχιση των δράσεων αυτών αποτελεί ένα βασικό βήμα προς τη βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, ενώ η συμμετοχή των πολιτών δείχνει ότι οι Έλληνες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία της πρόληψης. Προγράμματα όπως αυτά για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι απαραίτητα για να μειώσουν τα ποσοστά θνησιμότητας και να ενισχύσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: SMSΕΞΕΤΑΣΕΙΣΚΑΡΔΙΑ
Previous Post

Γιώργος Τσιούμας: Ο Βοϊώτης που έκανε τον γύρο του κόσμου σε… δύο ρόδες

Next Post

Μέσω του Gov.gr Wallet η μεταβίβαση των εισιτήριων διαρκείας

Next Post
gov.gr wallet, ψηφιακό πορτοφόλι gov

Μέσω του Gov.gr Wallet η μεταβίβαση των εισιτήριων διαρκείας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου
  • Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς
  • Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα
  • Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών
  • Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr