Δωρεά στο όνομα της Άννας Παπαγεωργίου στο Κολέγιο Ανατόλια! Εικόνες..

Δωρεά στο όνομα της Άννας Παπαγεωργίου στο Κολέγιο Ανατόλια! Εικόνες..

Τελετή έναρξης εργασιών για το Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια

Ένα νέο κτίριο αφιερωμένο στις επιστήμες, την καινοτομία, τη βιωματική μάθηση έρχεται να προστεθεί στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια. Πρόκειται για το Anna Papageorgiou STEM Center που θα φιλοξενήσει εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της ευρύτερης κοινότητας.

Βιοκλιματικά σχεδιασμένο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το νέο κτίριο θα καταδεικνύει την επίδραση της αρχιτεκτονικής στην κατανάλωση της ενέργειας αποτελώντας το ίδιο ένα πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, και αντανακλώντας τις αξίες του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Το σημαντικό αυτό έργο γίνεται πραγματικότητα χάρη στη γενναιόδωρη συμβολή του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και του κυβερνητικού οργανισμού των Η.Π.Α. USAID/ASHA, καθώς και με τις δωρεές Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια και οργανισμών.  

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2019, με την ευκαιρία της συνεδρίασης των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη έγινε η τελετή έναρξης των εργασιών για την ανέγερση του κτίσματος από τους: Νίκο Παπαγεωργίου, Πρόεδρο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Albert H. “Chip” Elfner III, Πρόεδρο του Συμβουλίου των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρα Πάνο Βλάχο, Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια, Μάρκο Παπαγεωργίου, Έφορο του Κολλεγίου Ανατόλια και Γραμματέα του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου, εκπρόσωπο του ιδρύματος Παπαγεωργίου, και Στάθη Γεωργιάδη, Έφορο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Anna Papageorgiou STEM Center θα ανεγερθεί στην πλευρά των Γυμνασίων (πρώην Θηλέων), και θα στεγάσει τα εργαστηριακά μαθήματα για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, τα προγράμματα του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια (π.χ. Engineering, Ρομποτική), καθώς και σειρά προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά/Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι μαθητές και καθηγητές θα έχουν πρόσβαση στα συστήματά του κτιρίου βλέποντας στην πράξη τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον τομέα της ενέργειας. Μέσα από τη συνεργασία με οργανισμούς και ερευνητικούς φορείς, το Anna Papageorgiou STEM Center θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής.

Aπό αριστερά, Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Στάθης Γεωργιάδης, Έφορος του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του ιδρύματος Παπαγεωργίου, Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Μάρκος Παπαγεωργίου, Έφορος του Κολλεγίου Ανατόλια και Γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Albert H. “Chip” Elfner III, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια.


Άλλες ειδήσεις

Ορκωμοσία στο Δήμο Βοΐου. 127 νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι!! Πλούσιο φωτορεποράζ

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Βοΐου. Νέος Δήμαρχος Βοΐου ο Χρήστος Ζευκλής. Το νέο διοικητικό σχήμα περιλαμβάνει 27

Έκανε το Deal της ζωής του αφού πρώτα χόρεψε ποντιακά ο παίκτης

Αρνήθηκε τη προσφορά του τραπεζίτη και καρδιοχτύπησε τον Χρήστο Φερεντίνο Ο Λάζαρος κλήθηκε να πάρει μια δύσκολη απόφαση στο Deal

Τσίπρας – Ιερώνυμος: Οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά… θα πληρώνονται από το κράτος

Για ιστορική συμφωνία επί ζητημάτων που «παρέμεναν ανοιχτά επί δεκαετίες» μίλησαν ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στις δηλώσεις που έκαναν μετά

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.