• Latest
ΒΟΥΛΗ

Εβδομάδα αντικειμενικών αξιών, αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ και πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

11 Ιουνίου 2018
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εβδομάδα αντικειμενικών αξιών, αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ και πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

sierafm by sierafm
11 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Πέμπτη κληρώνει για την υποδόση του 1 δισ.

Το παζλ των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης συμπληρώνεται μέχρι την Πέμπτη με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα και τις νομοτεχνικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι νέες τιμές ζώνης που θα αποκτήσουν τα ακίνητα θα ανακοινωθούν με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέχρι την Πέμπτη ενώ οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2019 – 2022).

Την ίδια ημέρα κληρώνει  και για την δόση του 1 δισ. ευρώ που απομένει από την τρίτη αξιολόγηση και η εκταμίευση της θα κριθεί με βάση τα καινούργια στοιχεία για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει συγκεντρώσει και θα αποστείλει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας- ESM  η ελληνική πλευρά. Για να μην χαθούν αυτά τα λεφτά τα οποία θα είναι διαθέσιμα έως τις 15 Ιουνίου, διαφορετικά επιστρέφουν στον «κουμπαρά» του δανείου των 86 δισ. ευρώ, η ελληνική πλευρά έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο πληρωμών μετά τον Απρίλιο όπου τα κρατικά φέσια μειώθηκαν μόλις κατά 130 εκατ. ευρώ στα 3,35 δις. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο ορίζει πως μέχρι τον Αύγουστο οι οφειλές αυτές θα πρέπει να μηδενιστούν. Αυτό θα πρέπει να γίνει και από τα λεφτά των δόσεων, αλλά και από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Στο μέτωπο των αντικειμενικών αξιών ο λογαριασμός  για 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι φουσκωμένος. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα εκδοθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα είναι φουσκωμένα για το 15% των υπόχρεων. Οι επιβαρύνσεις θα ξεκινούν από χαμηλά από 10 και 20 ευρώ και θα φθάνουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, «χτυπώντας» μεταξύ άλλων λαϊκές κατοικίες αλλά και τουριστικές περιοχές και νησιά.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα ανεβάσει αυτομάτως την συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι για πρώτη φορά θα πιαστούν στην παγίδα του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ ο οποίος σήμερα επιβάλλεται σε περιουσία που η αξία της υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Για να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις σχεδιάζονται παρεμβάσεις στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ με αύξηση του αφορολογήτου ορίου ενδεχομένως κατά 50.000 ευρώ.

Με τη αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών και τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ολοκληρώνεται ο μεγαλύτερος «κορμός» με τα προαπαιτούμενα μέτρα που απορρέουν από την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Το πολυνομοσχέδιο μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2019 -2022), που ενσωματώνει πρόσθετα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ για να επιτευχθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα  αναμένεται να ψηφιστούν αυτή την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, από τη Βουλή.

Μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης συμμόρφωσης από τους δανειστές, έως τις 19 Ιουνίου, στην οποία θα περιλαμβάνεται και το κείμενο με τη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Η έκθεση αυτή μαζί με εκείνες της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιαστούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου που είναι ημερομηνία – σταθμός για μια συμφωνία «πακέτο» (χρέος, 4η αξιολόγηση, μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας).

Πηγή:News.gr

Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Στον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς

Next Post

Μπορεί μια «φατσούλα» (emoji) να μας σώσει σε περίπτωση σεισμού;

Next Post

Μπορεί μια «φατσούλα» (emoji) να μας σώσει σε περίπτωση σεισμού;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr